Skiferie billeje - billig lejebil til Europas skidestinationer

Vinteren står for døren og mange skal på skiferie til destinationer forskellige steder i Europa. Nogle vælger nordpå til Norge eller Sverige, andre vælger de klassiske steder i Frankrig, Østrig eller Italien. Enkelte har luret, at det er billigst at afholde skiferien i Østeuropa, blandt andet i Polen, Kroatien og Slovenien.

Men hvordan er vores vaner, når det kommer til at vælge destination år efter år. Og hvordan kommer vi overhovedet dertil? Med bil eller fly?

Skiferien koster penge - valget falder på samme skidestination hvert år
Det er ingen hemmelighed, at skiferie er en del dyrere end en traditionel charterferie ned til solen i Sydeuropa om sommeren. Der skal bruges en del udstyr, hvis en hel familie skal på skitur, med hotelophold og forplejning i en uges tid.

Danskernes lyst til at holde skiferie de samme steder år efter år, skyldes, efter langt de flestes opfattelse, at der skal være styr på tingene. Når man vælger at spendere et større beløb på, at familien kan komme på ferie i 7 dage i vinterferien, er der ikke meget tid eller lyst til at eksperimentere med nye områder eller oplevelser, der kunne trække tid fra den endelige oplevelse, der som oftest ligger i en meget stram tidsplan.

Volvo XC70

Volvo XC70 i dens rette element

Lejebil er billigst - kør-selv skiferie
En undersøgelse, Bilmagasinet har publiceret i oktober måned 2013, påviser, at det sagtens kan betale sig at leje en bil til skiferien, i stedet for at bruge sin egen. Lejer man en bil til lange ture, skal man kun økonomisk forholde sig til lejeudgifter og benzinforbrug, mens man undgår en tur på serviceværkstedet af egen bil inden skiferien går i gang, hvilket kan bidrage til en høj udgift på kør-selv feriens budget, allerede inden den er begyndt.

Desuden slipper man for slitage på eget køretøj, når man skal køre flere tusinde kilometer, ofte med meget høj fart, ned af de tyske motorveje, på vej mod Italien, Frankrig eller Østrig, eller hvis man skal nordpå, op i Sverige eller Norge. Det er nemmere i en udlejningsbil, der altid er forholdsvis ny og ubrugt, og af nyere dato end den gamle Toyota, man har stående hjemme i garagen.

Se også: Leje billig skiferie-bil i Flensborg

Billeje i Danmark eller ved nærmeste lufthavn
Man kan sagtens leje bil hos en udlejer i Danmark og tage den med ud af landet. Alternativt og populært er også at flyve til nærmeste lufthavn og leje bil der. Ifølge udlejningsselskaberne, er der altid rift om lejebiler i uge 7 og 8, når danskerne skal på skiferie, både fra Danmark og i udlandet. Det gælder om at booke en lejebil i god tid og ikke mindst vurdere, hvilken type bil man har behov for. Hvor mange skal af sted og hvor meget udstyr skal der medbringes. Det er oftest det billigste, i forhold til at leje ved ankomsten til lufthavnen.

Er man mange der skal af sted, er en kør-selv ferie absolut det billigste, især hvis man også medbringer skiudstyr hjemmefra.

Norge og Sverige er danskernes foretrukne skiferie destinationer
Målt på samlede antal overnatninger, tiltrækker Norge flest danskere, efterfulgt af Sverige, Østrig, Frankrig og Italien.

Norge

Skisportsområderne Hafjell og Kvitfjell, ligger henholdsvis 165 og 195 km fra Oslo Gardermoen Lufthavn og ikke langt fra den tidligere olympiske værtsby Lillehammer.

Se kort over Hafjell, Norge.

Andre populære, norske skiferie destinationer er Trysil og Hemsedal, henholdsvis 168 og 234 km fra Oslo Gardermoen Lufthavn

Find billeje i Oslo Gardermoen Lufthavn

Læs også: Gode råd om billeje i Oslo Lufthavn.

BMW X1

BMW X1 Edition Powder Ride

Sverige

I Sverige er de mest populære skiferier destinationer Sälen og Idre Fjäll, ikke langt fra grænsen til Norge. Byerne ligger henholdsvis 402 km og 470 km nordøst for Stockholm Arlanda Lufthavn.

Læs også: Billeje i Stockholm - lej billig bil i Stockholms Lufthavne.

Billeje ved Arlanda Lufthavn - Stockholm

Isaberg er en anden populær destination, der ligger kun 3 timers kørsel fra København. Det er et yndet udflugtsmål for danske ski entusiaster, der bare ønsker en forlænget weekend med ski på og det er desuden nemt at køre dertil i egen bil.

Husk: i Sverige er det lovpligtigt at køre med vinterdæk i perioden fra 1. december til 31. marts.

Læs mere om Vinterdækregler i Europa.

Østrig

Går turen til Østrig, er danskernes foretrukne destination byen Wagrain. Området tilbyder lige den stemning der passer en dansk skisportsentusiast. Landsbystemning kombineret med et stort skimiljø. Wagrain ligger 70 km fra Salzburg Lufthavn.

Salzburg billeje - lej billig bil i Salzburg, Østrig

Læs også: Biludlejning til skiferie i Østrig.

Skisportsområderne Bad Gastein og Sölden er også på top 3 over danskernes foretrukne skidestinationer i Østrig.

Frankrig
Det er stadig den klassiske vintersportsby Val Thorens der ligger klart nummer et, når danskere skal afholde skiferien i Frankrig. Europas højest beliggende skiresort, med sine 2300 meter over vandets overflade, højt oppe i de franske alper, er også forbundet af over 600 km pister, fordelt ud over De Tre Dale (Les Trois Vallée).

Frankrigs andre, populære skisportssteder er blandt andet Val d’Isere og Les 2 Alpes. Fra Grenoble Lufthavn er det muligt at leje bil og køre videre til alle tre destinationer.

  • Afstand fra Grenoble til Les Trois Vallée: 200 km
  • Afstand fra Grenoble til Val d’Isere: 200 km
  • Afstand fra Grenoble til Les 2 Alpes: 110 km

Find billig billeje Grenoble - Frankrig skiferie i udlejningsbil

Italien
I Italien er det områderne ved Canazei og Livigno, der frekventeres oftest af danskerne.

Canazei ligger i Dolomitterne i Syd-Tirol nær Østrig og emmer af hyggelig landsbystemning på den gode måde. Med over 1220 km pister er det verdens største skisportssted og er beliggende i området, der også går under navnet SuperSki Dolomiti.

På grænsen til Schweiz ligger Livigno der er endnu en charmerende Alpeby. Her skinner solen flest timer og kombineret med et snesikkert terræn, tiltrækker det mange skiturister fra hele Europa hvert år.

Billeje Treviso Lufthavn - kør til Canazei, Dolomitterne i lejebil

Nederst på listen over populære rejsemål ligger, overraskende nok, Schweiz, sammen med de Østeuropæiske lande.

Følgende lande har endnu ikke vundet indpas hos danske skiferie rejsende:

  • Schweiz
  • Slovenien
  • Bulgarien
  • Tjekkiet
  • Rumænien
  • Polen
  • Slovakiet

Det er betydeligt billigere, at holde skiferien i de Østeuropæiske lande. Politiken har undersøgt, at en stor fadøl på pisten i de billige lande koster mellem 8 og 15 kr., i modsætning til priser op til 65 kr. på de dyreste skisportssteder.Skiferie billeje - billig lejebil til Europas skidestinationer
Artikel: Skiferie billeje - billig lejebil til Europas skidestinationer

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar