Ford Fiesta som udlejningsbil

Den nye Ford Fiesta præsenteret i 2008 er en af de mest populære udlejningsbiler i den lille supermini-klasse. Ford Fiesta har i den seneste udgave fået et mere sporty udseende og deler i øvrigt mange tekniske dele med Mazda 2.

Ford Fiesta er som altid et sikkert køb for billeje-selskaberne, som mere end noget andet er interesseret i driftsikkerhed og gensalgsværdi. Ford står desuden traditionelt stærkt hos mange biludlejere ikke mindst fordi der fra Fords side gives store rabatter til flåde-operatører. Forvent derfor at se mange nye Ford Fiesta som udlejningsbiler i stort set alle lande i Europa.

Ford Fiesta 2009 billede

Lej en Ford Fiesta
Set fra billeje-kundens synspunkt er den nye Ford Fiesta 2009 en stærkt forbedret model i forhold til den tidligere Ford Fiesta model (2002-2008), som dog bestemt heller ikke var nogen dårlig bil. Der vil fremdeles i et par år endnu være mange Ford Fiesta lejebiler af den tidligere model, som efter manges mening er bedre end de billigste VW Polo og Opel Corsa udlejningsbiler fra samme årgang.

Man sidder godt i både den gamle og nye Ford Fiesta model, men plastik-kvaliteten i den nye er bedre, udseendet (og farveudvalget) er mere moderne, og der er også væsentligt mere plads i den nye storsællert fra Ford. Måske mest overraskende første gang man lejer en ny Ford Fiesta 2009, er at den på trods af at være en lille lejebil til lav pris, kører forbløffende godt.

Ford Fiesta 2009 sælger godt
I mange europæiske lande ligger Ford i foråret 2009 nummer 1 på nybilsalgs-statistikken netop på grund af den nye Ford Fiesta.

På det engelske TV-program Top Gear, hvor værterne ellers ikke går af vejen for at dele verbale tæsk ud til nye bil-modeller af enhver slags, blev der tildelt usædvanlig megen ros til den nye Ford Fiesta 2009. Jeremy Clarkson & venner gav således den nye Ford Fiesta følgende prædikat med på vejen: “The sort of car people buy for their daughter but then steal back when she’s out.”

Motorkraft i en Ford Fiesta lejebil
Som udlejningsbil er Ford Fiesta med de mindste motorversioner på 1,25 liter (4 cylindre, benzinmotor) og 60 eller 82 hestekræfter de mest almindelige, og i øvrigt anvendes den samme motor med få ændringer i både den nye og gamle Ford Fiesta model. Den lille motor er ikke ringe (og væsentlig bedre end de mindste 3-cylindrene VW Polo og Opel Corsa motorer), men kræfter har den specielt i 60 hestes udgaven altså ikke mange af.

Har man mulighed for at leje en Ford Fiesta med dieselmotor til næsten samme pris, kan det stærkt anbefales, da man i diesel-Fiesta’en som minimum får en 1,4 TDCi motor med 68 hestekræfter. Forskellen i antallet af hestekræfter er i øvrigt ikke det afgørende. Med dieselmotoren får man langt bedre sejtræksevne, som mærkes på ferie med bagage og måske 3-4 passagerer i udlejningsbilen. Den lille Ford Fiesta diesel-udlejningsbil med små 70 hestekræfter vil under de fleste forhold føles som en benzinbil med 90-100 hestekræfter - og vil køre væsentlig længere på literen.

Lejer man en Ford Fiesta (ny model) med automatgear og benzinmotor, vil den i øvrigt have 96 hestekræfter og et lidt bedre kraftoverskud fra en 1,4 liter motor. Der er dog kun få billeje-selskaber, som har denne forholdsvis dyre Ford Fiesta model i flåden.

Fakta om den nye Ford Fiesta 2009 lejebil

  • Bil-klasse betegnelser; Supermini, compact, economy, (ECMN)
  • Bagagekapacitet med bagsæde i brug (ikke i brug): 295 liter (974 liter)
  • Benzinøkonomi 1,25 benzin (60 hk): 18,5 km/l ved blandet kørsel
  • Benzinøkonomi 1,25 benzin (82 hk): 17,5 km/l ved blandet kørsel
  • Benzinøkonomi 1,4 TDCi diesel (68 hk): 23,8 km/l ved blandet kørsel
  • Euro NCAP sikkerheds-vurdering for voksne (max 5 stjerner): 5 stjerner
  • Euro NCAP sikkerheds-vurdering for børn (max 5 stjerner): 4 stjerner

Bemærk at man ofte ikke selv kan bestemme, hvilken udlejningsbil man får udleveret inden for den bil-klasse, man har bestilt. Det kan dog af og til lade sig gøre at vælge ved ankomst.

Søg billig billeje


Ford Fiesta som udlejningsbil
Artikel: Ford Fiesta som udlejningsbil

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar