Overvej om ekstra forsikring på udlejningsbil er nødvendig?

Når man lejer bil i udlandet er der stor forskel på, hvordan forsikringen på bilen er skruet sammen.

Der er dog i langt de fleste lande langt færre faldgrupper ved billeje-forsikring end folk tror. Som udgangspunkt kan man trygt regne med at alle biler er ansvarsforsikret af udlejningsselskabet. Desuden kan man normalt slet ikke få lov til at leje en bil med mindre der også er kasko-forsikring på udlejningsbilen.

Kaskoforsikringen er den såkaldte Collission-Damage-Waiver (CDW), som normalt er en del af udlejningsprisen sammen med Theft Protection (TP).

Stort set alle selskaber har en selvrisiko for kunden på forsikringerne (både CDW og TP), for ellers ville antallet af skrammer sandsynligvis blive for stort. Selvrisiko kaldes excess på engelsk.

Range Rover

Biler til leje på på Guide-Billig-Billeje.dk er altid forsikrede med både ansvars- og kasko-dækning.

Se også: rådgivning om forsikring af lejebil.

Kan det anbefales at købe ekstra selvrisiko forsikring ved billeje?
Hvorvidt det er anbefalelsesværdigt at købe ekstra forsikring for at eliminere/formindske selvrisikoen afhænger af, hvor meget selvrisikoen er på, hvilken bil der er tale om, hvor godt man selv har det med at have en selvrisiko, hvor erfaren en chauffør man er, og ikke mindst hvor bilen skal befinde sig i lejeperioden.

Visse steder som eksempelvis Spanien var det tidligere muligt at leje en bil med en selvrisiko på helt ned til 200 euro eller mindre – svarende til under 1500 kroner. Det har imidlertid ændret sig. Man vil så godt som altid ved biludlejning i Spanien og på andrfe populære destinationer i Europa have en selvrisiko på minimum €500 - svarende til små 4000 kroner og som oftest mere end dette. Af og til af selvrisikoen på lejebilens forsikring ved dyrere biler over €1500 (over 11.000 kroner). 

I tilfælde af meget lav selvrisiko kan det normalt ikke betale sig at forsikre sig yderligere. Sådanne betingelser er dog blevet sjældne og gælder som regel kun de billigste udlejningsbiler.

Såfremt man påtænker at parkere i et ukendt/højrisiko område eller eksempelvis midt i en storby er sagen selvfølgelig en anden, men er man på en normal ferie med privat parkering på hotellet eller ved ferieboligen er risikoen trods alt relativ lille.

Jo større selvrisiko - jo mere skal man overveje at tegne ekstra forsikring for at reducere selvrisikoen. Bemærk at mange biludlejere, der tilbyder billeje med prisgaranti ofte har meget høj selvrisiko på udlejningsbiler.

Lejer man eksempelvis en billig udlejnings Mercedes med mellem 1200 og 1800 euro i selvrisiko i Tyskland, kan det være en god ide at betale de relativt få euro ekstra, for at nedsætte selvrisikoen til 0 eller tæt derpå.

Tegning af selvrisikoforsikring ved billeje (skadesrefusionsforsikring)
Skadesrefusionsforsikring er et andet ord for forsikring mod selvrisiko.

Den daglige pris svinger på præmien for at forsikre sig mod selvrisiko, men normalen er fra lidt under 30 kroner op op til godt 60 kroner per dag ved booking af bil online på Guide-Billig-Billeje.dk/Cartrawler (selvrisikoforsikring tilbydes altid og er 100% valgfri). 

Det er en god ide at læse policen (se link på det aktuelle tilbud på lejebil), da der for visse skader er maksimumsdækninger. Generelt er vores forsikringsdækning via selskabet AXA (taler skriver/dansk) dog særdeles konkurrencedygtig både på præmie (billig dagspris) og dækning. 


Overvej om ekstra forsikring på udlejningsbil er nødvendig?
Artikel: Overvej om ekstra forsikring på udlejningsbil er nødvendig?

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar