Mercedes SLK som udlejningsbil - lej en Mercedes SLK

Den mindste Mercedes cabriolet er en populær udlejningsbil i lande, hvor bilbeskatningen er moderat.

Med plads til kun 2 personer, relativ begrænset bagageplads, mange hestekræfter og foldetag vil Mercedes SLK dog altid blot være en nichebil for udlejningsselskaberne.

Den lille SLK blev introduceret i 1996 som model R170 på Mercedes-sprog. Dengang var metal-foldetaget intet mindre end revolutionerende. SLK står i øvrigt for Sportlich Leicht Kompakt (eller Kurz) dvs. sporty, let og kort.

Se mere om leje af den nye Mercedes SLK (R172) 2011-frem. 

Billeje udgaven af Mercedes SLK
Den gamle model findes ikke længere som udlejningsbil. Det gør den nye derimod. Fra årgang 2004 og frem kaldes Mercedes SLK også for model R171 - som udlejningsbil typisk i udgaven SLK 200 K (mindste motor) med kompressor og enten 163 (2004-2008) eller 184 hestekræfter i nyeste faceliftede udgave (fra 2008 og frem).

Mercedes SLK ligner på mange måder en mindre og bedre proportioneret udgave af den styrtende dyre McLaren SLR, og det er sikkert ingen tilfældighed.

Alle SLK har nu 2 afgangsrør, så man skal være lidt af en kender for at spotte mindste model, som typisk ikke har modelnavn på bagsmækken.

Mercedes SLK 200

Sportsvogn med skud i
Mercedes SLK er en rigtig sportsvogn. Der af masser af kræfter og udmærkede køreegenskaber, men lyden kan forekomme lidt tam fra de 4 cylindre i den 1,8 liter kompressormotor i mindste model.

En SLK trækker på baghjulene og har som standard air condition og 6 gear. Hvis en SLK er bestilt med dyrere fælge end de originale 16“ i aluminium, vil man opleve at bagdækkene er lidt bredere end fordækkene.

Foldetag gør altid en bil tungere, og selv med den mindste motor vejer den kun 4,10 meter lange Mercedes SLK næsten 1400 kilo. Derfor er det ret imponerende at selv svageste motorudgave af Mercedes SLK med 163 hestekræfter sprinter 0-100 km/t på omkring 8 sekunder (i manuel version).

Taget forsvinder ved at flippe en knap, og der er god separation af foldetag og bagage i den nye SLK model. Bemærk at bagagepladsen fortsat er noget begrænset med taget nede.

Er man heldig med sin SLK udlejningsbil, har den det eftertragtede ‘airscarf’ som ekstraudstyr. Airscarf er en anordning i sæderne, der ved tryk på en knap kan blæse behagelig varm luft omkring nakken, når man kører uden tag.

Billig leje af sportsvogn - lej en Mercedes SLK i Flensborg og Hamborg
Man skal ikke så langt uden for Danmarks grænser før man kan være heldig at leje en Mercedes SLK rigtig billigt.

Fra tid til anden kan man i Flensborg, Hamborg lufthavn og Hamborg-Lübeck lufthavn leje en SLK luksus-sportsvogn for under 3700 kroner for en uges billeje.

Er man på udgik efter en spændende bil til ferieturen, er en SLK Mercedes et rigtigt godt bud for dem, som ikke har for meget bagage og i øvrigt kun er to personer.

Også for udlandsdanskere, som besøger Danmark er det værd at overveje at tage fly til Hamborg og leje en billig sportsvogn derfra.

Fakta om Mercedes SLK sportsvogn som udlejningsbil 

  • Bil-klasse betegnelser: Sport, exotic, cabriolet, (XTMR)
  • Bagageplads: 208 liter med taget nede og 300 liter med taget oppe
  • Benzinøkonomi SLK 200 K (163 hk): 11 km/l ved blandet kørsel
  • Benzinøkonomi SLK 200 K (184 hk): 13 km/l ved blandet kørsel
  • Euro NCAP sikkerheds-vurdering for voksne (max 5 stjerner): 4 stjerner
  • Euro NCAP sikkerheds-vurdering for børn (max 5 stjerner): ikke angivet
  • Fås med automatgear, men er oftest med manuelt gear (6 trin)
  • Tankindhold: 70 liter

Søg billeje tilbud


Mercedes SLK som udlejningsbil - lej en Mercedes SLK
Artikel: Mercedes SLK som udlejningsbil - lej en Mercedes SLK

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar