Sådan bliver man snydt af Goldcar - teknikalitet omkring VISA-Dankort koster danske kunder dyrt

Den hurtigt voksende spanske biludlejningsvirksomhed Goldcar har ofte nogen af de billigste lejebiler.

Se også: Billleje-selskaber med flest klager

Målt på basis-lejepris kan man hos Goldcar ofte booke en større bil for de samme penge, som en mindre udlejningsbil koster hos konkurrenter som Marbesol, Record Go, Centauro, Interrent, Budget, Firefly eller Flizzr.

Goldcar Alicante Airport

Goldcar billeje er langt fra altid den bedste deal.

Guide-Billig-Billeje.dk anbefaler ikke at booke lejebil hos leverandøren Goldcar, hvis man som kunde ikke har et rigtigt kreditkort.

Se forklaring herunder!

VISA-Dankort ikke et kreditkort - ifølge Goldcar
Hos Goldcar opstår potentielt et problem for danske kunder, som møder op med et VISA-Dankort.

Specielt hos Goldcar Mallorca og i Malaga og Alicante Lufthavne i Spanien vil der meget ofte blive foretaget en vurdering af kreditfunktionen på kundens kreditkort.

Problemet er at kører man et standard VISA-Dankort gennem f.eks. Binbase.com (et check af betalingskortets udsteder og type), kommer VISA-Dankort op med betegnelsen "Debit".

Sker dette, griber Goldcar i langt de fleste tilfælde chancen for "at sælge kunden op", og det kan blive meget dyrt for kunden.

Afhængig af lejeperiodens længde kan ekstraudgiften for leje af en normal mindre bil være mange tusinde kroner.

Goldcar er i øvrigt kendt for ikke at give sig, så ofte vil situationen for den danske kunde med VISA-Dankort udvikle sig til at kunden føler sig nødsaget til at betale ekstra til Goldcar (se nedenfor) eller ingen bil få udleveret - samt muligvis at miste forudbetalingen på billejen.

Goldcar gør ofte følgende i Palma Lufthavn Malloca, i Malaga Lufthavn, i Alicante lufthavn og mange andre steder:

 1. Kundens kreditkort checkes, når kunden møder op med en Goldcar booking.
   
 2. Siger Binbase at kortet er et debit-kort, nægter Goldcar ofte at modtage kortet til sikkerhedsdepositum (blokering af beløb til sikkerhed for bilens værdi under lejen) - selv om det på et VISA-Dankort i langt de fleste tilfælde sagtens kan lade sig gøre.
   
 3. Kunden adviseres om at ‘kortet ikke duer’ og Goldcar beder om et andet kreditkort.
   
 4. Har kunden ikke et ‘rigtigt’ Mastercard eller lignende, argumenteres der som oftest en del mellem Goldcar personalet og kunden.
   
 5. Goldcar holder imidlertid altid stand ved at nægte at udlevere bil med sikkerhedsdepositum på VISA-Dankort, der ‘ikke er et kredit-kort’.
   
 6. Ydermere får nogen kunder at vide at deres tilkøbte selvrisikoforsikring ‘ikke duer’ / ‘ikke gælder i Spanien’ - det er løgn.
   
 7. Istedet tilbyder Goldcar sin såkaldte Super Cobertura forsikring (Super Relax). Den koster dyrt.

Per januar 2017 er prisen per dag for Goldcar Super-Relax mellem €15 og €20 afhængig af destination og lejeperiode.

En to-ugers leje fra Malaga Lufthavn (mindste bilklasse) ville ved en booking (testet af os for et par år siden ) koste €209,95 i ‘Super Relax’ forsikring hos Goldcar - og VISA-Dankort kunder fra Danmark ville i mange tilfælde være tvunget til at tegne denne ekstra forsikring ved skranken.

Ford Fiesta rental Goldcar

Advarsel! - undgå Goldcar billeje med mindre du har et rigtigt kreditkort
I en artikel for et par år siden i en respekteret engelsk avis omtales Goldcar som “a notorious offender” . Det er så vidt vi kan vurdere ikke blevet bedre.

Se artikel i The Guardian

Goldcar opererer også under navnet Rhodium.

Vi har gentagne oplevet at danske banker (uden undtagelse - bankerne ved det naturligvis godt) efter et problem hos Goldcar, skriftligt har bekræftet at det af banken udstedte VISA-Dankort med kredit-funktion i udlandet i realiteten er et debit-kort.


Sådan bliver man snydt af Goldcar - teknikalitet omkring VISA-Dankort koster danske kunder dyrt
Artikel: Sådan bliver man snydt af Goldcar - teknikalitet omkring VISA-Dankort koster danske kunder dyrt

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar