Med SAS til Linate Lufthavn - Italien billeje ved Milano

Sammenlign priser på billeje i Linate lufthavn

Linate Lufthavn i Italien kaldes også for Enrico Forlanini Airport efter den italienske aeronautiske ingeniør og opfinder fra Milan.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har i årevis fløjet fra Københavns Lufthavn til Milano-Linate i Norditalien og gør det stadig.

Ny Alitalia rute til Milano-Linate Lufthavn
I marts 2015 påbegyndte det italienske nationale flyselskab Alitalia flyvninger mellem Københavns Lufthavn og Milano-Linate i konkurrence med SAS. Alitalia flyver per sommer 2015 alle ugens dage bortset fra lørdag.

Flyvetiden er 2 timer o g 10 minutter.

Fiat 500C lejebil

Lej en bil i Italien - billigste mulighed er ofte en minibil af typen Fiat 500; her i cabriolet-udgave. © foto: guide-billig-billeje.dk

Lufthavne i Milano i Norditalien
Med tre lufthavne inden for kort afstand er Milano i Norditalien velforsynet med gateways til oplevelser i Italien.

Se kort over lufthavne ved Milano.

Den største Milano Lufthavn er Milano-Malpensa nordvest for Milan. Malpensa lufthavne har de bedste forbindelser fra Danmark. Eksempelvis flyver Ryanair fra Billund til Milano-Malpensa og Easyjet til Malpensa fra København.
Se mere om billeje i Milano-Malpensa.

Low cost til Milano med Ryanair
Flyver man low cost til Milano, vil man med blandt andet selskaberne Ryanair, Jet2, Wizz Air og Iceland Express lande i Orio al Serio lufthavn, der er Milanos næststørste lufthavn.

Oria al Serio nordøst for Milano kaldes også for Bergamo Lufthavn eller Bergamo Oria al Serio. Ryanair er endda gået så langt som til at kalde Bergamo Oria al Serio Airport for Milan-Bergamo Airport.

Omkring 100 km syd for Milano ligger desuden Parma Lufthavn.

Milano-Linate Airport - rute med SAS fra Danmark
Linate Lufthavn ligger blot 8 km øst for Milano centrum og er dermed den hurtigste lufthavn at nå. Samtidig er Milano-Linate den mindste blandt Milanos lufthavne med en enkelt start og landingsbane. Lufthavnen tæt på Milano centrum har primært indenrigs- og kortere europæiske short haul ruter.

Milano-Linate Airport - LIN har i mange år været en SAS destination. SAS flyver til Linate fra København flere gange om ugen. Det var i Linate Lufthavn at et SAS-fly i år 2001 forulykkede med tab af 118 menneskeliv til følge - den værste SAS-ulykke til dato. 

Der er gode offentlige transportforbindelser mellem Linate og Malpensa lufthavnene ved Milan. Begge lufthavne har samme selskab som operatør. En oplagt mulighed for at komme fra den ene lufthavn til den anden er at tage Malpensa Shuttle Bus.

Transporttiden mellem med Malpensa Shuttle Bus kan variere mellem 30 minutter til 1,5 timer i den travle Milano-trafik i Italien.

Se oversigt over transport-muligheder mellem Malpensa og Linate.

Kørsel i storbyen Milano kan ofte være en langsommelig affære på hverdage på grund af trafik. Under Milan Fashion Week, der afholdes to gange årligt i februar/marts og september/oktober, går det helt galt. Ekstra transporttid bør beregnes.

En taxi fra Milano-Linate Lufthavn til centrum koster typisk €15-20. En tur til Milano-Malpensa Lufthavn fra Milano by er omkring 4-5 gange dyrere. Man kan også tage bus 73 eller X73 fra Linate til centrum, men med kufferter er de godt fyldte normale offentlige busser ikke at anbefale. Et alternativ er at tage den noget dyrere Starfly lufthavnsbus fra Linate til Milans centrum.

Se kort over vejene omkring Milano-Linate Lufthavn.

Se også: Gode råd om kørsel i Italien.

Italien billeje i Linate-Malpensa Airport
I Milano-Linate lufthavnen i Italien finder man et meget stort antal billeje-selskaber.

Lej bil i Italien (Milano-Malpensa) fra eksempelvis Auto Europa, Avis Rent-A-Car (Avis Autonoleggio på italiensk), Maggiore (ofte billigste billeje i Italien), Sixt Rent-A-Car, Targa Rent, Hertz Car Hire, Thrifty, National (sammen med Maggiore), Locauto Rent, Easycar (søsterselskab til Easyjet), Budget Rent-A-Car med flere.

Også de fremstormende billig-billeje selskaber er kommet til Milano-Linate. Goldcar eksempelvis tilbyder ofte meget lave priser i de mindste bilklasser, men bemærk at de attraktive tilbud på biludlejning i Italien med Goldcar (også kaldet Rhodium i Italien) ikke inkluderer de høje Goldcar gebyrer på eksempelvis benzin/brændstof-service - gebyrer, som ikke kan undgås.

Billig billeje i Milano-Linate
At leje de billigste udlejningsbiler er stort set altid den bedste Italien billeje-deal i lufthavnene ved de store byer. Biler i Italien er beskattet efter motorstørrelse, hvilket prismæssigt favoriserer de billigste lejebiler.

I Milano-Linate Lufthavn kan en bil i city-bilklassen (city-car) ofte lejes fra omkring 1000 kroner for en uges Italien billeje. Der er typisk tale om en bil af typen Chevrolet Spark, Fiat Panda, Fiat 500, Peugeot 108, Toyota Aygo eller Citroen C1.

Også i familie-bil klassen af MPV-minivan biler er der ofte gode tilbud i Italien. En stor 'full size' MPV i Ford Galaxy/VW Sharan-klassen eller lignende med plads til 7 personer kan ofte lejes fra under 4000 kroner per uge i Linate Airport.

At parkere sin lejebil i Milano centrum kan være besværligt. Som følge heraf er Smart udlejningsbiler populære at leje i Milanos lufthavne. Bemærk at pladsen i en Smart ForTwo er stærkt begrænset, men man kan dog klemme en relativ stor kuffert ned i bagagerummet bag ved de 2 sæder. Se bagageplads i Smart ForTwo.

Billeje-priserne stiger ofte i højsæsonen i Italien, så book bil i god tid.

Ekstra forsikring af lejebil i Italien
Af og til kan man opleve at selvriskoen på forsikring af udlejningsbil i Italien er høj. Over 1000 euro i selvrisko på udlejningsbiler i Italien er ikke usædvanligt. Det er der en god grund til, idet indbrud og småskader er relativt hyppige - også i Milano. Det er derfor ved kørsel i Italien en god ide at tegne selvriskoforsikring på sin udlejningsbil med mindre man allerede har en aflåst parkeringsplads.

Selvrisikoforsikring bliver altid tilbudt ved booking online på Cartrawler billeje-søgemaskinen og koster ca. 50 kroner per dag. Man kan se den givne udlejningsbils selvrisko under 'prisdetaljer' ved en søgning på Cartrawler. Selvriskoforsikringen fra AXA dækker op til 3000 euro. Se forsikringspolice med detaljer om dækning ved booking af bil.

Det er naturligvis muligt at leje bil i Italien uden at tegne selvriskoforsikring.

Cartrawler Italien - Linate lufthavn biludlejning


Med SAS til Linate Lufthavn - Italien billeje ved Milano
Artikel: Med SAS til Linate Lufthavn - Italien billeje ved Milano

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar