Billeje Italien - gode råd og anbefalinger til biludlejning i Italien

Ved leje af bil i Italien vil man før dagen er omme stifte bekendtskab med italiensk kørestil.

Der er utallige myter om italienernes mangel på hensynsfuldhed i trafikken, men i det store hele kan man som dansk feriegæst i bil i Italien slippe fint fra mødet med italiensk trafik-kultur. Det kræver blot at man gør sig klart at færdselsreglerne i Italien ikke nødvendigvis bliver fulgt - og at ingen italienere for alvor forventer at de følges.

Sammenlign aktuelle priser på billeje Italien

Overhalinger hvor som helst og når som helst, herunder over fuldt optrukne linjer, kørsel over ‘mørkegult’ og udbredt brug af mobiltelefon og/eller fagter under kørsel uden tanke for de øvrige trafikanter hører til dagens orden i Italien.

VW Golf udlejningsbil

Større biler vinder frem som billeje Italien favoritter - her VW Golf fra eksempelvis Sicily By Car eller Green Motion.

Ved kørsel i Italien skal man desuden altid forvente at bilen foran kan stoppe meget brat uden nødvendigvis at have nogen speciel anledning.

Den bagvedkørende vil naturligvis forsøge at overhale uanset om det er muligt eller ej. I Italien er overhaling nemlig altid muligt.

Da efterkrigs-italienerne købte deres første bil, var Fiat 500 det perfekte valg. Nyeste udgave af den lille charmetrold er stadig populær og ofte billigste lejebil i Italien, men forskel i lejepris op til langt bedre og større biler er nu lille. Overvej derfor, hvilken bilstørrelse, som passer bedst til ferien.

Fiat Tipo

Masser af plads i en Fiat Tipo Stationcar - også til golfudstyr.

For få hundrede kroner ekstra per uge kan man booke en Fiat Tipo stationcar.

Denne veludstyrede bil er på størrelse med Opel Astra stationcar eller en Ford Focus stationcar og har foldebagsæde som standard.

Book en Fiat Tipo SW stationcar hos eksempelvis B-Rent, Sixt eller Ecovia. B-Rent er ofte billigste Italien billeje i stationcar-klassen.

Se mere om den i Danmark relativt ukendte halvstore italienske stationcar på Motorsiden.

Fiat 500

Meget billig Italien billeje - Fiat 500.

Tidligere ville mindste og billigste Italien udlejningbil koste mindst €200 per uge at leje. Det har heldigvis ændret sig, og priserne er som regel, men ikke altid, langt lavere.

Hos lavpris-selskaber ved billeje i Pisa Lufthavn kan man hos selskaber som Ecovia, Goldcar, Dollar eller Budget ske at finde tilbud på billigste bil fra under 500 kroner per uge; selv i højsæsonen.

Inden booking bør man dog undersøge størrelsen af eventuelle gebyrer. De laveste priser er gerne forbundet med de højeste takster/gebyrer for ekstra chauffør, ung chauffør, barnestol og andre tilvalg ved billeje i Italien.

Se også vores advarsel mod Goldcar og Rhodium.

Milano-billeje priserne i både Malpensa, Bergamo og Linate lufthavne er ofte lidt højere med priser fra omkring 700-800 kroner per uges Italien-billeje i højsæsonen juli-august. Er der mangel på biler, stiger priserne radikalt.

Familiebiler til leje i Italien  - SUV, minibus eller MPV
Er man afsted med hele familien, er en lidt større bil med 6,7, 8 eller 9 sæder en fordel.

Langt de fleste SUV biler, såsom Nissan Qashqai eller Kia Sportage til leje i Italien har kun 5 sæder og kan i øvrigt være smådyre at leje i Pisa lufthavn, Milano-Malpensa, Bergamo eller Venedig Marco Polo Lufthavn - med mindre man vælger en lille (mindste) SUV, som eksempelvis Renault Captur eller Peugeot 2008.

Og så er der Fiat 500L - igen en typisk italiener-bil.

Fiat 500L

Fiat 500L - L for large eller ifølge Fiat: living.

Fiat 500L kan fås med enten 5 og 7 sæder og byder på lidt mere plads end i en VW Golf. Skal man have plads til en del bagage og 5-6 personer, er en Fiat 500L imidlertid lige pludselig ikke så stor en bil.

Skal man bruge 7 sæder i Fiat 500L (check på tilbud, om bilen har 5 eler 7 sæder), kan man stort set glemme alt om bagageplads.

Istedet kan man med fordel checke priser på leje af MPV-biler eller minibus-leje i Italien. Denne biltype kan ved Italien billeje imidlertid vise sig at være knap så billig.

VIGTIGT: sammenlign priser og undervurder ikke pladsen i en Fiat Tipo Stationcar som vist ovenfor, hvis I kun er 5 personer.

Seat Alhabra MPV Family

Populær stor bil (MPV) til op til 7 personer - Seat Alhambra (samme bil som VW Sharan).

Vores anbefaling: Når man booker en stor lejebil i Italien, er det afgørende at være tidligt ude. Den samme 7-personer MPV, som typisk koster fra 2500 kroner per uge ved booking i god tid i forvejen, kan snlldt løbe op over 7000 kroner ved booking en uge før feriens afholdelse i Italien i juli eller august. 

Minibus leje i Italien er ligeledes et spørgsmål om at booke i god tid - eller risikere at betale kassen.

Selvrisiko på forsikring - gode råd og anbefalinger til billeje Italien
Er man ikke fuldt fortrolig med trafikken i Italien, kan det godt betale sig at overveje en ekstra gang, om ikke det er værd at betale lidt ekstra for at eliminere selvrisikoen på skader på udlejningsbilen.

Se også: Hvornår skal man tegne selvrisikoforsikring?

På den anden side kan man med blot lidt erfaring og omtanke som regel uden problemer navigere den italienske trafik. Mere kritisk for turister er som regel den lidt større risiko for indbrud ved parkering i større byer og ved turistområder i Italien.

Faktisk tillader biludlejningsselskabet Avis ikke at man lejer en Mercedes og kører cross-border til Italien, og det er der nok en god grund til, men som altid er der stor forskel på, hvor man bevæger sig hen.

Selvrisiko’en på tyveri af udlejningsbil er ofte væsentligt højere ved leje af bil i Italien i forhold til i andre lande. Ved Italien biludlejning er tyveri-selvrisiko desuden som oftest adskilt fra skades-selvrisiko.

Selv små lejebiler i Italien kan findes med tyveri-selvrisiko for billeje-kunden på 1500 euro eller mere. Den ofte høje selvrisiko på tyveri af bil i Italien er naturligvis endnu en god grund til at eliminere al selvrisiko på forsikring ved køb af en tillægsforsikring (AXA dækning op til 3000 euro) til priser (forsikringspræmie) i området 35-75 kroner per dag afhængig af periode og længde af booking.

Bemærk at AXA selvrisikoforsikringen (tilbydes altid ved booking af Italien lejebil her på siden) inkluderer dækning af op til 2250 kroner i løsøre/personlige ejendele ved indbrud i bil. Se police for nærmere detaljer; nærmere bestemt under 'vilkår og betingelser' for selvrisikoforsikring under booking af bil.

Det skal understreges at man fint kan leje bil uden at tegne ekstra selvrisikoforsikring / skadesrefusionsforsikring. Italien er dog ét af de lande, hvor man måske skal overveje situationen en ekstra gang - se mere i billeje-forsikrings-artikel, som linkes til ovenfor.


Lej italiensk bil i Italien
Italien er naturligvis ét af de billigste lande at leje en Alfa-Romeo i. Også Fiat lejebiler findes som oftest blandt de billigste udlejningsbiler i Italien. Desuden er de for mange danskere ukendte Lancia modeller relativt ofte på billeje-selskabernes tilbuds-liste.

I lufthavnene i Milano, Pisa og Firenze i Norditalien kan man ofte finde sjove biler til leje til rimelige priser - specielt uden for sæsonen. Vær dog opmærksom på at billeje-selskaberne altid har lov at stille med en anden ’tilsvarende’ model.

Hvis man eksempelvis glæder sig til den bestilte Fiat 124 spider udlejningsbil i Italien, vil man kunne blive ‘skuffet’ når der udleveres en Mazda MX-5 eller en anden lille sportsvogn i stedet.

Ved leje af sportsvogne, cabrioleter og andre lidt specielle biler betaler det sig at booke bil i god tid i Italien. For det første er bilerne ofte billigere at booke et par måneder før ferien i Italien, og for det andet er der et begrænset antal spændende biler til rådighed for udlejning, og først til mølle får først malet.

Der er i øvrigt også af og til billige Alfa Romeo Stelvio SUV biler til leje hos eksempelvis Maggiore.

Alfa Romeo Stelvio

Måske Alfa Romeo Stelvio er den kønneste SUV - og italiensk er den selvfølgelig.

Kørsel med udlejningsbil i Italien
I Italien indikerer ordet ‘Pedaggio’ en betalings-vej (toll-road).

Stopper man i sin bil på vejen i Italien, er det vigtigt at man husker sin gule sikkerhedsvest, som findes i alle udlejningsbiler. Glemmer man at tage den på, koster det en bøde på op til over 100 euro. Sikkerhedsvesten tages på ved alle situationer, som involverer at man opholder sig omkring sin bil i vejsiden. Der er god grund til at bære vesten i Italien (og andre lande i Sydeuropa), da der ofte mangler vigespor, oversigtsforholdene ofte er dårlige og medtrafikanterne altid har rasende travlt.

Sikkerhedssele er naturligvis også påbudt i Italien, og italienerne er efterhånden ved at tage idéen til sig eftersom det i et årti har kostet 5 point ud af de i alt 20 point i et ’rent’ kørekort at blive stoppet uden.

Søg billig bil i Italien


Billeje Italien - gode råd og anbefalinger til biludlejning i Italien
Artikel: Billeje Italien - gode råd og anbefalinger til biludlejning i Italien

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar