Billeje fra Bodø lufthavn i Nordland

Se priser på billeje i Norge - Bodø lufthavn

Den norske by Bodø med små 50.000 indbyggere ligger lidt nord for den arktiske cirkel (se billede af den arktiske cirkel) i det norske fylke (amt) Nordland.

Den arktiske cirkel kaldes også for den nordlige polarcirkel og markerer overgangen til arktis.

Nord for polarcirklen vil man i vinterhalvåret kunne opleve polarnat - dvs. ingen eller meget lidt lys om dagen. Til gengæld vil der om sommeren forekomme midnatssol, hvor solen er oppe 24 timer i døgnet.

Til trods for at Bodø ligger langt nordpå, bliver det sjældent super-koldt i Bodø. Det sørger Golfstrømmen for. Se temperaturtabel.

Bodø Lufthavn
En stor del af turisterne, der ankommer til Bodø Lufthavn om sommeren, kommer for at opleve midnatssolen. Om vinteren fra september til april kan man opleve nordlyset i Bodø.

Bodø Airport - BOO ligger meget tæt på Bodø by. Den lille lufthavn blev oprindeligt anlagt af briterne i starten af 2. Verdenskrig med henblik på at fungere som base for allierede fly herunder bombefly. Tyskerne indtog imidlertid Bodø Lufthavn i maj 1940 med det resultat af store dele af byen Bodø og lufthavnen blev fuldstændigt ødelagt.

Bodø Airport blev genopbygget efter krigen og opdelt i en civil og en militær afdeling. Norges Luftvåben fik hovedkvarter i Bodø. Der er både jagerfly og helikoptere stationeret i Bodø, som er Norges vigtigste militære lufthavn. Under den kolde krig var Bodø Lufthavn base for de amerikanske U2 spionfly.

Som følge af Bodø Lufthavns store strategiske betydning i det 20. århundrede er der oprettet et militært luftfartsmuseum i tilknytning til lufthavnen. Museet er det største luftfartsmuseum i Norden. Se åbningstider

Der er ingen direkte flyruter fra Danmark til Bodø, men til gengæld gode forbindelser indenrigs i Norge til Oslo, Tronhjem, Tromsø og Bergen.

Det civile norske flyselskab Wiederø har base i Bodø Airport og et ganske omfattende rutenet fra lufthavnen.

Se kort over det nordlige Norge omkring Bodø.

Billeje i Bodø Lufthavn i Norge
I Bodø lufthavn kan man leje biler til samme priser som normalt ved billeje i Norge.

Gode tilbud er der som regel få af, når man lejer bil i Norge.

Forvent at mindste udlejningsbil i Bodø koster fra 2500 kroner for en uges billeje i Norge. Bemærk at der også ofte vil være en betaling per kilometer udover eksempelvis 250 ’gratis’ kilometre per dag. Se mere under ‘prisdetaljer’.

Man kan dog også som regel finde biler til leje i Bodø uden kilometer-betaling - gerne de lidt dyrere modeller.

Se også kort over Bodø by i forhold til lufthavnen i Bodø. Bodø er én af de få byer i verden, hvor det kun tager 5 minutter at spadsere fra lufthavnen til centrum.

Billeje i Norge med selvrisko
Under ‘prisdetaljer’ vil også fremgå at en udlejningsbil i Bodø i Norge ofte har en høj selvrisiko på udlejningsbilens forsikring (skade og tyveri). Op til over 8.000-10.000 norske kroner i selvrisiko kan forekomme.

Billeje i Bodø i Norge er således stort set lige så dyrt som i Danmark.

Man kan eliminere selvrisikoen på bilforsikringen til nul ved at tegne en ekstra forsikring ved booking online til en pris af ca. 42 danske kroner per dag.

Der er dog stadig en egenbetaling på 900 danske kroner i tilfælde af parkeringsskader. Forsikringen tegnes ved Mondial Forsikring (kontor i Danmark) og dækker op til 3000 euro (ca. 22.000 danske kroner).

Man kan godt være heldig at finde tilbud på billeje i Bodø med lavere selvrisiko eller eventuelt ekstra gratis chauffør, men under alle omstændigheder er det en god ide at checke ‘prisdetaljer’ på udlejningsbilen inden booking af billeje i Norge.

Se også: Kørsel i Norge i udlejningsbil.

Billeje-selskaber i Bodø
Som følge af de mange turister til områdets attraktioner og Nordnorges omkringliggende nationalparker, er der relativt mange billeje-selskaber i Bodø i forhold til byens størrelse.

Man finder blandt andet Avis Rent-A-Car, Hertz, Europcar, Budget, National og Sixt i Bodø Airport.

Bemærk at lufthavnen i Bodø lukker allerede kl. 18.00 om lørdagen (per januar 2011).

Oplevelser i Bodø i Norge
Bodø byder på betagende oplevelser med nordlys om vinteren og midnatssol midt på sommeren.

Verdens stærkeste malstrøm (tidevandsstrøm) ved navn Saltstraumen løber 30 kilometer øst for Bodø. Strømmen løber med op til 40 km/t med tidevandet hver 6. time.

Saltstraumen er berømt blandt lystfiskere for sine mange torsk, sej, helleflynder, havtaske og stenbider.

Mange turister vælger at køre en tur i en lejet bil langs det fantastiske kystområde ved Bodø, hvor man blandt andet kan krydse den 768 meter lange Saltstraumen Broen.

Sammenlign priser på billeje i Bodø lufthavn


Billeje fra Bodø lufthavn i Nordland
Artikel: Billeje fra Bodø lufthavn i Nordland

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar