Vejret i Rom - temperaturer, klimatabel samt anbefaling af de bedste tidspunkter og årstider for rejser til Italien

Hovedstaden i Italien er sammen med London, Paris og Berlin blandt de mest besøgte storbyer i Europa. Se også vores billeje-anbefaling: Billig biludlejning i Rom-Fiumicino Lufthavn eller Rom-Ciampino Lufthavn

I den italienske hovedstad kan valg af årstid og måned være afgørende for at få en behagelig ferie i Rom; langt mere end tid på året er vigtigt for at sikre et god ferie i de tyske, franske og britiske hovedstæder.

Se også: Afbudsrejser til Italien.

Rom årstider - klima ved Middelhavet ved Italien rejser i juli-august
Italiens mest populære turistby Rom ligger langt sydligere end Paris, London og Berlin. Byen har typisk Middelhavsklima med milde våde vintre og særdeles varme og tørre somre.

Hvad skal man se i Rom - guide til seværdigheder.

Det kan synes fortryllende at drømme om at nyde en italiensk ‘gelato’ is med udsigt til Den Spanske Trappe i Rom i juli eller august måned, men i realiteten er oplevelsen knap så fantastisk. Ofte bliver det så varmt i Rom i højsommeren at isen smelter hurtigere, end man kan spise den.

På trods af heden og temperaturer op omkring 35 grader, er juli og august stadig særdeles populære tidspunkter for rejser til Italien og til Rom.

Vær derfor opmærksom på at selv om mange har regnet ud at klimaet er mere behageligt i efterår og forår, byder en tur til Rom i sommerperioden juli-august helt sikkert på masser af køer i den romerske varme til de mest populære turistattraktioner.

Vil man gerne have et billede med hjem fra Trevi Fontænen uden 10 uvedkommende personer som baggrund, er det bedst at undgå juli og august. Og som om udenlandske turrister ikke var nok, flokkes italienere fra provinsen også til Rom i de to traditionelle skoleferie måneder.

De fire årstider i Rom har følgende karakteristik:

Sommer i Rom - hot, hot, hot
Den gennemsnitlige sommer-temperatur om dagen er omkring 24 grader i juli og august.

Når en varmebølge rammer (og det sker hyppigt) kan der imidlertid sagtens forekomme længere perioder med over 30 grader.

Alle gåture rundt i byen og specielt på skygge-fattige steder som Colosseum er en prøvelse. Køerne synes længere, jo varmere, der bliver. Heldigvis er hjælpen altid nær med Roms omkring 2000 nasoni’er; dvs. ‘store næser’ fontæner til offentlig brug. De mange nasoni står spredt i de gamle kvarterer og ved de kendteste seværdigheder og tilbyder gratis, rent drikkevand.

Rejser til Rom i juli og august kun dog kun anbefales til de mest hårdføre turister.

Frisk vand i Rom - fra én af de mange nasoni.

Hvis tiden tillader det, kan man planlægge at besøge de mest berømte seværdigheder om morgenen, hvor der er køligere.

Om eftermiddagen er indendørs seværdigheder den bedste ide. Vær vis på at andre også har anlagt denne strategi.

I Rom skinner solen mellem 9 og 10 timer dagligt ud af en samlet dagslængde på 14 til 15 timer. Medbragt hat, solcreme og rigeligt indtagelse af vand er en nødvendighed.

Fra omkring kl 20 er temperaturerne i det centrale Italien omkring hovedstaden derimod meget behagelige og indbyder til al fresco indtagelse af aftensmaden.

Regn i juni, juli og august er meget sjældent. Det regner stort set aldrig i Rom om sommeren. Ethvert lille dryp er velkomment, og som regel bliver det aldrig til mere end meget korte regnbyger; hvis nogen overhovedet.

Vejr-tip til Italien rejser: Temperaturer, solskinstimer og nedbør i Rom.

August måned er den måned, hvor de fleste indbyggere i Italien holder ferie. Bemærk at åbningstider for visse forretninger i Rom kan være indskrænkede. Nogen seværdigheder har ligeledes kortere åbningstider i august end i resten af årets måneder.

Efterår september og oktober - det bedste tidspunkt at besøge Rom
Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Rom? - mange Rom-guider vil sige i efteråret i enten september eller oktober.

Fra september reduceres varmen stødt og byen velsignes med temperaturer mellem 25 og 15 grader. Oktober i Rom vil sjældent give temperaturer på over 23 grader, men stadig masser af solskin.

Efteråret tiltrækker masser af turister til Rom, så forvent stadig køer og trængsel. Toppen er dog som regel taget af strømmen af turister, der rejser til Italien, allerede i september, og oktober måned er måske den mest perfekte feriemåned i Italien, hvor også hotel-priserne som regel er skruet en anelse ned.

Chancen for regn i efteråret er noget højere – se link til temperatur/klima-oversigt i forrige afsnit. Med 6 dage med regn er gennemsnit i september og 8 i oktober, har Rom stadig i efterårsferien et særdeles mildt klima.

November er den definitive afslutning på sommeren i Rom. Forvent omkring 13 graders varme i gennemsnit og regn i omkring 10 dage i november

Selv om Rom er endnu mere en solskinsby om sommeren, er efteråret på mange måder mere charmerende. Farverne på træernes blade i specielt oktober giver et ekstra pift til den spændende rejse til fortiden, der venter alle, som tager på ferie i Rom.

Vinterferie i Rom - husk varmt tøj og regnfrakke
Der regner en del i november, december og januar; mest i december.

Temperaturer under 10 grader er helt normalt, men frostvejr ses meget sjældent. Januar er stort set altid den koldeste måned i Rom med temperaturer under 7 grader. Prisen på et hotelværelse den italienske hovedstad når ligeledes bunden i januar-februar.

Decemberrejser til Rom - video inspiration.

Sne er ligesom i Lissabon ekstremt sjældent i Rom. Nedbør når som regel aldrig jorden inden den bliver til regn.

Forår i Rom - varmt og solrigt
Som i efteråret er der store fordele ved at besøge Rom, når der er forår.

Selvom forårstemperaturerne ikke synes imponerende, kan det betale sig at overveje at booke rejser til Rom i marts, april eller maj.

Solen skinner typisk allerede fra en skyfri himmel, som i en god dansk højsommer. Med 10 grader i marts (gennemsnit) og 12grader i april, vil det tidlige forår dog være for koldt for nogen. Allerede i maj når gennemsnitstemperaturen 20 grader.

Forår i Rom står i blomsternes tegn. Alt springer ud og giver byens gader en helt særlig farverigdom, som kun forekommer i foråret. De mange udendørs events og festivaller markerer vinterens afslutning og inviterer indbyggere og gæster til at opholde sig udenfor så meget som muligt.

Den Spanske Trappe i Rom

Azalea blomstrer ved og på Den Spanske Trappe.

På weekendtur eller ferie i april forår må man ikke glemme d. 21. april, som markeres som dagen, hvor byen blev grundlagt. Legenden fortæller at Romulus var manden, der 753 år før Kristi fødsel lagde den første sten til den måske mest berømte by i Europa gennem tiderne. Romulus legenden fortæller også at han var én af to brødre opvokset blandt ulve.

Mere information om byen Rom i den officielle turistguide for Lazio-regionen.

I Rom markeres dagen med parader, udklædning og teater, der festligholder det historiske øjeblik på mange af byens pladser. Hertil kommer fyrværkeri ved aftenstide.

Se også: Ferie og helligdage i Italien.Vejret i Rom - temperaturer, klimatabel samt anbefaling af de bedste tidspunkter og årstider for rejser til Italien
Artikel: Vejret i Rom - temperaturer, klimatabel samt anbefaling af de bedste tidspunkter og årstider for rejser til Italien

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar