Vejret i Venedig - temperaturer og solskinstimer i region Veneto, Italien

Find billig billeje i Venedig Marco Polo Lufthavn

Venedig er hovedby i den nordøstlige Veneto region i Italien og er meget kendt for at være en af de mest romantiske destinationer i Europa.

Byen er en fortryllende oplevelse for alle besøgende, der især lader sig betage af den elegante arkitektur og de unikke omgivelser i Den Venetianske Lagune.

Venedig ligger faktisk spredt ud over mere end 100 små øer, som alle er bundet sammen med broer. I den historiske bymidte er biltrafik meget begrænset og gondoler og vandtaxaer er den mest effektive transportform.

Byen nyder godt af et subtropisk, men fugtigt klima, med varme somre og regnfulde, kølige vintre, som dog ikke altid indbyder til en tur med gondol. Nedenfor kan man læse hvordan vejret arter sig hen over året i Venedig.

Se det aktuelle vejr i Venedig.

Forår i Venedig - sol og byger
Sidst på foråret og først på efteråret er måske den bedste tid på året til et besøg i Venetos hovedby, især for turister, som gerne vil gå på oplevelse blandt byens mange seværdigheder, uden at rende ind i de helt store turistmasser, som vanligvis fylder op i Norditalien i sommermånederne.

Forårstemperaturerne ligger mellem 8 grader i marts måned og op til 20 grader sidst i maj.

Se kort over gennemsnitstemperaturer i Venedig

Man skal dog forvente et par bygevejrsdage, så regnjakke og gummistøvler er en god ide i kufferten inden afrejse. Gummistøvler er især praktiske at have på under acqua alta. Dette lokale fænomen - acqua alta er italiensk for højvande - er en usædvanlig form for højvande og forårsager en mindre oversvømmelse af byen, specielt om vinteren, men til tider også om foråret.

Sommervejret i Venedig - temperatur mellem 22 og 27 grader
Hvis man planlægger at aflægge Venedig et besøg i juni, juli eller august, skal man forberede sig på en intens varme og luftfugtighed. I juni måned er temperaturerne stadig forholdsvis humane på en 24-25 grader, men i juli og august stiger dagstemperaturerne op over den gode side af 27 grader.

Selvom mange umiddelbart tænker, at det ikke lyder af specielt meget, taget i betragtning af, at det er højsommer, kommer den høje luftfugtighed på 90 procent alligevel bag på de fleste turister.

Denne kombination af luftfugtighed og varme ’lammer’ hele byen og det virker som om alt står stille. Et godt råd til ferierejsende i netop disse to varme måneder er, at sikre sig, at det på forhånd bookede hotel har aircondition på værelserne.

Byens kanaler og vandveje er desuden det perfekte miljø for myg, som i løbet af sommeren kan blive en plage, ligesom man kender det ved andre feriedestinationer beliggende ved vandet i Sydeuropa. Myggebalsam på ansigt, bare arme og ben anbefales ved aftentid.

Efterår - udenfor højsæson er Venedig vejret også behageligt
Besøger man Venedig om efteråret, er det overvejende sandsynligt, at man stadig kan nyde godt vejr indtil midten af oktober.

I september måned er gennemsnitstemperaturerne på omkring 20 grader og man kan stadig sidde udenfor og spise aftensmad. Morgen- og aftentemperaturerne begynder at aftage en hel del i oktober, med dagstemperaturer på 14 behagelige grader (føles som mere hvis solen skinner).

Bemærk, at i det tidlige efterår er farvandet i Adriaterhavet varmest, med en gennemsnitstemperatur på 20 grader, hvilket gør et ophold i Lido de Jesolo, nord for byen, og nu uden de store mængder turister, til et ganske behageligt ophold.

Se kort over nedbørsmængder og solskinstimer i Venedig året rundt.

Endnu længere fremme på sæsonen, i november måned, bliver det meget koldere i Venedig, med vinterlignende forhold. I november bliver det mere blæsende og der er i gennemsnit 11 regnvejrsdage om måneden. I slutningen af november er gennemsnitstemperaturerne faldet ned til omkring 7 grader.

Venedig vejret om vinteren - frost stort set ikke eksisterende
Selvom temperaturerne sjældent falder til under frysepunktet, er vintermånederne nok de mest udfordrende for turister i Venedig.

Dagene er korte, overskyede og regnfulde i det meste af december og januar. Sirocco-vinden, en stærk blæst fra sydøst, kan jævnligt føles helt til Venedig. Den kan man så lægge oveni føromtalte acqua alta fænomen.

Høj luftfugtighed og lave temperaturer lægger sig ofte, sammen med en tyk tåge, hen over byen og det inspirerer ikke til udendørsaktiviteter. Men alligevel er vinterperioden et godt tidspunkt for kunst- og kulturelskere, som kan besøge Venedigs mange museer og seværdigheder, i fred for de store turistmasser.

Det mindre behagelige vejr synes ikke at forstyrre karnevalet i Venedig, én af byens helt store attraktioner. Karnevalets parader i farverige kostumer med dertilhørende fest og dans er højdepunktet i Venedig om vinteren.

Se video fra Venedigs karneval 2015:

 
Se også: Information og anbefaling af billejeselskaber i Venedig Marco Polo lufthavn.

Vejret i Venedig - temperaturer og solskinstimer i region Veneto, Italien
Artikel: Vejret i Venedig - temperaturer og solskinstimer i region Veneto, Italien

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar