Seværdigheder i Dubai - hvad skal man se i Dubai?

Lej billig bil i Dubai

Spektakulære skyskrabere, udfordrende skibakker, enorme shoppingcentre, luksuriøse hoteller, fantastisk arkitektur, ørkensafari og overdådige restauranter er blot et udpluk af, hvad den skønne by Dubai tilbyder. 

Byen kan opleves ved at leje bil i Dubai, benytte offentlig transport eller tage en taxi. Er man i byen for en længere periode, er en udlejningsbil det mest optimale og billigste.

Læs mere: Tips om biludlejning i Dubai.

Byen tilbyder en bred vifte af seværdigheder. Herunder er listet must-sees i Dubai, når turen går til de Forenede Arabiske Emirater.

Burj Khalifa - verdens højeste bygning 
Burj Khalifa er én de største seværdigheder i Dubai.

Dubai Burj Khalifia

Den spektakulære udsigt sørger for, at selv de mest frygtløse får et klump i halsen og et sus i maven af højdeskræk. Forstil dig at se Dubai i en miniversion langt, langt nede - faktisk mere end 800 meter nede.

Der ligger et hav af skyskraber i Dubai, men selv den højeste skyskraber syner lav fra Burj Khalifas fantastiske højde.

Verdens højeste bygning Burj Khalifa består af mere end 160 etager. Man kan komme på udsigtsdækket på 124. etage med en af tårnets 57 lynhurtige elevatorer, der tager dig til udsigtspunktet på lidt over et minut.

Bygningen var under konstruktion fra 2004-2009, og blev i 2010 indviet som verdens højeste bygning.

Burj Khalifa skulle oprindeligt have heddet Burj Dubai. Men finanskrisen indtrådte for alvor, og bygningen skulle bygges færdig, hvilket ikke kunne lade sig gøre uden en hjælpende hånd - faktisk en kæmpe hjælpende hånd.

Dubai var ved at gå konkurs, grundet de lave oliepriser og Dubai Worlds chokerende overtræk, der i 2009 lød på hele 400 mia. kroner. Tilbage i november 2009 måtte Dubai World, der er emiratets førende holdingselskab og står bag en række af verdens største ejendomsprojekter, bede om fastfrysning af dets gæld. Dette kom som et chok for investorerne, der gennem flere måneder var blevet beroliget af regeringen i Dubai om, at emiratet ville kunne leve op til dets forpligtelser. 

Her kommer Sheikh Khalifa ind i billedet.

Sheikh Khalifa bidragede med økonomisk støtte under forudsætning af, at bygningen blev opkaldt efter ham - derfor hedder verdens højeste bygning i dag Burj Khalifa.

Det koster ca. 200 kroner at komme op til udsigtspunktet af Burj Khalifa. Bestil billetter i god tid, da der ofte kan være flere dages ventetid.

Du finder Burj Khalifa i Downtown Dubai på adressen Interchange 1, Shikh Zayed Road.

Downtown Dubai er ét af de nyeste områder i byen. Sheikh Zayed Road og Jumeirah ligger vest for, Marinaen og Palm Jumeirah findes syd for og Bur Dubai og Deira nordpå. Vil du gerne have let adgang til samtlige dele af byen, er Downtown Dubai et perfekt sted at bo.

Bastakiya - det gamle kvarter i Dubai
Besøg ét af Dubais gamle kvarterer, Bastakiya

Dubai Bastakiya

Bevæg dig ind i de smalle gader og stræder i Dubai, der er under nænsom restauration. Det historiske kvarter Bastakiya blev grundlagt som handelsområde af velhavende iranske handelsmænd for omkring 100 år siden. I dag rummer distriktet de fineste, gamle huse, butikker, små cafeer og kunstgallerier.

Her vil du kunne opleve høje, rektangulære strukturer på toppen af mange af bygningerne. Dette er de klassiske vindtårne (barjeels), der var datiden aircondition i de hede måneder, før aircondition blev en selvfølgelighed i et ethvert hjem.

I Bastakiya får man indtrykket af, hvordan Dubai tog sig ud, da indbyggerne levede af perlefiskeri og små handel.

Adresse: Bastakiya ligger i Al Fahidi Historical and Cultural Area mellem Dubai Creek og Al Fahidi-rundkørslen, Bur Dubai.

Dubai Mall - verdens største shopping center
Verdens største shopping center er beliggende i Downtown Dubai.

Dubai Mall Aquarium

Dubai Mall byder på mere end 1200 butikker og 160 spisesteder. Men Dubai Mall er mere end blot et shopping center, det huser også et enormt underholdningscenter med KidZania, SEGA Republic, skøjtebanen Ice Rink, Aquarium og undervands zoo og en biograf med hele 22 sale.

KidZania er en miniudgave af en by, der er det rene paradis for børn. Her kan børnene lege brandmænd, kokke, bilforhandlere og politibetjente.

Det interaktive underholdningscenter omfatter kontorer, restauranter, en bank, butikker og et hospital - og på de mere end 60 forskellige arbejdspladser, kan børn og unge i alderen 4-16 år prøve kræfter af med deres drømmejob.

Det store indkøbscenter, der åbnede i 2008, breder sig intet mindre end 50 fodboldbaner og har planlagt at udvide med yderligere 90.000 m2, således at arealet er 1,2 mio. m2.

Dubai Fountain
Oplev det enorme springvand Dubai Fountain.

Fountain byder på et spektakulært og fantastisk lys - og musikshow. Her skyder vandstrålerne 150 meter op i takt til musikken mens det oplyses af laserprojektioner i hundredvis af farver. Lysstrålerne, der lyser springvandet op kan ses mere end 32 kilometer væk.

Få minutter før showet begynder stormer en menneskemængde ud af indkøbscenteret og promenaden bliver stopfyldt. Showet varer i tre til fem minutter.

Ønsker du at nyde aftensmaden på én af restauranter ved springvandet, kan det være en fordel at reservere bord forinden. Forestillingen kan ligeledes nydes fra broen mellem centeret og Souk Al Bahai.

Den mere end 275 meter lange fontænen er placeret i den 12 hektar store Burj Khalifa Lake foran Dubai Mall.

Ski Dubai 
Drøn ned af pisterne i ski i Ski Dubai.

Dubai Ski

Det er ikke hver dag, man den ene dag kan tage på ørkensafari i varmens hede og den næste dag suse ned ad ski-pisterne i isende kulde. Men det kan du selvfølgelig i Dubai.

Ski Dubai byder på 22.500 kvadratmeter med fem indendørs skibakker, hvoraf den længste er 400 meter. Her kan du slå dig løs på pisterne, uanset om du er nybegynder eller erfaren skiløber.

Er du ikke til skiløb, kan du begive dig hen til sneparken. De 3000 snedækkede kvadratmeter giver rig mulighed for leg på bobslædebaner, kælkebakker og en snehule, der byder på et væld af snelege.

Ski Dubai byder ikke kun på skibakker og kælkebakker, men har endnu et es i ærmet - March of the Penguins (Pingvinernes march). Flere gange om dagen er der gentoo - og kongepinviner, der går paradegang på isen.

I billetprisen til Ski Dubai er der inkluderet jakker, bukser, ski, skistave, skistøvler og engangssokker. Huer er vanter er ikke inkluderet, men kan tilkøbes i udstyrsbutikken.

Skibakkerne i sneparken ligger i hjertet af Mall of the Emirates, der også er kendt som New Dubai.

Dubai Marina
En af Dubais seværdigheder er den menneskeskabte havnefront.

Dubai Marina

Dubai Marina er på listen over verdens største menneskeskabte kanalbyer.  

Det imponerende område består af lækre luksusejendomme, parker, promenader og et væld af shopping muligheder.

Havnefronten kan nydes til søs i en af de klassiske dhow. Men foretrækker du at have fast grund under fødderne, kan du bevæge dig langs stierne og parkerne. Tag eksempelvis den syv kilometer lange sti, Marina Walk, der snor sig langs vandet.

Hold et pitstop og nyd synet af de flotte yachts og speedbåde eller bliv afkølet ved en dukkert i bølgerne ved stranden Jumeirah Beach. Skal shoppinggenet luftes, kan man tage i Dubai Marina Mall, der huser mere end 120 butikker.

Marinaen er placeret i den vestlige del af byen, ca. 20 km. fra centrum.

Souk Madinat Jumeirah
Oplev en den arabiske souk i Lille Venedig.

Dubai Midinat Jumeirah Souk

Souk betyder marked eller bazar på arabisk. Madinat Jumeirah er en moderne kopi af en traditionel arabisk souk.

Går man på opdagelse, vil man finde en række små trapper, der snor sig ud til hemmelige terrasser, der gemmer på ualmindelig flot udsigt til Burj Al Arab.

Med sine 75 butikker er området særligt henvendt til turister, men alligevel er der en særlig atmosfære.

Souk Madinat Jumeirah i Dubai kaldes Lille Venedig, på grund af de skønne kanaler i det omkringliggende område. Tag med en abra (vandtaxa) og sejl på kanaler i en traditionel træbåd og nyd de charmende banantræer, den arabiske arkitektur og de skønne palmer. Særligt om aftenen er Souk Madinat Jumeirah fantastisk, idet de oplyste kanaler sørger for at kaste et romantisk skær over området.

Du finder Souk Madinat Jumeirah på adressen  Jumeirah.

Dubai Museum - byens udvikling
Udforsk Dubais traditionelle liv og udvikling.

Dubai Museum

Den ældgamle bygning Al Fahidi Fortet fra 1787, der regnes for at være Dubais ældste bygning, huser Dubai Museum.

Museumet og gemmer på en interessant fortælling - en historie om beduiner og områdets udvikling. Udforsk de traditionelle huse, en dhow (sejlbåd), og arkæologiske fund fra halvøens oldtidshistorie.

Desuden rummer museet miniature-modeller og dioramaer, der giver indtryk af lokalbefolkningens hverdag og byens udvikling fra perlefiskerby til nu at være et af verdens største centre for handel.

Dubai Museum ligger i Bur Dubai i Al Fahidi Fortet på Fahidi Street.

Jumeirah Mosque
Besøg den smukke Jumeirah Mosque i Dubai.

Jumeirah Mosque Dubai

Besøger du Jumeirah Mosque i Dubai, er der rig mulighed for at få indblik i islamisk tro og kultur. Jumeirah Mosque er én af de eneste moskeer i De Forenede Arabiske Emirater, hvor man kan komme ind som ikke-muslim ifølge med en guide.

Moskeen er let genkendelig i bybilledet med sine to minareter og snørklede udskæringer af kuplerne.

Inden du går ind i moskeen vaskes fødderne. Man oplever bedesalen, hvor du kan beundre de pragtfulde dekorationer på qiblavæggen (bedevæggen).

Muslimer beder mod qiblavæggen hvor den halvcirkelformede niche mihrab markerer den nøjagtige retning mod mod Mekka. Dette er det mest hellige sted i moskéen.

Vil du udforske Jumeirah Mosque, skal du være særligt opmærksom på din påklædning.

Du skal sørge for at din ben-beklædning går under knæet, dine skuldre er dækket og kvinderne skal bære tørklæde om hovedet. Endvidere bliver skoene  efterladt udenfor moskeen. Såfremt man ikke har medbragt tilpassende tøj, kan man låne en passende påklædning.

Jumeirah Mosque har åbent for rundvisninger hver dag undtagen om fredagen.

Du finder Jumeriah Mosque i den nordlige ende af Jumeirah Beach Road overfor Palm Strip Mall.

Dubai Desert Conservation Reserve
Tag en pause fra byens stress og jag og sug indtrykkene i ørken til dig fra en kamelryg.

Dubai desert

Dubai er efterhånden mere kendt for sin høje skyskabere end for sin ørken. Men du kan stadig opleve ørkenen, blandt andet fra en kamelhyg, hesteryg eller fra en firhjulstrækker.

Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, der er Emir i De Forenede Arabiske Emirater, købte Dubai Desert Conservation Reserve, for at skabe balance mellem Dubais massive vækst og landets naturarv.

Det 225 kvadratkilometer område er et beskyttet områder, der tilbyder et væld af oplevelser, som for eksempel bueskydning, kamelture, resortophold, SUV-ture gennem ørkenen og falkeopvisninger.

Vælg en langsom køretur gennem ørkenen og oplev de fritgående gazeller, et væld af fuglearter, sandkatte, klapperslanger og pindsvin. 

Se mere på den officielle Dubai turist-hjemmeside: Visit Dubai.


Seværdigheder i Dubai - hvad skal man se i Dubai?
Artikel: Seværdigheder i Dubai - hvad skal man se i Dubai?

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar