Billigste lejebil i Lissabon Lufthavn - InterRent oplevelse og anmeldelse

Her følger anmeldelse af vores oplevelse med leje af bil hos InterRent i Portugal.

Vores booking af lejebil i Lissabon Lufthavn fandt sted ret sent.

Lissabon biludlejning - sammenlign priser på billeje i Lisbon Lufthavn

Vi ville have en lille, billig lejebil - faktisk ville vi leje den billigst tilgængelige bil i mini-klassen. Men vores planlægning var langsom og 5 dage før biludlejningen i Lisbon Airport skulle starte, havde vi endnu ikke fået foretaget en online booking af en lejebil i Portugal.

Priserne var fair, og biludlejningsselskabet Multiauto var det billigste til en pris på kun €99 for 8 dages leje i Lissabon i starten af september.

Fiat Panda black

InterRent kontor i Lissabon Lufthavn - faktisk 2,5 kilometer fra lufthavnen. Billede: Guide-billig-billeje.dk

De angivne billejepriser var en positiv overraskelse, da vi vidste fra British Post Office undersøgelse af billeje priser i verden, at Portugal langt fra ville være det billigste sted at leje bil i sommeren 2015.

Faktisk var Portugal anslået til at være det dyreste sted at leje bil. 

Dagene gik og først d. 30. august foretog vi den billigst mulige bookning af lejebil i Lissabon Lufthavn. I mellemtiden var Multiauto tilbuddet udløbet og billejeselskabet InterRent var nu det billigste for 101€ for 8 dages billeje i Portugal.

Med få klik og et kreditkort bookede vi en Renault Twingo, dog var det ikke denne bil, vi fik udleveret. Interrent og moderselskabet Europcar benytter primært VW Up! og Fiat Panda biler i mini klassen. Så vi endte med at få udleveret en Fiat Panda, hvilket vi var fuldt ud tilfredse med, idet det fremgik ved bookingen, at det var en Renault Twingo eller lignende - og en Fiat Panda er en lignende bil i samme størrelse.

Off-site car rentals i Lisbon Airport
Kontor - og parkeringspladser er dyre i en privatdrevet lufthavn, som Lissabon Lufthavn er. Den franske virksomhed Vinci overtog Lissabon Lufthavn tilbage i 2014.

Såfremt man ønsker at booke den billigste bil i en given bilklasse, vil man ofte ende med en bil fra én af lavpris udbyderne i Lissabon Lufthavn - og siden Vinci er blevet ejer, er det endnu mere sandsynligt.

Lavprisselskaberne i Lisbon Airport har ofte off-site parkering og kontorer.

Shuttle bus service Lisbon Airport

Shuttle bus som kører kunder til InterRent, Lisbon Airport. Billede: Guide-billig-billeje.dk.

Der er ikke rigtig nogen ulemper ved off-site car rental udbydere - bort set fra, at du tvunget til at bruge længere tid på at hente og aflevere bilen - sammenlignet med når man booker bil hos et firma med permanent kontor i Lisbon Airport Terminal 1 (on-site companies: Avis, Hertz, Sixt, Europcar, Guerin, Enterprise, National og Alamo).

Med en anslået pris til 101€ for 8 dages leje, var det stadig et ualmindeligt billigt billejetilbud set i forhold til, at bilen skulle afhentes 1. september, hvilket stadig er højsæson i Portugal.

Pick-up shuttle bus i Lisbon Airport
Meeting-point for shuttle bussen er på højre hånd af hovedparkeringspladsen. Se skiltet nedenfor.

Shuttle bus stop Lisbon Airport

Lissabon Lufthavn parkering for shuttle busses. Billede: Guide-billig-billeje.dk.

En InterRent repræsentant er on-site for at registrere dig (gæster med InterRent reservationer) allerede i Terminal 1 - tæt på udgangen af terminalen. Der er en udgang til højre for turistinformationen, når man forlader lufthavnen. Repræsentanten guider dig til afhentningsstedet for shuttle bussen.

Ventetiden på shuttle bussen kan tage op til en halv time, hvorefter man bliver kørt hen til InterRent kontoret, hvor papirarbejdet skal udføres, hvilket kan tage en halv time yderligere.

Drop-off i Interrent Lisbon - vær sikker på at nå dit fly
Hvis du ikke er sikker på placeringen af InterRent kontoret udenfor Lissabon Lufthavn, vil det være bedst at spørge InterRent personalet om en kørselsvejledning. InterRent har adresse på Av. Mal. Gomes da Costa, 1800-255 Lissabon.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at shutlle bussen ikke påbegynder sin rute før kl. 07.30 fra InterRent (første tur til lufthavnen fra InterRent), hvilket betyder at du ikke kan være sikker på at nå et fly, som letter tidligere end kl. 09.30 fra Lissabon Lufthavn. Særligt hvis du flyver med det portugisiske selskab TAP tidlig morgen, kan in-checkning af baggage let tage 1 - 1,5 time.

Billeje oplevelse med Interrent - anmeldelse af kørsel i Fiat Panda
Fiat Panda er lidt en ’Mr-Noddy-Car’, men den har sin egen charme.

Top Gear værten James May har tidligere ejet en Fiat Panda, hvilket var til stor underholdning for med-værterne i Top Gear, som jokede med at der var enkelte fejl og mangler ved bilen, såvel som manden bag rettet. 

Fiat Panda er en herlig oplevelse, selvom det billige sædebetræk kan være ganske frygteligt.

Bilen kører godt og føles ikke særlig under-powered. Endvidere har Pandaen et godt udsyn, idet både fører - og passagersædet er hævet. Fra førersædet kigger man ned på meget større biler som full size Mercedes og BMW.

Bilen er meget brændstoføkonomisk med et forbrug på under 6 liter per. 100 kilometer.

Fiat Panda er meget nem at parkere, pga dens boks-lignende dimensioner. Man får en 5-dørs standard og 225 liter baggagerum, hvilket ikke er ringe for en lille city bil, men som ferie-pendler for mere end 3 personer, kan Pandaen virke langsom og for lille.

Interrent Fiat Panda

Vores sorte Fiat Panda ved kysten i Cascais. Billede: Guide-billig-billeje.dk

Interrent personalet var virkelig hjælpsomme og venlige. Der var bestemt ikke noget lavpris service i relation til oplevelsen med personalet.

Afhentningen af en sort bil er altid tricky, men det lykkedes. Fordelen er, at det er rigtig let at se eventuelle ridser i sollyset, men så snart mørket falder på, kan det være svært at spotte skrammerne. Vi fik en 2015 registret bil, og alle eksisterende skrammer blev noteret på forhånd ved afhentningen således at vi fik et clean sheet, da vi returnerede bilen.

Find flere gode råd om biludlejning i Portugal.

Man skal være ekstremt opmærksom, når man booker lejebiler hos et lavprisselskab, idet selskaberne somme tider vil forsøge at presse så mange penge ud af lejeren som muligt - f.eks. ved at påpege/påtvinge en ikke-eksisterende skade eller en unødvendig ekstra forsikring. Dette hænger sammen med den meget lave fortjeneste på selve billejen, hvilket er et stigende problem med lavprisselskaber.

Desk Lisbon Interrent

Ved InterRent udlejningsstation i Lissabon Lufthavn. Billede: Guide-billig-billeje.dk.

Der var ikke problemer for os i dette tilfælde. Vi blev heller ikke opkrævet lufthavnsgebyr på €15, der fremgik af kontrakten, som normalt er et obligatorisk gebyr ved Interrent. Dette var nok en misforståelse, men på det pågældende tidspunkt strejfede vi det ikke en tanke.

Lufthavnsgebyret i Lissabon Lufthavn er et nyt tiltag, som er resultatet af, at off-site biludlejningsselskaber bliver opkrævet et beløb af lufthavnen, som ender med at blive opkrævet af kunderne (ofte en anelse mere).

Den overordnende dom over vores Interrent oplevelse i Lissabon er meget positiv. Hvis du har tid til at blive sendt frem og tilbage mellem off-site rental car kontor og Lissabon Lufthavn, er der mange penge at spare.

Ved siden af Interrent på Avenida Mal. Gomes da Costa, ligger konkurrenten Multiauto.

Find aktuelle tilbud fra InterRent Biludlejning og øvrige biludlejningsselskaber


Billigste lejebil i Lissabon Lufthavn - InterRent oplevelse og anmeldelse
Artikel: Billigste lejebil i Lissabon Lufthavn - InterRent oplevelse og anmeldelse

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar