Billeje Zadar Lufthavn i Kroatien

Zadar Lufthavn ligger omtrent midt på Adriaterhavskysten. Mange turister vælger at booke billeje i Zadar Lufthavn for at kunne bevæge sig rundt ved egen hjælp i det smukke Kroatien.

Zadar Airport – ZAD er Kroatiens 5. største lufthavn efter Zagreb, Split, Dubrovnik og Pula. Den ligger omkring 10 kilometer fra den centrale ældre del af Zadar by i østlig retning af hovedvej 502. Zadar Lufthavn anvendes sideløbende af det kroatiske flyvevåben til træningsformål.

Se aktuelle priser på billeje i Zadar Lufthavn.

I Kroatien kaldes lufthavnen også normalt for det engelske Zadar Airport, men man kan også møde stavemåden Zračna luka Zadar på kroatisk.

VW Golf

En mellemstørrelsebil som VW Golf - fra eksempelvis Sixt Zadar Lufthavn.

Den moderne lille lufthavn i Zadar har stadig et relativt begrænset antal flyruter, men trafikken øges hvert år. Ryanair fløj tidligere direkte fra Billund og flyver nu istedet fra Hamborg Lufthavn.

Se kort over Zadar Airport. Største flyselskab i denne Kroatien lufthavn er fortsat Ryanair.

Kroatien billeje i Zadar Lufthavn
Prisen på Kroatien billeje kan svinge en del med årstiden.

De billigste udlejningsbiler kan bookes i december, januar, februar og marts måneder, hvor en uge i en VW Golf klasse udlejningsbil (ofte en Ford Focus, Huyndai i30, Citroen C4 Cactus, Renault Megane, Peugeot 308, Opel Astra eller Fiat Tipo i Kroatien) kan lejes fra omkring 700 til 1100 kroner for en uges billeje.

I maj måned vil den samme mellemklassebil i kompakt-klassen dvs. VW Golf størrelse ofte koste fra 1200 til 1800 kroner for en uges Zadar Lufthavn billeje i Kroatien. Anbefaling: Vent ikke med at booke lejebil i Kroatien til lige før afrejse. Er man sent ude i højsæsonen kan man være uheldig at skulle op med læderet for alvor og betale priser på 3-4 gange niveauet i lavsæsonen. Det er der ikke rigtig noget at gøre ved ud over at sørge for at sammenligne priser.

Ford Focus Estate

Billig stationcar leje - Ford Focus fra Alamo Zadar Lufthavn (eller fra Sixt).

Booker man sent lige før ferien i juli eller august måned, skal man ofte være heldig for at finde nogen lejebil i Zadar Lufthavn overhovedet til under 1500 kroner per uge. En VW Golf-klasse udlejningsbil fra Zadar Lufthavn kan i højsæsonen sagtens løbe op i et godt stykke over 2000 kroner for en uges Kroatien billeje.

Leje af stationcar kan ofte være bedste deal. Der kan være meget bagage i en Renault Clio Stationcar eller Skoda Fabia Stationcar. Af og til koster en større Ford Focus Stationcar, Opel Astra Stationcar eller Renault Megane det samme, som at leje en stadard Golf hatchback.

Ovenstående priseksempler er ikke på nogen måde 'set in stone'. Det er dog vores erfaring at i og med at højsæsonen er relativ kort ved Adriaterhavskysten i Kroatien, tenderer der til at være store udsving i priser på lejebiler.

Anbefaling af billejeselskaber - hvor skal man leje bil i Zadar Lufthavn?
I Kroatien, som på så mange andre turist-destinationer, skyder franchise-baserede nye ukendte brands op i en lind strøm i Kroatien.

Ofte betales der meget for at benytte navnet og franchise-giver vil ofte ikke gøre så meget ud af at checke om franchise tager nu også lever op til de krav, der stilles. Eksempler på sådanne nye brands er Right Car (som har fået rigtig meget dårlig presse sine steder), Green Motion (dårligt ry i UK, hvorfra selskabet kommer), Carwiz, som er nyere (og stadig ukendt) og Addcar, som også findes i eksempelvis Polen. XL Rent A Car er af samme type selskab og anvender ikke engang den samme partner i hele Kroatien.

Det sikre er at undgå de nye franchise-baserede Zadar billeje-selskaber og holde sig til kendte low cost brands som Alamo, Dollar, Budget m.fl. Lidt dyrere, men ikke nødvendigvis altid for dyre er Hertz, Sixt, Enterprise, Europcar og Avis.

Fiat 500

Billigste billeje i Kroatien er ofte en Fiat 500.

Man kan også møde Active Car Rental Croatia, Uni Rent, Oryx, Avantcar, Avia Rent A Car og Avax Rent-A-Car -  sidstnævnte uden er uden tvivl navngivet i et forsøg på at 'komme først i telefonbogen' eller på internettet, så måske skulle man springe Avax over.

Avia har eksisteret i mange år, hvilket er en god ting i billeje-branchen, hvor brådne kar heldigvis tenderer til ikke at overleve så længe (Goldcar undtaget, naturligvis).

Minibus-leje i Kroatien
En minibus med plads til i alt 9 personer kan af og til være den billigste løsning til familie-brug ved billeje i Zadar Airport.

Minibus leje Kroatien

Lej en minibus i Kroatien - her en Ford Tourneo Custom.

Der findes som regel også mulighed for at booke MPV biler af typen VW Touran (op til 6-7 personer med begrænset bagageplads) eller en større ’full size’ MPV i VW Sharan/Ford Galaxy klassen (op til 7 personer med normal bagage). Imidlertid vil minibus-leje i Kroatien ofte være på samme prisniveau som de lidt mindre MPV biler.

I højsæsonen er leje af store familiebiler og minibusser i Zadar Lufthavn ofte dyrt. Forvent ikke at kunne leje bil med plads til en større familie for under 4000-5000 kroner for en uges Zadar Lufthavn billeje. Udenfor højsæsonen er det langt billigere.

Af og til er billigste mulighed for leje af bil med plads til 6-7 personer lige så dyr eller endnu dyrere. Er man flere chauffører afsted på ferie til Kroatien, kan man i stedet overveje to mindre biler.

Sammenlign tilbud på Minibus og MPV leje i Zadar Airport på Cartrawler billeje-søgemaskinen

Billigste lejebil i Zadar Lufthavn er som regel en lille Fiat 500. Priserne starter ofte lavt, men stiger hurtigt allerede i starten af sæsonen til over 1000 kroner per uges biludlejning i Kroatien. 

Forsikring af lejebil i Kroatien
Alle udlejningsbiler i Kroatien, der tilbydes via Cartrawler billeje-søgemaskinen, er lovpligtigt forsikrede. Der er i Kroatien som regel en selvrisko på skade- og tyveri forsikring på mellem 500 og 1200 euro; for større biler kan beløbet være højere. Man kan forsikre sig mod denne selvrisiko ved at tegne en selvrisiko-forsikring ved booking af bil online.

Selvrisko-forsikring via AXA forsikring tilbydes altid ved booking og koster fra ca. 35 kroner per dag afhængig af periode og destination. Om man tegner selvrisko-forsikring i Kroatien er en smagssag. Man kan anføre at 800 euro i selvrisko på en mindre bil i forvejen ikke er en stor risiko at løbe. Se også vores anbefaling af, hvornår man skal tegne ekstra selvrisiko-forsikring.

Kørsel over landegrænser fra Kroatien - er det muligt?
Bemærk at der typisk opkræves et gebyr for at køre over landegrænser til Grækenland, Montenegro, Bosnien-Herzegovina, Serbien, Slovenien med flere. Se under 'VIGTIGT' på det givne tilbud og kig under 'BIL' for at se taksten.

Der kan enten være tale om et dagligt gebyr for at krydse landegrænser i udlejnignsbil eller der kan være et fast gebyr per land eller totalt for enhver cross-border kørsel over grænser. Nogen selskaber tillader slet ikke krydsning af landegrænser; specielt grænserne til Serbien kan være et problem; dog som regel ikke hos alle selskaber.

Zadar i Kroatien
Byen Zadar med godt 75.000 faste indbyggere er sammen med Split og Dubrovnik blandt hovedbyerne i området Dalmatien, der har lagt navn til den populære dalmatiner-hunderace.

Zadar er et spændende sted; blandt andet fordi den over 1000 år gamle by har levet en særdeles omskiftelig tilværelse, hvilket tydeligt ses i gadebilledet.

I de sidste 500-600 år har Zadar i Kroatien i kortere eller længere perioder været underlagt landene Ungarn, bystaten Venedig, Tyrkiet (Ottomanerne), Østrig-Ungarn, Italien, Frankrig, Tyskland, Jugoslavien og endelig igen selvstændig, som en del af Kroatien i 1990’erne.

Den ældste del af Zadar ligger på en tange omgivet af Adriaterhavet til tre sider. Se kort over den gamle by i Zadar også kaldet Poluotok samt kort over hele Zadar regionen.

I Zadar finder man blandt de mange seværdigheder det berømte sø-orgel, hvor man kan høre tonerne fra 35 orgelpiper spillet af havet. Se video nedenfor:

Færger fra Zadar
Der afgår et stort antal færger fra Zadar til de omgående kroatiske øer og til Ancona i Italien. Se kort over Zadar indenrigs-færgeruter. Priser på færgeruter fra Zadar kan ses eksempelvis på Jadrolinija.

Det er muligt at leje bil i Zadar by eller Zadar Lufthavn (eller i en anden lufthavn i Kroatien) og medtage udlejningsbilen til Italien, men ikke alle billeje-selskaber tillader dette. Italien eller en anden destination blandt Kroatien nabolande skal være angivet som ’tilladt land’ under prisdetaljer på det givne billeje-tilbud ved booking på Cartrawler søgemaskinen.

Bemærk også at tegner man ekstra selvrisiko-forsikring, vil man i mange tilfælde ikke have dækning for færgeoverfart. Ydermere vil man ved internationale færgeoverfarter fra Kroatien, som eksempelvis Zadar-Ancona ruten til Italien, blive bedt om bilens originale papirer samt skriftlig tilladelse fra udlejningsselskabet til at medtage udlejningsbilen fra Kroatien til Italien.

Zadar klima mildt fra april
Klimaet i Zadar minder meget om det milde klima i Split 170 km syd for Zadar. Se temperaturer, solskinsdage og anden information om vejret i Zadar.

Juli og august er langt de varmeste måneder i Zadar, men allerede i april måned er der ofte over 15 grader midt på dagen i Zadar. Kulden sætter ind hen i november, hvor gennemsnitstemperaturen i Zadar normalt falder under 10 grader.

Udflugter fra Zadar i udlejningsbil
Den gamle by Poluotok i Zadar er fyldt med seværdigheder.

Lejer man bil i Zadar eller Zadar Lufthavn kan man blandt andet besøge naturparkerne Paklenica, Kornati øerne, Plitvice Søerne, Krka Vandfaldene og Nord Velebit.

I eksempelvis Paklenica er der ideelle forhold for hikere, klatrere og andre naturelskere. Velebit nationalparken er udnævnt til beskyttet narturområde (biosfære) af UNESCO.

Se mere om kørsel og billeje i Kroatien.

Find billig billeje i Zadar Lufthavn med Cartrawler


Billeje Zadar Lufthavn i Kroatien
Artikel: Billeje Zadar Lufthavn i Kroatien

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar