Billeje Minsk Lufthavn - Hviderusland for turister

Udforsk mulighederne for billeje Minsk Lufthavn.

Mellem Litauen, Rusland og Ukraine ligger Hviderusland; også kaldet Belarus - hvor den største lufthavn er Minsk Lufthavn. Landet grænser også op til Letland og Polen.

Se aktuelle priser på billeje i Hviderusland (Minsk Lufthavn)

Billigt at køre i Hviderusland - billeje Minsk Lufthavn
Der er intet til hinder for at leje bil i Minsk Lufthavn.

De fleste af de store internationale brands som Avis, Hertz, Europcar, Sixt osv. har kontor i lufthavnen.

Man booker i forvejen - ellers kan ‘walk-in’ prisen blive uventet høj. Hviderusland har mange vestlige biler, og hovedparten af de nyere udlejningsbiler i Minsk Lufthavn er da også produceret I Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien eller lignende.

Et lidt usædvanligt eksempel er Renault Duster (produceret i Rumænien af Nissan-Renault), som i Danmark naturligvis hedder Dacia Duster. Anbefaling af billeje I Minsk: Denne kompakte SUV er et fint valg til ferie i Hviderusland.

Renault Duster

Dacia/Renault Duster - populær i Ukraine/Hviderusland/Rusland.

Fly til Hviderusland
Fra Danmark er der per primo 2018 ingen direkte flyruter til Hviderusland.

Som regel skal man over Riga (Letland), eller Warszawa (Polen), hvorfra der er gode forbindelser.

Fakta om Hviderusland - Europas sidste diktatur (bortset fra Rusland/Tyrkiet)
Grænserne mellem Hviderusland og henholdsvis Polen og Letland er relativt korte målt i kilometre, og eksempelvis Polen-Hviderusland grænsen er ganske travl.

Hviderusland er speciel derved at det autoritære styre for mange år siden opgav landets eget sprog; hviderussisk, som derfor tales af meget få - omend man stadig kan se det i metroen i hovedstaden Minsk.

Metro Minsk

Hviderussisk sprog i metroen i Minsk © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Istedet har hviderusserne fået besked på at orientere sig mod Rusland, som er den store nabo mod øst, og Rusland/Sovjetunionen har stadig en plads i hjertet hos de fleste hviderussere over 30 år. Der tales Russisk i Minsk - og mange kan også tale engelsk.

Der er dog væsentlig antipati blandt især de unge hviderussere mod Rusland og mod den hviderussiske leder/diktator, men man holder for det meste sine meninger om styret (og om Rusland) for sig selv, da protester kan medføre hårdhændet behandling af politiet og/eller fængselsstraf. Flertallet af befolkningen kan ikke identificere sig med Europa (Vesteuropa/EU).

Se også: Den danske ambassade i Rusland/Moskva, som også dækker Hviderusland.

Man kan således ske at blive arresteret for at fotografere ‘de forkerte’ bygninger i Minsk. Turister fra ‘Vesten’ får dog som regel lov at være i fred, hvis ‘lov-overtrædelsen’ er i bagatel-afdelingen.

Hvad er billigt i Hviderusland?
Det korte svar er ALT. Men ikke alt er værd at købe. Eksempelvis er chokolade som regel langt bedre i Ukraine (produceret i Ukraine).

Hviderusland/Belarus er til gengæld berømt for at producere høj-kvalitets sokker, undertøj og tøj generelt. Problemet er at den nyeste mode i Hviderusland synes at være 5-10-20 år forsinket i forhold til resten af Europa.

Anbefaling: Prøv at købe sokker, undertøj, nattøj eller lignende - du vil næppe blive skuffet. Også klassisk overtøj, som vinterfrakker og lignende kan være ekstremt gode køb i Hviderusland.


Billeje Minsk Lufthavn - Hviderusland for turister
Artikel: Billeje Minsk Lufthavn - Hviderusland for turister

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar