VW Golf som udlejningsbil - info, gode råd & tips til VW Golf billeje (ny model VW Golf VII)

Med præsentationen af den nye VW Golf 7 sidst i 2012 fik kompaktklassens førende bil endnu en ny udformning og efter den nye Golf kom på gaden i Europa i november 2012, er stort set alle VW Golf 7 (Golf VII) registrerede i 2013, 2014 eller senere.

Da den nye VW Golf blev introduceret på det japanske marked i 2013 vandt bilen den prestigefyldte pris Årets Bil i Japan, hvilket var første gang denne pris blev givet til en bil produceret i Europa.

VW Golf billede profil

En VW Golf i profil © Foto: Guide-billig-billeje.dk.

Sådan genkender man den nye VW Golf VII - 2013 model
VW Golf designet er kendetegnet ved soliditet og kvalitet. Volkswagen er udemærket klar over, at de har en kommerciel salgssucces i deres produktserie, som bilgiganten har tænkt sig at pleje og beholde så længe som overhovedet muligt.

Med andre ord er en VW Golf et ikon i sig selv, og der skal helst ikke ændres meget ved den opfattelse.

Der kommer en ny VW Golf på markedet omtrent hver femte år. Denne gang er der næsten ingen ændring i designet af den nye VW Golf 7 - set udefra.

Kun kendere med et trænet øje ville kunne opdage den lille ændring i forlygterne på Golf 7 (de minder en hel del om dem der sidder på en VW Polo). Bagfra er gruppen af baglygter blevet tildelt en mere dynamisk fremtræden - måske er baglygterne den nemmeste måde at genkende den nye VW Golf VII.

VW Golf billede bagfra

Den nye VW Golf - set bagfra.

Den nye VW Golf VII er dog større end Golf VI og kan klassificeres som en full 5-seater.

Indeni er det tydeligt, at VW Golf 7 har mere plads og der er givet et mærkbart løft i kvaliteten, hvilket adskiller Golf 7 fra den tidligere Golf 6, som i sig selv også var en kvalitetsbil da den kom på markedet.

Med en lidt større VW Golf 7 er det lykkedes producenten at reducere vægten med omkring 100 kilo, sammenlignet med den foregående model.

Den lavere vægt, lagt sammen med den avancerede XDS elektronisk kontrollerede differentiel (på all 2WD modellerne) giver mulighed for en meget mere raffineret styring af den forhjulstrukne bil, idet kraften bliver fordelt til præcis det hjul med det bedste vejgreb i det aktuelle øjeblik.

Summa summarum er, at den nye Golf 7 som udlejningsbil formentlig er én af de allerbedste lejebiler i kompaktklassen.

Inde i kabinen på en VW Golf udlejningsbil (VW Golf 7 fra 2012 og fremefter)
Materialevalget er hovedsagligt hård plastik i eksklusivt udseende i den nye Golf.

Knapper og kontakter er en anelse bedre end på en foregående VW Golf 6 (2008-2013). Den største forskel i den nye model er måske, at det centrerede konsolinstrumentbræt er vinkelret med føreren af den nye Golf.

Der er et nyt rat og alt virker perfekt - som forventet i den nye VW Golf; en bil der bliver påsat en relativ høj prisseddel i forhandlernes udstilling (specielt for ekstraudstyr), sammenlignet med konkurrenternes Ford Focus, Renault Megane, Citroen C4 og Opel Astra.

VW Golf instrumentbræt

Størrelsen på bagagerummet i en VW Golf lejebil
Bagagerummet er større i den nye VW Golf 7 og forøget fra 350 til 380 liter og endda endnu mere, hvis bagsæderne lægges ned.

Til leje-formål er en VW Golf 7 en ganske stor bil.

Bagagerummet er nemt at fylde med kufferter, og med mindre man skal være væk i længere tid, kan fem personer nemt samle alle feriekufferter i det rummelige bagagerum i den nye VW Golf.

Golf bagageplads

Der er masser af plads til bagage i den nye VW Golf 5-dørs hatchback.

Er VW Golf den bedste udlejningsbil i kompaktklassen? (biludvalget i lejekategorien kompakt)
Den stadig større konkurrence i biludlejningsklassen for mellemstore personbiler med 5-døre indeholder et højt antal nye eller næsten nye kvalitetsfyldte udlejningsmodeller.

VW Golf Bluemotion TDi

VW Golf TDi Bluemotion 5-dørs - set forfra © foto: guide-billig-billeje.dk.

Blandt de bedste i kategorien (udlejningsklasse ’C’) er per sommer 2014:

 • Ford Focus (præsenteret i 2011)
 • Peugeot 308 (præsenteret i 2013 - som en 2014 model)
 • Seat Leon (præsenteret i 2013)
 • VW Golf (præsenteret sidst i 2012 - som en 2013 model)

I samme kategori, men til tider mindre populære, er følgende udlejningsbiler i ’C segmentet’ tilgængelige:

 • Chevrolet Cruze (mest udbredt som lejebil i Tyskland og USA/Canada)
 • Citroen C4
 • Hyundai i30
 • Opel Astra
 • Renault Megane
 • Toyota Auris

Bemærk, at fra 2015 sælges Chevrolet ikke længere i Europa.

Mindre populære, men stadig tilgængelige på enkelte destinationer, er følgende biler, der kan findes i samme kategori som VW Golf, Ford Focus, Opel Astra etc.:

 • Alfa Romeo Giulietta
 • Fiat Bravo
 • Honda Civic
 • Kia Ceed
 • Lancia Delta
 • Mazda 3
 • Skoda Octavia

VW Golf 7 motorerne - nye sparsommelige dieselmotorer fra 2012 og fremefter
Alle VW Golf udlejningsbiler har fem døre.

Den typiske VW Golf udlejningsmodel er udstyret med enten TSi 1,2 benzinmotor (tilgængelig med 85 eller 105 hestekræfter) eller en dieselmotor.

TDi dieselmotoren med 105 hestekræfter er den mest udbredte, primært på grund af bedre mulighed for en højere videresalgspris og i visse lande lavere bilafgift (qua ekstraordinær god brændstoføkonomi).

VW Golf er en pålidelig og rummelig bil med masser af kraft til at transportere 5 personer med feriebagage. Dieseludgaven er klart det bedste valg. I for eksempel Spanien tilbyder udlejningsfirmaerne sædvanligvis en VW Golf med dieselmotor.

I slutningen af 2013 blev 1,6 motoren præsenteret i en TDi-110 Bluemotion udgave, men denne bil er ofte dyrere at leje. Et tip vedrørende den nye Golf 2.0 TDi-140: det lader til at denne bil/motor kombination resulterer i knap så gode brændstofforbrugstal - også sammenlignet med tidligere TDi 2.0 modeller (Golf VI 2009-2013).

Tip til leje af en VW Golf - garanti for at få en VW Golf udlejningsmodel
VW Golf er yderst populær som lejebil.

I nogle lande er Golf desværre meget dyr at købe og biludlejningsfirmaerne synes at vælge biler der er A) billige at købe B) pålidelige og C) har en høj videresalgsværdi.

Med den nye VW Golf kan billeje-udbydere sætte kryds udfor B) og C) - men købsprisen stopper til tider biludlejningsvirksomheder i at investere i det prestigefyldte VW brand.

Vil man være helt sikker på at få en VW Golf ved booking, skal man sikre sig, at der specifikt står ’model-garanti’ udfor søgningen hos Cartrawler. Ellers er biludlejerne i deres gode ret til at udlevere en tilsvarende/lignende model, jf. ovenstående liste. Dette gælder alle udbydere inklusive dem, der har de nye VW Golf i vognparken.

Ved ankomst til udlejningsskranken er det ofte muligt selv at bestemme hvilken bil man ønsker i den lejekategori man nu har valgt, og ganske ofte er der en VW Golf diesel ledig - formentlig på grund af den gode videresalgsværdi.

Nøglefaktorer for en VW Golf 5-dørs (hatchback VW Golf mk 7 model 2012 og fremefter)
De mest almindelige VW Golf biler til leje er per 2014:

 • VW Golf 1,2 TSi benzin (enten 85 eller 105 hk).
 • VW Golf 1,6 TDi diesel (næsten alle 105/110 hk udgaver, også kaldet Bluemotion).
 • VW Golf 2,0 TDi diesel (ofte 140 hk udgaven eller den nye 150 hk udgave).

Den sidstnævnte og mere kraftfulde VW Golf købes sjældent med udlejning som formål i standard kompaktklassen. Oftere er 2 liters Golf diesel i nogle lande købt til den prestigefyldte kompaktklasse hvor mindre Volvo’er, Audi A3, BMW 1-serien og Mercedes A-klassen også findes.

 • Brændstoføkonomi i VW Golf benzin udgaven: 17-20 km/l i gennemsnit.
 • Brændstoføkonomi i VW Golf diesel udgaven: 21-25 km/l i gennemsnit (for 2 liters udgaven er brændstoføkonomien per kilometer dog typisk mindre god).
 • Bagagerum VW Golf udlejningsmodel med alle sæder i brug: 343 liter.
 • Bagagerum VW Golf udlejningsmodel med kun forsæderne i brug: 1270 liter.
 • Euro NCAP sikkerhedsbedømmelse: 5 stjerner (af 5 mulige).
 • Brændstoftank: 50 liter.

VW Golf er en almindelig anvendt lejebil i lande som Spanien, Tyskland, Danmark, Sverige, Norge, Storbritannien (UK) og kan faktisk findes som udlejningsbil i stort set alle lande i Europa.

Lej en VW Golf (eller lignende model): Cartrawler billeje online


VW Golf som udlejningsbil - info, gode råd & tips til VW Golf billeje (ny model VW Golf VII)
Artikel: VW Golf som udlejningsbil - info, gode råd & tips til VW Golf billeje (ny model VW Golf VII)

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar