Billeje i Los Angeles Airport - se USA i billig udlejningsbil

Når man er landet i Los Angeles International Airport - LAX befinder man sig i én af verdens største lufthavne med hele 9 terminaler.

Los Angeles lufthavn er den næststørste i USA målt på international trafik efter J.F. Kennedy lufthavnen i New York.

Biludlejning i USA er big business i de store lufthavne, ikke mindst fordi det offentlige transportsystem i USA mange steder ikke er på højde med Europas. Desuden foretrækker de fleste amerikanere at flyve eller køre selv, hver gang de skal nogen steder, og det har samfundet indrettet sig på.

Ford Edge - Rent A SUV in US

Billig stor bil i LA - bedste mid-size SUV på markedet (i et fornuftigt prisleje) er Ford Edge.

Fordelen ved den amerikanske bil-kultur er at billeje (og benzin) er særdeles billigt i USA i forhold til i Europa. Når dollaren oven i købet står historisk lavt, er resultatet ekstremt billige udlejningsbiler i Los Angeles Airport og i resten af USA.

Blandt de bedste tilbud på lejebil til familiebrug i Staterne finder man den fortræffelige Ford Edge.

40 billeje-selskaber i LA sikrer billige udlejningsbiler
Ifølge Los Angeles Airport opererer hele 40 billeje-selskaber i lufthavnen. Det giver i sagens natur stor pris-konkurrence, og billigste udlejningsbil i Los Angeles lufthavn kan den ene dag findes hos ét selskab og næste dag ved et andet.

Stort set alle de mange billeje-tilbud i Los Angeles Airport er meget billige set med skandinaviske øjne.

Sammenlign priser på billeje i Los Angeles lufthavn

Eksempler på udlejningsbiler i Californien
Priserne starter som regel fra give or take 1000 kroner for en uges billeje for en lille bil i Californien. Af og til i turistsæsonen kan priserne starte omkring 1500 kroner per uge.

Der er dog ingen grund til at nøjes med en japansk spare-model, når man fra omkring 2000 kroner for en uges billeje i Los Angeles lufthavn kan få en ’midsize’ amerikansk bil (stor bil efter europæiske forhold) eller en pæn stor (men efter amerikanske forhold lille) 4-hjulstrækker med et tilsvarende pænt stort benzinforbrug.

De lidt mere luksuriøse Chrysler 300 stationcars kan ofte lejes i LA fra omkring 2600 kroner for en uges billeje, men de fleste går hellere op i en mellemstor SUV (dvs. stor SUV efter europæiske forhold) som Ford Edge, Hyundai Santa Fe, Dodge Journey, Kia Sorento eller Jeep Grand Cherokee til samme pris.

Bemærk at priser på USA-billeje svinger med dollarkursen.

En ’fullsize’ Minivan (hvor ordet ‘mini’ er misvisende) med plads til 6-8 personer og alt i udstyr kan ofte findes til under 3000 kroner for en uges billeje i LA.

Der er i øvrigt stor forskel på Minivans og SUV biler, selv om de ligner hinanden af udseende.

De store SUV udlejningsbiler som Chevrolet Tahoe, GMC Yukon, Chevrolet Suburban, Nissan Armada og Ford Expedition er alle 4-hjulstrukne kolosser i 5-meter/2-2,5 tons klassen, hvilket gør deres benzinforbrug endnu mere hæmningsløst. Chevrolet Tahoe er i øvrigt dén model man ofte ser som mørk FBI-bil i amerikanske film. Forvent at kunne leje en ‘fullsize’ SUV i USA fra omkring 3000 kroner for en uges billeje - og det er ofte billigst i de store lufthavne som LA. En sådan bil koster i øvrigt snildt op mod 1.000.000 kroner på danske plader (så der sælges så godt som ingen).

Prisen på benzin i USA (Californien gas prices)
Til alt held for billeje-kunder er benzin-priserne lave i USA. Per sommer 2016 kostede en gallon små 3$ i gennemsnit i Californien. En US gallon er omkring 3,79 liter. Prisen for 1 liter benzin i Californien var derfor per sommer 2016 ca. 5 kroner per liter (v/kurs USD på 6,76 kroner).

Det skal bemærkes at Californien er blandt de absolut dyreste stater med benzin (kaldes 'gas' i USA).

Diesel-udlejningsbiler i USA er kun langsomt ved at vinde frem. Amerikanerne betragter som regel diesel som et brændstof forbeholdt landbrugsmaskiner og lastbiler. Man finder derfor så godt som aldrig diesel-motor i en udlejningsbil - med mindre man lejer en lastbil eller en (meget) stor pick-up truck.

Leje af bil i Los Angeles lufthavn - sådan finder du bilen
Det er som regel meget billigere at bestille bil i forvejen i Los Angeles Airport.

Når man lander i lufthavnen er der shuttle (bus) service fra terminalen til udlejningsbilen med følgende billeje-selskaber i LA: Advantage, Alamo, Avis Rent-A-Car, Budget, Dollar, Enterprise, Sixt, Hertz US billeje, Fox Rent-A-Car, Payless, National Car Rental og Thrifty. Disse 11 billeje-selskaber har lov til at hente kunder i egen shuttle (bus) ved terminalerne. Holdeplads for busserne er markeret med et lilla (purple) skilt med en bil og en nøgle og kaldes RENTAL CAR SHUTTLE.

Rent A Ford Mustang USA

Populær sjov LAX lejebil - book den nye Ford Mustang Cabriolet til rimelige priser.

De øvrige biludlejningsselskaber i Los Angeles Airport beder kunderne begive sig til den såkaldte Off-Airport Rental Car Terminal i en bus (shuttle) kaldet LAX SHUTTLE AIRLINE CONNECTION - denne shuttle har et blåt skilt med et billede af en bus + LAX som kendetegn.

Se oversigtsplan for shuttles (interne busser) i Los Angeles Airport.
 
Se også oversigtskort over hele området Los Angeles Airport

Bemærk at i USA er billeje en service-ydelse, som er gradueret således at de bedste ydelser koster mest. Man kan derfor godt komme ud for at de billigste udlejningsbiler i Los Angeles lufthavn skal afhentes i Off-Airport Rental Car Terminal dvs. ved at tage LAX Shuttle bussen.

Ved bagageudleveringen i LAX - Los Angeles Airport findes der telefoner (Ground Transportation Telephone Boards), hvorfra billeje-kunder gratis kan ringe og få mere information om afhentningssted (pick up of rental car) for de øvrige billeje-selskaber, som ikke har lov selv at afhente kunder ved terminalerne.

Systemet kan synes forvirrende, når det beskrives, men i praksis virker det godt og kan håndtere et overordentligt stort antal billeje-kunder.

Biludlejnings-selskaberne uden ret til egen shuttle fra Los Angeles Airport terminalerne omfatter blandt andet: A One Rent-A-Car,  AAA Rent-A-Car, Airport Rent-A-Car, Allstate Rent-A-Car, Ariana Rent-A-Car, Beverly Hills Rent-A-Car, LAX Rent-A-Car, Ritz Rent-A-Car, Rex Rent-A-Car, Sunrise, United med flere.

Søg lejebil i Los Angeles lufthavn


Billeje i Los Angeles Airport - se USA i billig udlejningsbil
Artikel: Billeje i Los Angeles Airport - se USA i billig udlejningsbil

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar