Lej en Mercedes SLK i Tyskland - tips om billig cabriolet-billeje og sportsvogn (luksus klassen)

Mercedes SLK er som bilmodel indbegrebet af tysk kvalitet tilsat et sportsligt element i form af dels at være en bil for 2 personer og dels at være en cabriolet.

SLK Mercedes leverer i modsætning til den mere ’rene’ sportsvogn Porsche Boxster ekstra komfort ved at have elektrisk metal-foldetag.

Mercedes SLK cabriolet (R172 - ny model) blev præsenteret på Geneve-biludstillingen i marts 2011, og blev som forgængeren SLK R171 (2004-2010) hurtigt en stor succes.

Mercedes SLK 200

Udover den officielle præsentation af Mercedes SLK fik sportsvognen i juli 2012 en birolle i mega-hittet Gangnam Style med den sydkoreanske rapper PSY

Se hele monster-hittet Gangnam Style på Youtube. Den nye Mercedes SLK 200 kører ind i en fuldt oplyst parkeringskælder fra 01:40 i Gangnam video’en.

Lej Mercedes SLK - Tyskland billeje ofte billigst
En Mercedes SLK lejebil kan bookes mange steder i Europa, men sjældent i USA.

Billigste Mercedes SLK leje af sportsvogn finder man som regel i Tyskland, hvor man af og til kan finde cabriolet lejepriser (Mercedes SLK, BMW Z4 eller Audi TT cabriolet) fra kun omkring 3200-3500 kroner per uges Tyskland billeje.

Normalprisen for Tyskland leje af SLK er dog ofte lidt højere, men selv om man skal betale 4000-4500 kroner per uge for en Mercedes SLK cabriolet, er det oplevelsen værd.

I Spanien (eksempelvis Madrid Lufthavn) er der i 2014 dukket særdeles gode tilbud op på leje af sportsvogn. Se mere nedenfor.

Mercedes SLK med foldetag

Mercedes SLK i solskin med taget foldet © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Køreegenskaber - Mercedes SLK næsten i klasse med de bedste
I forhold til både Porsche Boxster, men også Mini Cooper S Cabriolet (begge har kaleche af lærred), er kørsel med taget oppe i en Mercedes SLK langt mere som at befinde sig i en lukket bil (coupé).

Samtidig er Mercedes SLK så lille og kort (4,13 meter) at det har været muligt at gøre den utrolig vridningsstabil (for en cabriolet) og dermed bevare de bedste køreegenskaber.

En del af forklaringen på at den lille charmerende SLK Mercedes ligger så godt i svingene er at bilen fra starten blev designet med sportslig kørsel som ét af hovedkravene til udviklings-team’et hos Mercedes, som allerede i år 2005 gik igang med at udvikle den nye Mercedes SLK.

Både Boxster’en og Mini Cooper S er dog langt mere involverende for den rutinerede chauffør, og desuden lettere at køre på grænsen for den urutinerede, når forholdene tillader det.

Mercedes SLK Obsidian Black

Mercedes SLK 200 i Obsidian Black Metallic © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

En Mercedes SLK advarer lang tid i forvejen via styrefornemmelse og mistet vejgreb om at udviklingssingeniørerne i Stuttgart ganske vist skulle bygge en sportsvogn, men bestemt ikke en fuldblods én af slagsen - man får med andre ord tydelig besked om via styretøj og hjulstøj at dette er en Mercedes, som helst ikke vil kastes rundt i svingene, som eksempelvis en Porsche Boxster eller en Mini Cooper S indbyder til.

Når det er sagt, så styrer den nye Mercedes SLK selv med mindste motor fantastisk, og langt de fleste vil ikke savne de ægte racer-gener, som en SLK med sit smækre udseende lader som om at den har.

Mercedes SLK bliver produceret i Bremen i Tyskland (Mercedes-Benz Bremen Plant) i lighed med alle tidligere Mercedes SLK modeller (SLK R170 og SLK R171).

Se mere om den tidligere Mercedes SLK (R171), produktionsår 2004-2010.

Billeje cabriolet - Mercedes SLK 200 sportsvogn
Alle de "gamle" Mercedes SLK R171 (2004-2010) er for længst udskiftet hos Sixt, Hertz, Avis, Europcar m.fl. , og der er stigende konkurrence om kunderne til de sportslige udlejnings-cabriolet’er, så priserne er generelt i kundernes favør. Specielt hvis man undgår juli og august er der ofte gode priser på SLK billeje i Spanien.

Ved Tyskland billeje af SLK cabriolet er prisniveauet som regel mere jævnt hen over året.

Leje af en Mercedes SLK sportsvogn vil så godt som altid resultere i en Mercedes SLK 200 med 1,8 liter motor, kompressor og intercooler, som yder 184 hestekræfter.

Selvom der kun er tale om en 4-cylindret motor, er der rigeligt med kræfter til den smarte cabriolet. 0-100 tiden er 7,3 sekunder med manuelt gear. Er udlejnings-SLK’en med automatgear tager sprint til 100 fra start kun 7,0 sekunder.

Video: Test af Mercedes SLK 200 Blueefficiency af engelske Car Buyer (i video’en vises en RHD Mercedes).

Options som Airscarf og Magicsky Control foldetag vil fra tid til anden findes i SLK udlejningsbilerne, da det sikrer gensalgsværdi. Ofte vil ekstraudstyret i en Mercedes SLK lejebil dog være begrænset.

Billig sportsvognsleje - Mercedes SLK lejepriser i Tyskland, Kroatien, Spanien, Holland m.v.
Vi har på www.guide-billig-billeje.dk i januar 2014 set følgende priser på Mercedes SLK billeje (eksempler)

 • Hamborg Lufthavn billeje Mercedes SLK ugepris: marts - juni (opdateres)
 • Flensborg SLK leje ugepris: marts - juni (opdateres)
 • Billeje Madrid Lufthavn Mercedes SLK: marts 3.455 kroner/uge - juni 3.650 kroner/uge
 • Billeje Split Lufthavn SLK Mercedes: juni 6.027 kroner/uge Kroatien lejebil (automatgear)
 • Amsterdam (Schiphol) Lufthavn leje Mercedes SLK: juni 5.078 kr./uge - september 5.078 kr./uge
 • Mallorca billeje cabriolet SLK: juni 6.456 kr./uge - september 4.867 kr./uge (automatic)

Bemærk at man også vil kunne få udleveret en BMW Z4 cabriolet, Audi TT cabriolet eller lignende åben 2-personers sportsvogn ved booking af en SLK cabriolet med foldetag. Langt de fleste udlejningsselskaber holder sig dog til Mercedes SLK i denne billeje-klasse på grund af den gode gensalgsværdi og de langt færre potentielle skader ved foldetaget i forhold til tøjtag.

Fakta om Mercedes SLK sportsvogn (ny model SLK R172) som udlejningsbil

 • Bil-klasse betegnelser: Sport, exotic, cabriolet, (XTMR)
 • Bagageplads: 225 liter med taget nede og 335 liter med taget oppe
 • Benzinøkonomi SLK 200 BlueEFFICIENCY (184 hk): 14-16 km/l ved blandet kørsel
 • Euro NCAP sikkerheds-vurdering for voksne (max 5 stjerner): ikke angivet
 • Euro NCAP sikkerheds-vurdering for børn (max 5 stjerner): ikke angivet
 • Fås med automatgear, men er oftest med manuelt gear (6 trin)
 • Co2: 151g (manuelt gear)
 • Tankindhold: 60 liter

Lej en Mercedes SLK i Tyskland - tips om billig cabriolet-billeje og sportsvogn (luksus klassen)
Artikel: Lej en Mercedes SLK i Tyskland - tips om billig cabriolet-billeje og sportsvogn (luksus klassen)

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar