Nye udlejningsbiler 2013 hos Avis, Hertz, Europcar, Sixt, Dollar og Budget

Billeje-kunder kan se frem til et stort antal nye udlejningsbiler hos alle de kendte billeje-selskaber i løbet af år 2013.

Herunder en oversigt over de vigtigste 2013 nyheder set i billeje-perspektiv.

Ny VW Golf – model 2013 lejebil i kompaktklassen
Blandt topnyhederne i den mest populære klasse af udlejningsbiler vil den nye 2013 VW Golf (Golf 7) fra tidligt i 2013 optræde hos en lang række selskaber.

Golf’en er driftsikker og en meget eftertragtet udlejningsbil blandt billeje-kunder i den lille mellemklasse (også kaldet kompakt-klassen).

Samtidig er den nye VW Golf VII (Golf-7) i mange lande relativ dyr i indkøb i forhold til de direkte konkurrenter fra Opel og Ford – og ikke mindst i forhold til lavpris kompakt-biler som Hyundai i30 og Chevrolet Cruze. I Frankrig, hvor VW biler også er lidt dyrere, holder man sig fra billeje-selskabernes side traditionelt set meget til franske mærker (og til Ford). Ved Frankrig billeje vil man derfor sjældent få stillet en VW Golf udlejningsbil til rådighed.

I Tyskland betragter biludlejningsselskaberne langt hen af vejen en VW Golf som en ganske normal bil uden nogen form for ’up-market feeling’ i forhold til Opel Astra og Ford Focus. De tre store mærkers biler i kompakt-klassen Opel Astra, Ford Focus og VW Golf koster stort set det samme. Der er dog også i Tyskland en tendens til at der tilbydes mindre familiebiler af sydkoreansk fabrikat, herunder eksempelvis Chevrolet Cruze i den lille familieklasse.

Lejer man bil i Tyskland, Østrig og sjovt nok også på Island er der ofte et antal VW Golf i flåden hos de store udlejere – eksempelvis hos Avis-Rent-A-Car.

Biludlejningsselskabet Sixt har i en række lande klassificeret den nye VW Golf som en lille prestige-klasse (3 eller 5 døre) sammen med BMW 1-serie, Audi A3, Mercedes A-klasse og Volvo C30, hvilket giver anledning til en vis forvirring. Normalt vil VW Golf dog være at finde i samme klasse som Renault Megane, Citroen C4, Peugeot 308, Hyundai i30 og de to tyske hovedkonkurrenter.

VW Golf model 2013 kom på gaden i slutningen af år 2012 i de fleste lande i Europa. Udlejningsselskaberne vil i de fleste lande have den nye model 2013 VW Golf til rådighed fra starten af år 2013.

VW Golf Model 2013

Opel Adam – 2013 lejebil i den mindste klasse af livsstilsbiler/mikrobiler
Som med mega-succes’en Fiat 500 vil efterspørgslen på den nye livsstilsbil Opel Adam sandsynligvis bestemme, hvor hurtigt der kan sælges Opel Adam biler i større mængder til biludlejningsselskaberne.

Fiat 500, der blev introduceret i år 2007 kom først hen i år 2010-11 for alvor med i overvejelserne i billeje-branchen, da Fiat inden da kunne sælge stort set alle de Fiat 500, de kunne producere til (fuldt betalende) private købere.

Opel Adam er en bil i stil med Fiat 500 – altså kun 3 med døre, men til gengæld med masser af sjove udstyrsdetaljer; en perfekt bil for 2 unge på ferie.

Opel Adam blev fremvist til pressen ved et større event på Lissabonkysten i Portugal i november 2012, men sælges først fra år 2013. I Storbritannien vil den nye 2013 Opel Adam naturligvis hedde Vauxhall Adam.

Opel Adam Model 2013

Ny Ford Fiesta – lej 2013 model i supermini-klassen
Den rummelige Ford Fiesta er blandt de bedst sælgende biler til udlejningsbrug overhovedet.

Siden 2008 har modellen været markedsleder i den lille økonomi-klasse, som faktisk slet ikke er så lille endda.

Se mere om Ford Fiesta som udlejningsbil. Fra år 2013 (introduceret for pressen i november 2012) er der en opdateret Ford Fiesta på gaden med et facelift, hvis front leder tankerne hen på en miniudgave af Aston Martin.

Ford Fiesta er billig i indkøb, velkørende samt driftsikker og derfor et sikkert hit hos Avis, Budget, Hertz, Europcar, Alamo, Sixt og mange flere billeje-selskaber.

Ikke alle landes udlejningsselskaber har dog den spansk- eller tyskproducerede Ford Fiesta på programmet. Opel har med skrappe priser på Ford Fiesta hovedkonkurrenten Opel Corsa sat sig på en god bid af udlejningsmarkedet i super-mini klassen (økonomiklasse) til 4/5 personer.

Ford Fiesta Model 2013

Renault Clio model 2013 – ny udlejningsbil i superminiklassen
Renault Clio er blevet bedre og bedre med årene og har (næsten) fået lagt sit image som ”fransk bil, som går i stykker” fra sig.

Der bliver i 2013 præsenteret en ny version af Renaults bestseller. Renault Clio i 2013 udgaven vil kun kunne fås med 5 døre.

Den nye 2013 Renault Clio er både mere sportslig og langt mere sparsommelig end den udgående model. Clio 2013 modellen er lidt større, men vejer 100 mindre end forrige model, og der er særdeles attraktive priser (og rabatter til udlejningsselskaberne) på den nye supermini fra den pressede statsejede Renault koncern.

Renault Clio er en helt ny bil og har derfor en fordel i forhold til den faceliftede Ford Fiesta 2013. I Sydeuropa og ikke mindst i Frankrig vil Renault Clio slå tyskeren på salgstal til udlejningsselskaberne, men på eksempelvis det engelske og tyske marked for lejebiler får Clio det svært.

Renault Clio Model 2013

Renault Clio Medel 2013Toyota Auris model 2013 – kompaktklassen (Golf-klassen) får ny konkurrent på billeje
Den nye Toyota Auris blev præsenteret for den europæiske automobilpresse i Portugal i november 2012.

Auris er en fornuftig bil, men særlig køn i den nye version er den umiddelbart ikke. Pladsen, køreegenskaberne og den legendariske Toyota driftsikkerhed fejler dog ikke noget, og mange udlejningsselskaber vil være godt tilfredse med at tilbyde den problemfri japaner til kunderne.

Den nye Auris produceres i England og må formodes at kunne sælges som flådebil til de fleste britiske udlejningsselskaber. Også i Skandinavien; herunder i Danmark, har Toyota godt fat. I Tyskland derimod, er man ikke så vilde med ’japanske’ lejebiler – endnu.

Toyota prissætter Auris aggressivt i Europa. Man er trætte af hos Toyota at konkurrenterne Kia Cee’d og Huyndai i30 fra Sydkorea har fået så meget vind i sejlene.

Toyota Auris Model 2013

Skoda Rapid 2013 – en joker i billeje-branchen
Skoda barsler med en ny model i år 2013. Skoda Rapid er lidt svær at kategorisere. Den 5-dørs liftback (Skoda Rapid har altid 5 døre) ligner en traditionel 4-dørs sedan og er en anelse større end en VW Golf – måske det nærmeste man kommer i direkte sammenligning er den gamle Skoda Octavia og naturligvis den nye 2013 Seat Toledo, som besalt set er samme bil, som den nye 2013 Skoda Rapid.

En del billeje-selskaber vil sandsynligvis placere Skoda Rapid i samme klasse som Citroen C4, Renault Megane, Toyota Auris, Opel Astra, Ford Focus, VW Golf og Huyndai i30, men Skoda Rapid er faktisk nærmere en kompakt saloon, hvor billeje-selskaberne typisk ikke har særligt mange biler i flåden.

Skoda Rapid er særdeles rummelig med 550 liter bagageplads; ideelt til ferie i udlejningsbil. Derfor vil man måske se nogle biludlejningsselskaber sætte Skoda Rapid i klasse med Toyota Avensis, som dog er over 20 cm længere.

Selv beskriver Skoda den nye Rapid som en ´familiebil´, men modellen er immervæk næsten 23 cm længere end en VW Golf, der også må siges at være en familiebil.

Skoda Rapid blev introduceret på de europæiske markeder i slutningen af år 2012. I Danmark er Skoda Rapid dog først på gaden i januar 2013.

Skoda Rapid Model 2013

Seat Leon 2013 – billigste VW Golf udlejningsbil i Spanien
På billeje-fronten er der godt nyt til turister, der tager til Spanien.

Den nye Seat Leon 2013 (sprit-ny model) er en voldsom forbedring af den gamle, og står til at blive den mest populære udlejningsbil i kompaktklassen i Spanien.

Seat Leon er naturligvis produceret i Spanien og bliver en del af billeje-selskabernes flåder i løbet af 2013 (introduktion i mange lande i februar 2013).

Seat Leon 2013 modellen er kønnere, større indeni (men mindre udenpå), mere økonomisk og lettere end den tidligere Seat Leon model (2005-2012).

Kort fortalt er Seat Leon 2013 en topmoderne konstruktion og bygget på VW-koncernens MQB-platform sammen med eksempelvis Audi A3, VW Golf-7 og nyeste aftapning af Skoda Octavia.

Der er standard knæ-airbags i de fleste lande, og Seat Leon har da også fået 5 stjerner i Eurocap kollissionstest. Den nye Leon sluger hele 380 liter bagage og vil være en dejlig (og billig) udlejningsbil at få stillet til rådighed hos spanske billeje-selskaber såsom Marbesol, Goldcar, Avis Spanien, Alamo Spanien, Victoria, Helle Hollis, Centauro med flere.

Seat Leon Model 2013

Ny Ford Mondeo 2013(2014)-model – super-økonomisk stor udlejningsbil
Introduktionen af den nye 2013 Ford Mondeo er blevet udskudt til sent i år 2013. Dermed bliver Ford Mondeo i femte generation sandsynligvis til en 2014-model.

Alle nye modeller, som går i produktion fra oktober og frem er nemlig sædvanligvis ’næste års model’. Det gælder hos alle bilfabrikkerne om end det af og til skaber forvirring blandt kunderne.

Blandt nyskabelserne i den kommende 2013(2014) Ford Mondeo er en 1,0 liters 3-cylindret turboladet Ecoboost-benzinmotor (med forventet 125 hk i Mondeo’en), der allerede gør tjeneste i de billigste udgaver af Ford Focus.

De små moderne motorer på 1,0 og 1,6 liter vil give Ford Mondeo en hidtil uset lavt benzinforbrug og co2 udledningen er forbedret. Der er en ny avanceret undervogn at glæde sig til på den nye Mondeo, som dermed vil kunne spille lige op med eller måske slå hovedkonkurrenterne hos billeje-selskaberne i den store mellemklasse: VW Passat, Peugeot 508, Citroen C5 og Opel Insignia.

Ford Mondeo var i mange, mange år nærmest indbegrebet af en firmabil, og udlejningsselskaber som Avis, Hertz og Europcar i blandt andet Danmark havde et stort antal Mondeo’er i flåden. I Danmark er Ford Mondeo stadig relativ populær, men modellen har tabt markedsandele i eksempelvis England til mindre biler og måske specielt til BMW 3-serien, som sælger bedre end Ford Mondeo.

Udlejningsselskaberne tager bestik af en ny models popularitet inden der investeres, og Ford Mondeo får uden tvivl svært ved at slå igennem som udlejningsbil i samme grad som tidligere på de store markeder Tyskland og England.

Ford Mondeo er med en længde på 4,80 meter en stor mellemklassebil. I USA og Canada hedder den nye Ford Mondeo Ford Fusion (identisk bilmodel).

Ford Mondeo Model 2013


Nye udlejningsbiler 2013 hos Avis, Hertz, Europcar, Sixt, Dollar og Budget
Artikel: Nye udlejningsbiler 2013 hos Avis, Hertz, Europcar, Sixt, Dollar og Budget

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar