Malaga events og oplevelser - hvad skal man se på Costa del Sol?

Hovedstaden på spanske Costa del Sol, Malaga, tilbyder en overflod af attraktioner hele året rundt. Dejlige strande, vandsport, gode restauranter og et vibrerende natteliv kan nydes næsten helårligt i Malaga, takket være det milde middelhavsklima.

Kulturelle aktiviteter, folkefester og musikfestivaler som kan nydes uanset, hvordan vejret er, er med til at gøre Malaga så attraktiv som turistdestination.

Video: Top 12 in Málaga | Travel Guide.

Hvad skal man se på Costa del Sol?
Herunder liste over Malaga events og oplevelser spredt ud over året.

Der findes naturligvis mange flere Malaga-events, men nedenstående er de største faste events i kalenderen.

Se også: Malaga kunstmuseer; herunder Picasso Museet.

Malaga Karneval
Fra slutning af januar til slut februar/starten af marts - afhængig af år

En af de mest livlige events i Malaga finder sted slut på vinteren. I løbet af Malaga Karneval fyldes gaderne med glade parader, farverige kostumer og festlig stemning. Inden- og udendørs events, koncerter og teaterforestillinger afholdes forskellige steder over hele byen. Den store Malaga festival starter typisk i starten af februar og varer ca. 10 dage, hvor festivalens højdepunkt nås med den traditionelle ’Nedgravning af Sardinerne’ på spansk: Entierro del Boquerón.

En stor sardinfigur paraderes fra Plaza de Constituición til La Malagueta strand, hvor den begraves til stor fornøjelse for den bistående menneskemængde.

Den festlige stemning kan mærkes gennem byen allerede i starten af januar, når gadebandkonkurrencen finder sted (den såkaldte Indledende Malaga Karneval).

Weekend Strandfestival Torre del Mar, Malaga - WeekendBeach
Tidspunkt: Starten af juli

Torre del Mar, som ligger cirka 37 kilometer øst for Malaga, kommer til at opleve den tredje udgave af deres Weekend Strandfestival. 

Hold øje med opdateringer på Weekend Beach Festival på den officielle hjemmeside (på spansk).

Santo Domingo de Guzman Messe Costa del Sol
Tidspunkt: Starten af august.

Den første uge i august er altid en interessant tid i landsbyen Benalauría, omkring 129 kilometer (ad landevejen) west for Malaga. Hele landsbyens indbyggere deltager i den historiske messe, som mindes kampen mellem de kristne og maurerne i middelalderen. Messen indeholder musikalske og teatralske indslag samt rideshows og et marked for kunsthåndværk.

Malaga Messen
Tidspunkt: Midt-slut august, afhængigt af år.

I anden halvdel af august kan Malaga by ses eksplodere i farver, lys, musik og glade festivitas i anledning af Malaga Messen. Denne event fejrer generobringen af byen af de katolske konger i 1487, efter næsten otte århundreder med muslimsk herredømme.

Feria de Málaga, som festivalen hedder lokalt, blænder dens deltagere med adskillige og forskellige attraktioner, blandt dem fyrværkeri, hesteshows, kostumeoptog, flamencokoncerter og danse særligt kendt fra Sevilla. For ikke at nævne de utallige madboder og barer, der tilbyder den obligatoriske fino - en tør og meget stærk sherry.

Malaga Messen tiltrækker mere end 2 millioner besøgende om året - spanske såvel som udenlandske. Hvis man planlægger at deltage i festlighederne ved Malaga Messen, bør man være forberedt på ekstrem hede igennem august; det er den varmeste måned på Costa del Sol og en dagtemperatur på 40 grader celsius og derover er ikke usædvanlige.


San Sebastian Festival Málaga
Tidspunkt: Starten af august.

I to uger i august byder byen Genalguacil, 120 kilometer vest for Malaga, moderne spanske kunstnere velkommen. Workshops og kunstudstillinger afholdes og kunstnerne inviteres til at efterlade deres kunststykker, hvilket gør Genalguacil værd at besøge, selv efter eventen er overstået.

Fiesta Mayor de Los Verdiales Malaga
Tidspunkt: 28. december.

Den 28. december afholder mange landsbyer i Malaga festivaler kendt som Los Verdiales. Disse består af traditionelle danse, som menes at have været byggestenene til fandango, som udføres til musik spillet af folkegrupper, som kaldes Pands de Verdiales.

Bydelen Puerto de la Torre i Malaga huser den måske største festival under navnet Los Verdiales. Fiesta Mayor de los Verdiales, som det også er kendt under, er en fantastisk manifestation af Malageños folkeminder.


Relateret artikel:

Billeje i Malaga Lufthavn


Malaga events og oplevelser - hvad skal man se på Costa del Sol?
Artikel: Malaga events og oplevelser - hvad skal man se på Costa del Sol?

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar