Biludstillinger i Europa - oversigt over de største events

Sommeren er godt undervejs og det samme er en del af årets biludstillinger.

Der er heldigvis stadig biludstillinger i Europa, der venter på at blive afholdt, som du kan deltage i, eller du kan sætte kryds i kalenderen til næste år allerede nu.

Mercedes Benz SLS AMG

Biludstillingerne i Europa byder på lidt at hvert.

Geneva International Motorshow
Denne biludstilling i Geneve i Schweiz bliver afholdt i marts (som regel i starten af marts måned), så marker datoen godt af, hvis du er vild med biludstillinger. Der er masser af guf for bilentusiaster på Geneve udstillingen, og den er let at finde ved lufthavnen centralt i Geneve i udstillingskomplekset Palexpo.

Biludstillingen er fyldt med at mix af specialbiler og nyheder, som du ikke vil kunne komme i nærheden af (medmindre du deltager i udstillingen). Selve udstillingen er meget kompakt og du kan let bevæge dig rundt mellem de forskellige mærker. Geneve-udstillingen afholdes hvert år og er én af de bedste i Europa. Tilmed er prisen på entre-billet rimelig.

Se mere på Geneve International Motorshow hjemmesiden.

Frankfurt International Motorshow - IAA
Frankfurt udstillingen afholdes i modsætning til Geneve kun hvert andet år og kun i ulige år. Book billet till IAA i Frankfurt i september 2019. Næste gang er i år 2021.

Der er typisk flere premierer på nye bilmodeller på biludstillingen i Frankfurt. IAA er også større en Geneve, og desuden langt mere uoverskuelig.

Le Mans - motorløb og bilevent
Hvis du kender til biler, så kender du højest sandsynligvis også til Le Mans.

Det franske bil-event afholdes hvert år i midten af juni, hvilket betyder du nu kan sætte kryds af til næste år med det samme. Det har været afholdt siden 1923 og på grund af navne om Tom Kristensen samt Jan Magnussen, så behøver det ikke lige frem nogen længere introduktion.

Det er afholdt i Frankrig og har siden 1923 er der sket en masse ændringer hist og pist, men det er stadig et af de mest ikoniske racerløb fyldt med fart og fantastiske biler.

Le Mans biler

The Goodwood Revival
Denne festival er et race med gamle klassiske biler. Den er perfekt for gamle sjæle, da den netop tilbyder at tage dig tilbage i tiden og direkte in i 1940’erne og 1950’erne. Tænk på film som Casablanca og Guys and Dolls hvis du prøver at forestille dig præcis hvilken tid de prøver at bringe dig tilbage til.

Festivalen afholdes i slutningen af juni, hvor den også har fået navnet ”Festival of Speed”, da farten nemlig hyldes i en konkurrence, hvor de gamle biler sendes op af en 2 km hillclimb, hvor det handler om at få den hurtigste tid.

Her er alle velkomne, så forvent at se alle slags biler (både i form, farve og alder).

Retromobile Paris
I februar afholdes en af mest kendte klassike bilmesser, hvor der også afholdes auktioner og det med nogle af de største på markedet (RM Sotheby’s, Artcurial og Bonhams). Messen bliver afholdt i Paris, hvor du enten kan handle med nogle af verdens dyreste biler eller overvære auktionsfeberen og bilerne helt tæt på.

Mille Miglia
Endnu et godt bud på noget for dig, der elsker gamle klassiske biler – men denne gange er det mere specifikt i form af gamle klassiske sportsbiler. Hvis du elsker klassiske sportsbiler, så er dette perfekt for dig.

Det er et race i det nordlige Italien, hvor du kan overvære bilerne helt tæt på samtidigt med noget fart og spænding. Selve navne ”Mille Miglia” betyder tusind mil på Italiensk og det er lige præcis det, som de gamle sportsbiler skal køre.

Man kan kun deltage i løbet, hvis man har en korrekt tidstypisk bil fra 1927 til 1957 og det har også været afholdt netop fra 1927. Dengang var det både fabriksteam eller private, der var en del af racet.

Det betyder derfor, at de biler du vil se i racet, er utrolig værdifulde, men samtidigt bliver der ikke holdt tilbage, da racet minder om 30’erne og 40’erne og ikke holder tilbage. Racet starter i Brescia og slutter i Rom og afholdes i maj. 


Biludstillinger i Europa - oversigt over de største events
Artikel: Biludstillinger i Europa - oversigt over de største events

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar