Billeje Edinburgh lufthavn - se Skotland i udlejningsbil

Klik her for straks at sammenligne priser på billeje i Edinburgh lufthavn

Edinburgh er blandt de flotteste byer i Storbritanien og i øvrigt efter briternes mening (YouGov meningsmåling) én af de 3 bedste byer at bosætte sig i i hele United Kingdom (UK).

Lufthavnen Edinburgh Airport - EDI er den største i Skotland og ligger i forstaden Turnhouse ikke langt fra City of Edinburgh.

Udover at være hovedstad i Skotland er Edinburg også blandt de største byer i England med en befolkning på omkring 1,2 millioner mennesker.

Edinburgh Castle og den årlige Edinburgh Festival i august er store turistmagneter. Overnatning i Edinburgh skal i august helst bestilles i god tid.

Opel Corsa

Opel Corsa/Vauxhall Corsa (ny model) er sammen med Ford Fiesta blandt de billigste biler til leje i Edinburgh Lufthavn, hvis man skal have plads til 4/5 personer og bagage.

Fly til Edinburgh fra Danmark - SAS, Norwegian og Easyjet
Low cost operatøren Norwegian har i mange år fløjet fra København til Edinburgh Lufthavn.

Ryanair har tidligere fløjet fra Billund til Edinburgh, og flybilletterne var ofte meget billige. Denne rute er dog indstillet.

Istedet har København fået nye direkte fly til Edinburgh. Lavprisselskabet Easyjet har 5-6 fly per uge til Skotland fra CPH, og senest har SAS lagt ud med et meget omfattende flyplan, som inkluderer daglige afgange i sommerperioden (juli+august) og ellers 5 gange fra København til Edinburgh ugentligt.

Man kan også booke udlejningsbil hos SAS, Easyjet eller Norwegian, men via flyselskaberne er det ofte ikke den billigste billeje, man finder i Edinburgh.

Prøv at sammenligne priser på Cartrawler-søgemaskinen

Lufthavnen i Edinbourgh
På trods af over 100 destinationer med godt 40 forskellige luftfartsselskaber er Edinburgh Airport relativ let at overskue med kun en enkelt terminal.

Se kort over Edinburg Lufthavn.

I ankomsthallen findes kontorer for følgende biludlejnings-selskaber: Avis Rent-A-Car, Budget, Alamo, Hertz, Enterprise, Europcar, National, Easycar, Green Motion, Thrifty, Dollar, Easirent, Sixt, Arnold Clark Car & Van Rental og Keddy by Europcar (ny i 2015).

Desuden finder man i Skotlands vigtigste lufthavn også prestige-udlejningsselskaber som AMT Vehicle Rental, som blandt andet har Aston Martin, Range Rover, BMW, Mini, Mercedes Porsche og Bentley-biler i flåden.

Range Rover Vogue

Dyre biler findes i rigt udvalg til leje i Edinburgh Lufthavn - her den ultimative britiske SUV - Range Rover Vogue.

Det er let at nå til lufthavnen, som ligger omkring 15 kilometer vest for centrum tæt på både M8 og M9 motorvejene og for enden af Edinburgh ringvejen, som også kaldes The City of Edinburgh Bypass (A720).

Lige ved siden af lufthavnen ligger Turnhouse golfbanen.

Priser på billeje i Edinburgh
Som i resten af Storbritanien er billeje i Edinburgh relativt billigt (og ofte billigst i lufthavnen).

Priserne starter som regel fra omkring 850-1100 kroner for en uges billeje i Edinburgh i mindste udlejningsbil på markedet (Peugeot 108, VW Up!, Fiat 500, Toyota Aygo eller lignende).

Man får dog langt mere bil for pengene ved at leje en VW Golf, Ford Focus eller lignende familie-lejebil i mellemklassen i Edinburgh. Priserne starter ved 1200-1300 kroner for en uges billeje. En Opel Corsa (Vauxhall Corsa) eller en Ford Fiesta koster ofte det samme som en lille Fiat 500, men er noget større og mere komfortabel til familiebrug.

Det er absolut værd at overveje den lidt dyrere udlejningsbil, hvis man planlægger at køre rundt i Skotland, hvor højdeforskellene godt kan tage pusten fra de mindste bilers små motorer - specielt med 4-5 passagerer og bagage.

Sommer-ferie i Edinburgh
I sommerperioden kan billeje-priserne i Edinburgh god stige med et par hundrede kroner på uge-basis.

Bemærk at i august er prisen på Edinburgh billeje højst (som følge af Edinburgh Festival). Husk at booke i god tid. Mangel på udlejningsbiler betyder automatisk højere billeje-priser.

Check eventuelt lejeprisen inde i Edinburgh (søgning på Edinburgh - GB). Det sker at mindre billeje-selskaber, som ikke har kontor i lufthavnen, tilbyder lavere priser, når billeje priserne stiger i august i lufthavnen.

Lej en 4-hjulstrækker i Skotland
Strengt taget er der ingen grund til at leje en 4-hjulstrækker til ferien i Skotland, men i Edinburgh lufthavn er det ofte billigt - så hvorfor ikke!

Vi anbefaler: Lej eksempelvis en BMW X3 (eller lignende 4x4) fra godt 3000 kroner for en uges billeje i Edinburg Airport. Bemærk at aldersgrænsen for de lidt mere specielle udlejningsbiler som regel er 25 år.

Gode billeje-betingelser i Skotland
Man slipper som regel med en meget rimelig selvrisiko på forsikringen ved skade og tyveri, når man lejer bil i Skotland.

Tidligere var selvriskoen på mellemstore udlejningsbiler i Edinburgh lufthavn sjældent over 500-600 euro. Det har dog ændret sig så 1000 britiske pund nu synes at være, hvad der blokeres på kreditkortet ved Skotland billeje.

Forsikringer på ansvar og kasko er inkluderet i billejen. Vil man gerne eliminere selvrisikoen koster det et ekstra beløb per dag.

Kørsel i udlejningsbil i i Edinburgh
Parkeringspladser er svære at finde i det centrale Edinburgh, og finder man én er det dyrt at parkere.

Trafikken er ofte særdeles tæt i City of Edinburgh. Man skal dog ikke så langt uden for den indre by før vejene bliver mere fremkommelige, og det bliver nemmere at parkere.

I 2005 var det folkeafstemning blandt byens borgere om indførsel af congestion charge (bom-penge) i Edinburgh. Forslaget blev nedstemt.

Se mere om parkerings-bestemmelser i Edinburgh

Se også: Kørsel i England

Find priser på biludlejning i EdinburghBilleje Edinburgh lufthavn - se Skotland i udlejningsbil
Artikel: Billeje Edinburgh lufthavn - se Skotland i udlejningsbil

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar