Porto i Nordportugal - Guide til events og festivaler i Nordportugals største by (events Oporto)

Find de bedste priser på Porto Lufthavn billeje med Cartrawler Portugal

Oplev Nordportugals største by Porto, som blev kåret til Best European Destination i 2014.

Der findes masser af historiske monumenter i Porto som med lethed kunne optages på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Egnen omkring Porto har en umådelig smuk natur med masser af fantastiske udsigtspunkter over Douro-floden og byen står heller ikke tilbage på den kulturelle og sportsmæssige front og kan hele året byde på spændende oplevelser.

Messe: ’Essensen af Vin’ Porto
Tidspunkt: Hvert år sidst i februar.

Porto og den omgivende natur ved Douro-floden er en af verdens mest anerkendte vinregioner. Byen afholder regelmæssigt arrangementer dedikeret til vinproduktion, blandt andet den internationale messe Essensen af Vin, som har fokus på det essentielle ved fremstilling af vin.

Den 12. udgave af denne festival (Essência do Vinho på portugisisk) havde deltagelse af 350 nationale og internationale vinproducenter, som medbringer mere end 3000 forskellige typer vin. Juryen af velrenommerede vin eksperter skulle udvælge en top 10 over portugisiske vine. Messen finder normalt sted i et af de mest ikoniske byggerier i Porto - Børsen Paladset.

Læs mere på hjemmesiden Essência do Vinho (sprog: portugisisk).

Fantasporto - filmfestival i Porto
Tidspunkt: Hvert år sidst i februar / første uge i marts.

Siden 1981 har Porto afholdt Fantasporto International Film Festival (elle bare Fantas), et arrangement dedikeret til fantasy, science-fiction og horror film, både internationale blockbustere men også mindre og mere ukendte independent filmproduktioner.

Eventen betragtes som en af verdens 25 mest betydningsfulde filmfestivaler med et tilhørende stort udbud af sidearrangementer, udstillinger og optrædener.

Se programmet for næste udgave af Fantasporto.

Wings of Life Run Porto 
Tidspunkt: Starten af maj - hvert år.

Wings of Life er et globalt motionsløb som skal udbrede kendskabet og skaffe økonomiske midler til behandling af rygmarvsskader. Wings of Life konkurrencerne kaldes også World Run og arrangeres flere forskellige steder i verden. Porto er udgangspunktet for Portugals udgave af World Run.

Find mere information om eventen på den officielle Wings of Life Run hjemmeside.

São João Festen Porto
Tidspunkt: Hvert år den 23. juni om aftenen.

São João dagen er en festlig lejlighed i mange byer rundt om i Portugal og resten af verden, men kun få steder når festlighederne samme højder som i Porto. Festa do São João som den hedder på portugisisk, er i særklasse byens mest animerede begivenhed.

Gadefester og parader starter ved aftentid og varer til langt ud på natten. Portos forskellige kvarterer og især midtbyen fyldes op af feststemte mennesker, livemusik og boder med grillmad, hvor festlighedens traditionelle delikatesse - grillede sardiner - serveres i lange baner. Festen kulminerer ved midnat med en fantastisk fyrværkeriopvisning over Douro-floden.


Serralves Festival
Tidspunkt: Hvert år sidste weekend i maj.

Sommerfest for kunst og kultur i Porto

Serralves Fonden med base i Porto, er en af Portugals mest respekterede kulturelle institutioner. Fonden har til formål at fremme nutidens kunstformer gennem flere initiativer. En af disse er Serralves em Festa Festival, som gennem 11 år har vokset sig til en af Europas vigtigste festivaler for moderne, kunstneriske udtryk af forskellig karakter.

Gennem festivalens 40 timer, sædvanligvis henover lørdag og søndag, har besøgende ubegrænset adgang til en god blanding af musik, dans og teaterforestillinger, film og video udstillinger, samt workshops.

Se link til festivalens hjemmeside.

Raceboat Grand Prix of Portugal
Tidspunkt: Varierer, men juli, august eller september.

I 2015 lagde Douro-floden for første gang vand til den internationale powerboat kapsejlads indenfor Formula 1 H2O World Championship. Hold fra ti forskellige nationer deltager i dette event, som i Portugal kendes som Grande Prémio de Portugal Motonáutica.

Se reklamevideoen for F1 Raceboat Grand Prix of Portugal:


Hjemmeside for powerboat race i Porto.

Porto Marathon
Tidspunkt: Hvert år i starten af november.

Porto Maraton er en af de mest populære sportsbegivenheder i Nordportugal for langdistanceløbere fra ind- og udland. Løbsruten fører deltagerne gennem nogle af de smukkeste områder i Porto og Vila Nova de Gaia. I denne 12. udgave kan man, udover at løbe de 42 km, også deltage på kortere distancer: 15 km familie løb og 6 km minimaraton.

Få mere Information om tilmelding til Porto Maraton.


Porto i Nordportugal - Guide til events og festivaler i Nordportugals største by (events Oporto)
Artikel: Porto i Nordportugal - Guide til events og festivaler i Nordportugals største by (events Oporto)

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar