Seværdigheder nær Bristol og Bath - tips og ideer til dagsture og udflugter fra Bristol i Sydengland

Bristol er, udover at være en alsidig turistdestination i sig selv, et godt udgangspunkt for flere oplevelser i de omkringliggende områder i Sydengland (Devon og Somerset), samt en sviptur til Wales over Bristolkanalen. Hvad skal man se i Bath? - herunder finder du meget mere information og gode links.

Læs også Bristol relaterede artikel: Hvad skal man se i Bristol?

Byen nyder godt af et veludviklet netværk af transportforbindelser - motorveje og jernbaner - så uanset om man er på kør-selv-ferie i Bristol eller kommer rundt med bus og tog, findes der en række spændende udflugtsmål og interessante oplevelser for børn og voksne i området omkring Bristol.

Bath - værdifuld historisk kulturarv
Bare 15 minutter med tog fra Bristol (Temple Meads Station) ligger byen Bath, som er den oplagte destination for en dagsudflugt fra Bristol.

Bath er bedst kendt for sit spektakulære kompleks af Romerske Bade, en historisk seværdighed som også er optaget på UNESCOs verdenskulturarv liste. I hele Storbritannien er Bath det eneste sted man kan opleve det unikke fænomen: naturlige varme kilder.

De varme kilder blev af Romere og Keltere opfattede som hellige, fordi de på dette sted tilbad gudinden Sulis-Minerva.

Romerne udviklede et stort badeanlæg i Bath med en hovedcisterne (Great Bath) og mindre cisterner (vandtanke) som opsamlede vand under et atrium og derefter blev anvendt på forskellige, fastlagte trin i baderitualerne (f. eks.: caldarium, tepidarium og frigidarium).

Desuden blev et tempel opført som en del af det store kompleks. Seværdigheden ved de romerske bade omfatter også et museum med en interessant samling af spa-relaterede genstande fra Romertiden.

Badeanlægget har fået flere tilbygninger gennem tiderne og i dag kan man også besøge det store pumperum (Grand Pump Room) fra det 18. århundrede.

Det er dog ikke tilladt at tage et karbad i det historiske badeanlæg. Besøgende, som ønsker at opleve den helende proces fra det jordvarme vand og i det hele taget bare blive forkælet en smule, kan besøge det moderne spa-kompleks - Thermae Bath Spa - lige rundt om hjørnet fra Baths mest berømte seværdighed.

Spabadet har altid tiltrukket prominente og velhavende englændere til Bath, som i det 18. århundrede kunne se byudviklingen kulminere, da elegante beboelsesområder blev oprettet for at kunne tilfredsstille de sofistikerede gæsters behov.

Det cirkelformede georgianske kompleks, kendt som The Circus og den halvcirkelformede Royal Crescent er de to væsentligste arkitektoniske vartegn i Bath. For at kunne få en ide om omfanget af det georgianske palæ kan man besøge No. 1 Royal Crescent museum.

Andre museer man heller ikke bør gå glip af i centrum af Bath er:

Stonehenge ved Salisbury
Kun halvanden timers kørsel fra Bristol (eller 2,5 timer med offentlig bus) ligger Stonehenge, én af de mest populære attraktioner i Sydengland.

Den berømte stencirkel, hvis funktion den dag i dag endnu ikke helt er klarlagt, er en del af et større kompleks helt tilbage fra yngre stenalder, 3000 år før Kristus. Udover den monumentale stenkonstruktion, kan man under besøget til Stonehenge også se en række gravhøje og en samling af artefakter fra Bronzealderen.

Man gør sig selv en stor tjeneste ved at bruge noget tid i Stonehenges besøgscenter, hvor man kan blive en smule fortrolig med både de historiske fund og videnskabelige teorier bag dette gådefulde sted. Hvis man ikke bruger lidt tid på at vikle sig lidt ind i den historiske kontekst med en smule baggrundsviden, kan en tur til Stonehenge synes en smule skuffende efter en lang køretur fra Bristol. Det er nemlig meget mere end bare nogle tilfældige sten stablet oven på hinanden.

Salisbury - Katedralen og Old Sarum
En tur til Stonehenge kan nemt kombineres med et besøg til den historiske by, Salisbury (eller den anden vej rundt). Stonehenge ligger små 15 kilometer nord for Salisbury.

Salisbury er kendt for sin kæmpe katedral, der går tilbage til det 13. århundrede. Én af de største attraktioner i Salisbury Cathedral (udover den imponerende, tidlige gotiske arkitektur) er en af bare fire originale replika af Magna Carta, et kongeligt rettighedsbrev udstedt af King John of England i 1215, der sikrer og beskytter de gejstliges og adeliges frihed, privilegier og rettigheder.

Området, hvori den oprindelige befolkning slog sig ned i Salisbury, kendt som Old Sarum, er også et besøg værd. Den befæstede bys ruiner, en borg og byens første katedral, ligger omkring 5 km. nord for Salisbury centrum.

Longleat - en familieattraktion nær Bristol
Longleat ejendommen er et herresæde for markiserne af Bath og på samme tid, hjemsted for en af de mest populære børneattraktioner i det sydvestlige England - Longleat Safari & Adventure Park.

Med et samlet areal på 9000 tønder land er Longleat Park hjem for mange forskellige dyrearter. Longleat var den første Safaripark udenfor det afrikanske kontinent og dyrene går frit omkring i udvalgte områder. Her kan børn se og opleve dyr i naturen, samt fornøje sig i de mange aktiviteter som parken også kan byde på, blandt andet sjove forlystelser og den store hæk-labyrint.

Se reklamevideo for Longleat Park:

Ønsker man en lidt anderledes oplevelse kan Longleat House besøges. Det er en af Englands største statelige beboelsesejendomme, som er åbent for offentligheden. Longleat House blev bygget i det 16. århundrede og er et fantastisk eksempel på den fineste arkitektur i Elizabethansk stil. En omfattende museumssamling giver desuden et indblik i livet for de britiske aristokrater. Ejendommens anlagte haver er også åbent for besøgende.

Find mere information om Longleat House åbningstider og entrépriser.

Cotswolds - natur og historie
Cotswold regionen, små 100 kilometer fra Bristol, er erklæret ”et område med fremtrædende, naturlig skønhed” og kendt for sine smukke landsbyer og landskaber. Den mest karakteristiske egenskab ved hytterne i Cotswolds er den arkitektoniske stil, som er baseret på brugen af gul kalksten, udhugget i lokale stenbrud.

Cotswold området er også rig på historisk kultur - herregårde, klostre, kirker og museer, som især bærer vidnesbyrd om Den Engelske Borgerkrig (1642-1649).

Kør ad M5 motorvejen fra Bristol for at komme til Cotswold.

Cardiff - Wales’ hovedstad kun en times kørsel fra Bristol
Udnyt Bristols’ gode transportforbindelser, kør over Bristolkanalen og besøg byen Cardiff. Togturen fra Bristol (Temple Meads Station) til Cardiff tager en times tid. Det tager nogenlunde samme tid at køre i bil fra Bristol til den walisiske hovedstad, via M4 motorvejen.

Se kort over området ved Bristolkanalen.

I Cardiff kan man opleve både historiske og moderne arkitektoniske landemærker, som blandt andet Cardiff Castle, Liandaff Castle, Pierhead Building, Wales Millennium Museum og Millennium Stadium.

Få et glimt af sightseeing oplevelsen i Cardiff:

En række familieattraktioner findes også i Cardiff - Techniquest videnskabscenteret og Doctor Who Experience, er bare et par stykker.


Seværdigheder nær Bristol og Bath - tips og ideer til dagsture og udflugter fra Bristol i Sydengland
Artikel: Seværdigheder nær Bristol og Bath - tips og ideer til dagsture og udflugter fra Bristol i Sydengland

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar