Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Catania billeje Italien - Siciliens største lufthavn CTA

Med næsten 7,5 millioner passagerer årligt er Catania Lufthavn på Sicilien den største lufthavn i den sydligste del af Italien og én af de hurtigst voksende lufthavne i Italien.

Søg billig billeje i Catania Lufthavn

Ryanair startede flyvninger til Catania Lufthavn i 2013 - per 2015 dog ikke med ruter fra Danmark.  

VW Polo Rent-A-Car Italy
VW Polo er blandt de billigste lejebiler i Catania Lufthavn

Catania Lufthavn - beliggenhed
Catania Airport ligger på Siciliens østkyst og kaldes også for Catania-Vincenzo Bellini Airport.

Catania Airport - CTA er også kendt under sit italienske navn Aeroporto di Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini efter den berømte operasanger og Catania bysbarn Vinzento Bellini.

Catania Airport ligger kun godt 4 kilometer sydvest fra Catania by af hovedvej SP70. Også de større veje AP19 (Autostrada Palermo-Catania) og E45/A18 motorvejen løber tæt på lufthavnen.

Se kort over Sicilien.

Billeje på Sicilien - Catania Airport
I Catania lufthavn på Sicilien er billeje som i det øvrige italien sjældent specielt billigt.

Især små udlejningsbiler i Catania (og på det øvrige Sicilien) er ofte dyrere at leje i Italien end eksempelvis i Spanien eller i Portugal.

Man får sjældent billigste udlejningsbil på Sicilien for mindre end 1500 kroner for en uges billeje i Italien i højsæsonen. I 2015 har nye lavpris-billeje selskaber dog haft en positiv virkning på priserne.

Om sommeren kan man endda opleve væsentligt højere billeje-priser i Catania Lufthavn på Sicilien, hvis man booker bil få uger eller dage før ferien.

Bedste Sicilien billeje-deal er tit en udlejningsbil i VW Golf klassen, hvor der tit i Italien stilles en Fiat Bravo, Citroen C4 eller Renault Megane til rådighed i denne bilklasse. 

Det sker også at en VW Polo eller lignende mindre bil til 4/5 personer i Ford Fiesta-klassen kan lejes for næsten samme pris som de mindste biler (Fiat 500 og lignende).

Leje af minibus på Sicilien
Også de større minibusser med plads til op til 9 personer inclusive fører er ofte ikke så billige at leje på Sicilien.

Kan man nøjes med en MPV til 5-7 personer (VW Touran eller lignende - se artikel), er der ofte mulighed for at spare penge, da denne biltype ofte er væsentlig billigere at leje på Sicilien end minibussen.

Ved booking af minibus eller MPV billeje i Italien er det generelt godt at foretage reservationen i så god tid i forvejen, som muligt. 

Mercedes Vito minibus til leje
Minibus leje på Sicilien - her en Mercedes Vito (9 personer)

Sicilien Billeje i Catania Lufthavn
De fleste større Italien billeje-selskaber er til stede i Catania på Sicilien; herunder Avis rent-A-Car, Interrent, Europcar, Autotravel-Sixt, Hertz, Budget, Easycar, Italy Car Rent, Autoeuropa Sicily By Car, Cargorent, Cundari Rent, Holiday Car Rental, Maggiore (ejes nu af Avis), Locauto Rent, Targarent, Rhodium/Goldcar, Thrifty, OS Autonoleggio med flere.

Udvalget af billeje i Catania Lufthavn er faktisk ret omfattende for lufthavnens størrelse. Billeje i Italien kaldes normalt ’autonoleggio’. Se oversigtskort over Catania Airport.

Forsikring af udlejningsbil på Sicilien
Det er som hovedregel en god ide at tegne selvrisiko-forsiking på Sicilien, da små-indbrud med deraf følgende skader ikke er usædvanlige.

Ofte er det langt billigere at tegne selvrisko-forsikringen online ved booking istedet for lokalt i lufthavnen hos biludlejningsselskabet. Prisen online er ca. 6,50 euro (ca. 50 kroner) per dag for dækning op til 3000 euro (tilbydes altid ved booking på www.guide-billig-billeje.dk)

Som regel er der også bedre dækning i tilfælde af skader ved eksempelvis AXA eller Mondial Assistance selvrisikoforsikringen, som tilbydes online i forbindelse med booking af bil. Se også: Er ekstra forsiking nødvendig?

Fly til Catania Lufthavn fra Danmark
Siciliens største lufthavn Canania har direkte forbindelse med lavpris-flyselskabet Norwegian fra Københavns Lufthavn. Den tidligere Cimber-rute er indstillet.

Også Easyjet har flere ruter til Catania Airtport; herunder fra London-Gatwick - og en sommerrute fra Hamburg Lufthavn.

Rejsende til Catania kan se én af Europas største og mest aktive vulkaner Mount Etna ganske tæt på, idet Catania Airport ligger ved foden af vulkanen.

Det kan ske at fly til Catania Airport bliver omdirrigeret til eksempelvis Palermo Lufthavn på Sicilien, såfremt Etna rører på sig, men det er relativt sjældent.

Find billig biludlejning i Catania lufthavn


Catania billeje Italien - Siciliens største lufthavn CTA
Artikel: Catania billeje Italien - Siciliens største lufthavn CTA

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar