VW Sharan minivan som udlejningsbil - lej en MPV

Sammenlign priser på leje af MPV, minivan og minibus

I klassen af store ’full-size’ familiebiler er VW Sharan blandt de mest populære.

Billeje-selskaberne specielt i Europa er trygge ved gensalgsprisen på VW (vigtigt når man køber biler ind til udlejnings-flåden), og kunderne har ofte præferencer for de større VW Touran, VW Sharan og VW Caravelle biler ved booking af bil til familieferien.

I efteråret 2010 blev den nye VW Sharan MPV præsenteret, og mange billeje-selskaber i Europa er allerede gået i gang med at skifte flåden af gamle VW Sharan, Seat Alhambra, Citroen C8, Ford Galaxy, Renault Grand Espace m.fl. ud.

Billeje med plads til 7 personer og bagage - lej en MPV
VW Sharan har plads til 7 fuldvoksne personer med en pæn mængde bagage (se mere i fakta-boks forneden), mens lillebror VW Touran med anvendelse af 7 sæder kun kan anvendes som langtursbil af 5 voksne og 2 mindre børn med et minimum af bagage.

Se også: Leje af VW Touran.

Forskellen synes måske ikke så stor på billeder mellem de to MPV biler Sharan og Touran fra VW koncernen, men den er særdeles tydelig indenfor. En VW Sharan er væsentlig større end en VW Touran.

VW Sharan MPV (7 sæder) er på mange måder i nyeste udgave tættere på en være en minibus end en personbil, mens den væsentlig mindre VW Touran MPV (5+2 sæder) har et langt mere personbilsagtigt præg.

VW Sharan Billede

VW Sharan MPV billeje i Portugal © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

VW Sharan årgang 2010-frem næsten en minibus
Den nyeste udgave af Volkswagens storfamiliebil kan faktisk med en vis ret anskues som den direkte arvtager til 1960’ernes VW Type-2 minibus også kaldet ’rugbrødet’.

VW skabte med denne banebrydende bil én af de første rigtige minibusser, som blev berømt for sin fantastiske pladsudnyttelse og driftssikkerhed og mindst lige så berømt for sin rustikke karaktér og mangelfulde køreegenskaber med den højlydte ikke særligt benzinøkonomiske luftkølede VW Beetle motor placeret helt ude bag bagakslen.

Den nye VW Sharan MPV model har pladsforhold på minibus-niveau, moderne forhjulstræk, er særdeles sparsommelig med sine højtydende dieselmotorer, og køreegenskaberne er på mange måder som i en større moderne personbil.

Der er dog maksimalt plads til 7 pesoner i den nye VW Sharan mod 9-12 personer i det gamle klassiske ’rugbrød’ af en minibus, men til gengæld sidder alle godt i den nye Sharan MPV - også velvoksne nordboere på længere distancer. Vil man have flere sæder, må man eksempelvis leje en VW Caravelle minibus eller Mercedes Vito minibus med plads til op til 9 personer.

Moderne VW Sharan features
VW Sharan er i den nyeste udgave en familie-bil med et støjniveau som i en limousine.

Der er ingen grund til at vælge benzinversionen, da den ellers ofte lidt højlydte VW 2,0 diesel-motor med enten 140 eller 170 hestekræfter er så tyst i den nye Sharan, som man kan ønske sig. En ny VW Sharan minivan hos billeje-selskaberne vil da også stort set altid være forsynet med en dieselmotor og typisk i udgaven med 140 hestkræfter.

Rafineret motorstyring med standardmonteret start-stop system, der automatisk slår motoren fra, når bilen holder stille, er standard i den nye VW Sharan MPV. Desuden er den store bil blevet lidt lettere i forhold til den gamle VW Sharan, som i grundopbygning kan dateres helt tilbage til år 1995.

Vægtbesparelser, et aerodynamisk design, stat/stop funktionen, indvinding af bremseenergi og ikke mindst de effektive nye dieselmotorer gør en ny VW Sharan særdeles brændstoføkonomisk for bilens størrelse; selv med 7 personer og bagage i bilen.

Den nye VW Sharan MPV er en stor bil
Om man lejer en rigtig minibus eller beslutter at leje en VW Sharan vil kørselsmæssigt ofte være meget forskellige oplevelser. Sharan’en vinder som regel stort på de lange stræk sydpå via de moderne gennemtænkte detaljer, den støjsvage ’tyske’ kvalitets-kabine og den afslappede storvogns-fornemmelse.

Under parkering og bykørsel er den nye Sharan som udlejniningsbil dog nærmere en minibus i karaktér.

Volkwagens nye familie-bestseller måler med sine 4,85 meter hele 22 centimeter mere end den gamle Sharan i længden - og nok så vigtigt godt 9 centimeter mere i bredden. Den nye VW Sharan er således en rigtig stor bil at parkere på indkøbsturen til Bilka.

Udstyr i en VW Sharan
VW’s nye bestseller i den store familiebils-klasse har på nogen markeder elektrisk betjening af de to skydedøre (én i hver side) som standard. Elbetjening letter adgangen til den bagerste sæderække yderligere. I eksempelvis Danmark koster denne udstyrsdetalje dog ekstra, og kan derfor ikke forventes at findes i en lejebil.

Skydedørene i VW’s nyeste mpv-minibus gør det under alle omstændigheder væsentligt lettere at parkere, idet man som chauffør af den store bil ikke skal beregne plads til at passagerer bagi skal kunne svinge døre ud, når der parkeres.

VW er en tysk virksomhed, men familiebilen VW Sharan bygges i Portugal; i øvrigt samme sted i Palmela syd for Lissabon som Seat Alhambra, der basalt set er præcis den samme bil med få varierende udstyrsdetaljer og en anden front med spansk Seat logo.

En VW Sharan (eller Seat Alhambra) fra og med årgang 2010 vil altid være forsynet med to skydedøre, air kondition og et udmærket stereoanlæg med CD-spiller.

Der er desuden foldbare sæder (tredje-sæderække lægges flat ned med en simpel operation), hvilket øger det allerede pænt store bagagerums kapacitet betydeligt. Faktisk kan man også lægge 2. Sæderække flat ned og derved få et lastrum på 2,1 meters længde med plads til 2,3 kubikmeter flyttegods eller en håndfuld cykler.

VW Sharan kan også fås med 5 sæder i ’spareudgave’. Til udlejning vil man altid få udleveret den 7-sædede version, med mindre andet fremgår ved bestilling. Det er et stort salgsargument at kunne tilbyde 7 sæder, så antallet af 5-sædede VW Sharan MPV’er til billeje-formål vil forblive meget lille.

I den nye model Sharan MVP er der ofte sol-rullegardiner ved sideruderne.

Indbyggede ’booster-seats’ i bagsæderne til børn kan også i nogen lande være (men er ikke nødvendigvis altid) en del af standardudstyret i den særdeles rummelige kabine i denne type MPV-minibus lejebil.

Hos biludlejningsselskaberne er der stadig normalt ikke navigation som standardudstyr ved leje af en VW Sharan (eller Seat Alhambra) - af den simple årsag at så kan man som billeje-selskab ikke tage ekstra for leje af dette udstyr. Det vil dog formodentlig kun gå få år, før den brændstofbesparende navigation bliver standard i alle dyrere udlejningsbiler herunder MPV familiebiler som VW Sharan.

I stedet for at betale (for meget) for navigation ved leje af MPV eller minibus, kan det ofte betale sig at medbringe sin egen TomTom eller Garmin navigation med tilslutning til lighter/12V-udtaget i udlejningsbilen. Der er altid mulighed for at lade den medbragte navi i en VW Sharan udlejningsbil, hvor der som standard er to 12V udtag (i den nye Sharan model).

VW Sharan Billede Interiør

Barnestole og sikkerhed i udlejningsbil
I den nye VW Sharan er der desuden standardmonteret de såkaldte ’isofix’ fastgørelsespunkter til barnestole.

En barnestol kan sagtens monteres uden isofix beslag (via sikkerhedsselerne), men isofix låsene betragtes af de fleste eksperter som den mest sikre løsning – specielt ved eventuel side-kollission.

Generelt må den nye VW Sharan allerede via sin moderne konstruktion betragtes som noget nær den sikreste store familiebil på markedet. Udover de obligatoriske airbags, er der for eksempel børnesikring af dørlåse betjent fra førersædet.

Der er naturligvis 5 Eurocap sikkerheds-stjerner til den nye VW Sharan MPV. Den store udlejningsbil med en vægt på ca. 1,8 ton uden passagerer er på grund af sin tyngde så godt polstret at man i den nye Seat Alhambra/VW Sharan familie-udlejningsbil sidder i en yderst sikker kabine; selv i forhold til de fleste andre familiebiler til leje med plads til 6 eller 7 personer, hvoraf mange er af en ældre konstruktion.

Fakta om den nye VW Sharan (2010-frem) lejebil med 7 sæder

  • Bil-klasse betegnelser; MPV, full-size MPV, familiebil, minivan, large MPV
  • Bagagekapacitet med 3. bagsæderække i brug (ikke i brug): 300 liter (771 liter)
  • Benzinøkonomi 1,6 TDi diesel, 115 hk: 20-22 km/l - introduceret i 2015
  • Benzinøkonomi 2,0 TDi diesel, 140-150 hk: 18-20 km/l ved blandet kørsel
  • Benzinøkonomi 2,0 TDi diesel, 170-184 hk: 14-19 km/l ved blandet kørsel
  • Benzinøkonomi 1,4 TSi benzin, 150 hk: 13,9 km/l ved blandet kørsel (udgået)
  • Benzinøkonomi 2,0 TSI benzin 150 hk: ca. 13-16 km/l (ofte version med automatgear)
  • Euro NCAP sikkerheds-vurdering (max 5 stjerner): 5 stjerner
  • Tankindhold: 73 liter

Bemærk at man ofte ikke selv kan bestemme, hvilken udlejningsbil man får udleveret inden for den bil-klasse, man har booket. Biludlejningsselskabet har altid lov at stille med en lignende bil i samme klasse. Det kan dog af og til lade sig gøre at vælge ved ankomst.

VW Sharan facelift 2015 - den måske bedste MPV lejebil opgraderes
Den mest populære 7-personers minivan/MPV til leje i Europa har fået et facelift.

Modellen har per 2015 snart 5 år på bagen, men da der er tale om en minivan/MPV vil modellens levetid formodentlig være planlagt til 7 til 8 år i modsætning til bilmodeller med større salgsvolumen, hvor der som regel er modelskift hvert 5-6 år.

Allerede i 2013 blev produktionen af VW Sharan med den lille 1,4 TSi benzinmotor indstillet. Det har dog ikke haft betydning for VW Sharan som udlejningsbil, da VW Sharan lejebiler så godt som altid er forsynet med dieselmotor. Man kan stadig finde enkelte destinationer, hvor VW Sharan (eller søstermodellen Seat Alhambra) kan fås som lejebil i benzinudgave med 150 hestekræfter - eventuelt med automatgear.

For den nye VW Sharan MPV er det udvendige 2015 facelift mest koncentreret om detaljer omkring baglygterne. Både for og bag har 2015 VW Sharan/Seat Alhambra modellen LED-lys (foran var LED-lys allerede standard). Man skal således være lidt af en ekspert for at kunne spotte den nye Sharan 2015 model.

VW Sharan 2015 facelift

Indenfor er der med Sharan MPV 2015 modellen, som introduceres på Geneve Motor Show 2015, anvendt bedre materialer. Største nyheder findes på ekstra-udstyrs listen, hvor man eksempelvis kan finde App-Connect med bedre integration af Google og Apple (iPhone-iPad). Nogen steder vil lejebiler også komme med dette avancerede udstyr, men de fleste billeje-selskaber vil nøjes med standard-konfigurationen, som dog også giver øgede muligheder for at forbinde iPad og lignende til bilens infotainment system. Andre nye udstyrsdetaljer inkluderer et lettere ændret fører-instrument-panel. På ekstra-udstyrslisten kan man nu få automatisk parkering, som selv sætter bilen på plads (meget sjældent forekommende i udlejningsbiler).

Ved leje af den nye VW Sharan vil den største forskel i forhold til gamle model (før 2015) være den kraftigere dieselmotor, som nu har minimum 150 hestekræfter i 2,0-liters udgaven (før 140 hk). Der fås også en brøl-stærk 184 hestes Sharan TDi-2,0 version (op fra 177 hk i 2014). Hertil kommer den nye og noget mere økonomiske 1,6 TDi motor med 115 hestekræfter, som introduceres i 2015 i VW Sharan MPV. Denne motor er måske ikke den mest ideelle til den store bil, men økonomien er fremragende med op til 21 km per liter diesel. Den mindste dieselmotor til Sharan må forventes at kunne findes i mange billeje-flåder i løbet af 2015-2016.

Alle VW Sharan motorer overholder fra 2015 Euro-6 normen (EU6).

Lej en stor bil - sammenlign priser på leje af minivan eller minibus


VW Sharan minivan som udlejningsbil - lej en MPV
Artikel: VW Sharan minivan som udlejningsbil - lej en MPV

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar