Billeje Sevilla, Spanien - oplev den rigeste by i Andalusien

Sevilla er Spaniens 4. største by og hovedstad i den autonome region Andalusien, der også tæller Malaga og Costa del Sol turist-mekka'et.

Med omkring 700.000 indbyggere er selve Sevilla stadig til at overskue for turister.

Pris-sammenligning: Spanien billeje fra Sevilla Lufthavn

Det er ofte billigt at leje bil i Seville Lufthavn.

Rent Ford Focus

Mellemklasse lejebil Ford Focus fra under 1000 kroner per uge i Sevilla (set hos Alamo).

Bemærk at Goldcar (og Goldcar ejede Rhodium) ofte har de laveste basis-priser i Sevilla, men leje af bil hos dette selskab kan blive dyrt. Se Goldcar advarsel

Pris-konkurrencen er benhård på Seville-billeje med Goldcar, Flizzr, Interrent og Firefly som de mest aggressive 'low cost' udbydere. Check altid billeje-betingelser før booking. Der følger nemlig ofte ekstra gebyrer og/eller høje priser på eksempelvis barnestol, ekstra chauffør, ung chauffør og lignende med de billigste billeje-tilbud.

Ryanair fly til Sevilla, Spanien fra CPH
Ryanair introducerede ny flyrute til Sevilla med start i marts/april 2018 fra CPH. Transavia flyver fra Amsterdam-Schiphol Lufthavn samt fra Eindhoven til Andalusiens hovedstad.

Mere relevant for danskere er Ryanair ruten til Seville fra Hamburg Lufthavn 150 km syd for grænsen.

Når DAT (Danish Air Transport) flyver charter fra Aalborg og Billund, kan man også komme med som 'kun flysæde' derfra.

Den rige by i Andalusien
Sevilla var allerede i romertiden en vigtig by, men først med den spanske erobring af store dele af Sydamerika fik Sevilla for alvor sin storhedstid.

Ved kongeligt dekret fik Sevilla i 1500-tallet eneret på transit af varer fra 'den nye verden' via sin havn, der meget usædvanligt i Spanien ligger 80 km oppe af en flod; Guadalquivir floden - Spaniens eneste større flod.

Europas handelsfolk var med andre ord nødt til at tage til Seville for at købe varer importeret fra Sydamerika.

Sevillas særstatus som handelsby kan stadig ses i form af et meget stort antal prægtige bygninger, selv om kystbyen Cadiz længere sydpå et par hundrede år senere brød monopolet og overtog en del af handelen med Sydamerika.

Seville er simpelthen 'grand' på en skala, der overgår de fleste byer af dens størrelse i Europa. Krakow i Polen eller måske den noget mindre Nantes i Frankrig er i samme liga.

Se oversigtskort over Sevilla.

Cykelbyen Seville - cykelstier i Andalusien, Spanien
Sevilla ligger i den flade del af Andalusien, og indbyggerne er ivrige cyklister.

Der er abonnements-cykler til rådighed i centrum og mulighed for at leje cykler for turister (også 4-personers). Vejnettet i Sevilla midtby er integreret med grønne cykelstier og det synes at fungere godt.

Af og til kan det dog blæse en del i Sevilla, hvilket om sommeren blot af behageligt, da Sevilla er velsignet med subtropisk klima.

Se også: Klima- og vejr i Sevilla.

Det regner stort set ikke i månederne juni, juli og august. For dem, som godt kan lide at gå lange ture, er april-maj og september-oktober vejret i Sevilla måske mere velegnet end de varmeste sommermåneder med hyppige temperaturer over 35 grader. Bemærk dog at fra oktober frem til marts-april regner det en del i Sevilla.

Faktisk bliver det om sommeren så varmt, selv om aftenen, at indbyggerne i Seville foretrækker de mere svale restauranter ved floden. Om vinteren, som er utrolig mild i Sevilla, rykker man til gengæld ind i midtbyen igen.

Billeje Sevilla, Spanien - tips om parkering og biludlejning i Sevilla by
Parkering i Seville bymidte kan det være svært at finde. Døgnprisen for at parkere er over €20, hvilket bør medregnes, når man booker hotel. Bor man uden for byen - eksempelvis på IBIS hotellet ved ringvejen, er der gratis parkering og god busforbindelse ind til Sevilla.

Lej bil i centrum af Sevilla - sammenlign priser med Cartrawler Spanien

Sevilla er en meget romantisk by og desuden kendt som en stor kultur- og opera by - herunder ikke at forglemme 'Barberen i Sevilla' af Rossini.

Vil man gerne bo i centrum er der masser af muligheder og specielt, hvis man ankommer med tog, er det en oplagt chance for at bo på ét af de mange pensionater og hoteller i den charmerende og ganske store gamle bydel i Sevilla, hvor der lige er plads nok til at presse en moderne bil igennem i de smalle gader.

Togstationen ligger i 10-15 min. gåafstand fra centrum.

Se også: Billeje fra Sevilla Santa Justa stationen

Tapas-mekka - mange gode tapas restauranter
I centrum finder man et meget stort antal traditionelle tapas restauranter, hvor man kan bestille en lille tallerken (tapa) et halvt måltid eller en fuld ret.

De fleste spaniere vælger tapas og kombinerer 4-6 retter. Priserne i Sevilla centrum starter ved omkring €2 for en tapa.

Tapas-restauranterne ligger mange steder tæt i Sevilla. Man kan også sagtens bestille en enkelt tapa sammen med sin øl eller vin, på vej ud i nattelivet.

Udover tapas er Sevilla velkendt for sine mange gode restauranter; heraf to med Michelin stjerne.

Seværdigheder - hvad skal man se i Seville?
1-2 dage er alt for lidt i Sevilla. Afsæt en uge til at se byen og opleve stemningen og prøve nogen af de mange rigtige spanske spisesteder i Sevilla (som man ellers ikke finder så ofte på solkysten).

Turister er der en del af, men byen trods alt ikke overrendt af turister, som Madrid, Barcelona og mange andre kystbyer i Andalusien og på Costa del Sol er det. Undtagelsen er under den store påske-festival, hvor mange lokale beboere vælger at 'flygte' ud af byen.

Generelt er det let at navigere rundt med bil; så længe man holder sig til de større veje.

Se også: Billig Spanien billeje fra Sevilla centrum

Smal vej i Sevilla

Ém af de smalle gader - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Mest populære seværdigheder:

Plaza de Espana
På billeder ligner Plaza de España et stort centralt torv i Sevilla bymidte, men det er det ikke.

Byggestilen er 'renaissance revival', og Praza de Espana blev indviet så sent som i 1929 til Ibero-American Exibition. Den omgivende park og Plaza de Espana ligger et godt stykke på gåben uden for centrum i området Parque de María Luisa (sydlige del af byen).

Plaza de Espana er måske lidt ufortjent blandt de kendteste seværdigheder, men stadig værd at se. Man kan leje robåde og sejle rundt langs murene under de meget kunstfærdigt udførte broer. Den enorme bygning, som har kostet en formue at opføre, benyttes som kontorbygning af Sevilla bystyre og til regeringskontorer herunder af Spaniens immigrationsmyndigheder.

Plaza de España er på grund af sin størrelse en yndet film-location og har 'medvirket' i så forskellige film som Lawrence of Arabia (1962), Star Wars 1 (1999), Star Wars 2 (2001) og Sasha Baron Cohens The Dictator (2012).

Tag metro (grøn linje) til stationen Prado de San Sebastian på en varm dag - eller nyd gåturen langs Guadalquivir flodens bred ud til Praza de España.

Sevilla gamle bydel
Den gamle bydel er en labyrint af små krogede gader og stræder.

Her finder man små pensionater og spisesteder i de gamle bygninger, hvoraf mange er fra 1500- og 1600-tallet.

I shopping gaderne Sierpes og Tetuan (parallelle gader) finder man alle de sædvanlige spanske modebutikker - og faktisk også en masse mindre og spændende special-forretninger, hvis man bevæger sig lidt rundt i sidegaderne.

Se kort over Sevilla bymidte (den gamle by).

Sevilla Katedralen - verdens største gotiske kirke
World Heritage by UNESCO - domkirken blev bygget på ruinerne af byens centrale moske efter den store reconquista - Andalusiens generobring fra Maurernes herredømme.

Catedral de Santa María de la Sede eller på engelsk Seville Cathedral er den største kirkebygning i gotisk stil målt på areal og menes at være den tredje-største kirke i verden efter Peterskirken i Rom og Aparecida Basilikaen i Brasilien.

Sevilla domkirke er som resten af byen er i høj grad historisk interessant. Her ligger Christoffer Columbus begravet.

Klokketårnet på domkirken er en seværdighed i sig selv. Giralda er 104 meter høj og er i realiteten en ombygget minaret med en ekstra top til klokker. En lignende konstruktion står som minaret i den marokkanske by Rabat (Hassan Tower).

Museum of Fine Arts Seville
Byens kunstmuseum indeholder blandt andet værker fra den såkaldte 'Golden Age of Sevillia'

Se museets hjemmeside: Museum of Fine Arts 

Metropol Parasol i Sevilla
Den futuristiske by-parasol går også under navnet 'paddehattene' - på La Encarnación pladsen.

Trækonstruktionen på 150 x 70 meter blev indviet i 2011 og er designet af tyske Jürgen Mayer-Hermann. Fra konstruktionens tag er der én af de bedste udsigter over byen.

Triana Broen og Triana kvarteret
Broen fra 1850'erne og det mauriske slot på Triana siden af floden er Triana bydelens mest kendte bygningsværker.

Triana broen Puente de Triana kaldes også for Isabel II broen, og er udsmykket ved de traditionsrige Sevilla festivaller (påske dvs. Semana Santa i Sevilla, april-festival og Corpus Christi 15. august).

Archivo General de Indias
World heritage by UNESCO.

General Archives of The Indies er en imponerende 1500-tals bygning, som indeholder spanske arkiver fra opdagelsestiden (Det Spanske Imperium); herunder specielt fra Sydamerika og Filippinerne.

Hestevogn Sevilla, Spanien

Hestetrukne taxi'er © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Alcázar of Seville - specielt det imponerende interiør
World heritage by UNESCO.

Maurisk palads i Sevilla - se åbningstider.

Schindler Tower
Schindler tårnet blev oprindeligt bygget til at teste elevatorer og er 65 meter højt (turen op tager 24 sekunder).

Tårnet er kontroversielt. Det blev bygget af Schindler Gruppen (elevator-producent) til verdensudstillingen Expo-92 i Sevilla.

Torre Schindler tårnet ligger på øen Isla de La Cartuja i Guadalquivir floden.


Billeje Sevilla, Spanien - oplev den rigeste by i Andalusien
Artikel: Billeje Sevilla, Spanien - oplev den rigeste by i Andalusien

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar