Billeje i Sandefjord Lufthavn ved Torp - Oslo fly fra CPH med Widerøe

Sandefjord-Torp Lufthavn blev oprindeligt anlagt i et samarbejde mellem det norske forsvar og NATO.

Find biludlejning i Sandefjord Lufhavn, Norge

Allerede i 1960’erne overgik Sandefjord-Torp, der også ofte benævnes Oslo-Sandefjord - TRF, delvist til civilt brug. Siden sidst i 1990’erne har Sandefjord-Torp lufthavn fungeret som Oslo’s lavprislufthavn med flyselskaber såsom Ryanair (lavpris), Widerøe, Wizz Air (lavpris), Norwegian (lavpris) og KLM Cityhopper.

Sandefjord Airport, Torp – TRF ligger godt 7 km nordøst for Sandefjord by, der har omkring 45.000 indbyggere. Sandefjord-området i Vestfold er med sin flotte natur et populært mål for camping-turister. Er man mere magelig anlagt, udlejes der også hytter i stor stil.

Se kort over Sandefjord-området .

Afstand fra Sandefjord-Torp Lufthavn til Oslo er omkring 120 km.

Ford Ka+

Den nye Ford Ka+ kan lejes i Oslo-Torp Lufthavn.

Billeje Sandefjord-Torp Lufthavn
I lufthavnen Oslo-Sandefjord har Hertz, Avis Rent-A-Car, Sixt Norge, Europcar og Budget Biludlejning kontorer.

Konkurrencen blandt billeje-selskaberne i denne én af landets største lufthavne målt på international trafik er forholdsvis begrænset.

Norge billeje er som regel relativt dyrt i forhold til i Sydeuropa, og priserne synes at starte ved omkring 1800-2200 kroner per uge for mindste bil (VW Up, Ford Ka, Fiat 500, Toyota Aygo, Huyndai i10, Peugeot 108 eller lignende). 

En mellemklassebil som VW Golf eller Opel Astra behøver ikke være væsentligt dyrere. Man kan ofte finde til fra omkring 2500 kroner per uge.

Om der er mange eller ubegrænsede fri kilometre inkluderet i en Norge-billeje aftlale svinger meget.

Det sker dog relativt tit (per 2017) at man kan være heldig at finde lejebiler i Sandefjord-Torp med fri kilometre. Alt afhænger af konkurrence-situationen. Skal man køre langt, er det værd at checke på forhånd.

Se mere i artiklen Biludlejning Norge - tips og gode råd om kilometerbetaling.

Biludlejeren Rent-A-Wreck findes også i Sandefjord, men har ikke kontor i lufthavnen.

Lufthavnen ligger ved Torp nordøst for Sandefjord-bymidten i en afstand af ca. 3 km fra hovedvej E18.

Se placering af Torp lufthavn i forhold til Oslo.

Biludlejning og vinterdæk
Lovpligtige vinterdæk vil være monteret på udlejningsbiler uden ekstrabetaling.

Man kan ofte bestille snekæder ved booking af bil online. Snekæder er lovpligtige at medbringe, hvis føret tilsiger brug af snekæder. Det afhænger således af, hvor man kører, om man skal medbringe snekæder. Alle, der kører på Norge skiferie i bil i bør medbringe snekæder.

Isbelagt vej ikke et ukendt fænomen. Her kommer danske ’standard Europe’ vinterdæk ofte til kort, idet mønsteret på denne type vinterdæk ikke er ’groft’ nok.

Snekæder ved kørsel i Norge
Snekæder er, som navnet antyder, bedst egnede til sne (og langt mindre egnede til is), så man er bedst tjent med rigtige ’Nordic’ vinterdæk (som monteres standard i Norge i vinterperioden) og snækæder medbragt i bagagerummet.

Skal man køre med 100% sikkert vejgreb med nogenlunde normal hastighed i Norge, kommer man ikke uden om at montere pigdæk (også kendt som spikes eller studded tyres), som er tilladt i Norge fra 1. november til påske (og i en lidt længere periode i Nordnorge).

Mange biludlejningsselskaber tilbyder montering af pigdæk i vinterhalvåret (mod betaling) – det klares ofte på ganske kort tid. På nogen måder er leje af bil i Norge til skiferien således en fordel i forhold til at medbringe egen bil med utilstrækkelig dækmontering til det norske vinterføre.

Rute fra Danmark til Sandefjord med Widerøe
Det regionale SAS-ejede luftfartsselskab Widerøe flyver mellem København og Sandefjord op til 4 gange dagligt.

Ryanair flyver fra Oslo-Sandefjord til Alicante, Bergamo, Gdansk, Gran Canaria, London-Stansted, Tenerife-Syd, Wroclaw, Warszawa-Modlin, Krakow, London-Stansted, Manchester og Malaga Lufthavn.

Wizz Air forbinder Oslo-Sandefjord med blandt andet de polske lufthavne Gdańsk, Szczecin, Katowice, Lublin, Poznań, Olsztyn, Warsaw-Chopin og Wroclaw. Wizz Air flyver desuden til de baltiske hovedstæder Riga og Vilnius samt til Bukarest og Skopie.

Dakota Norway i Sandefjord-Torp Lufthavn
I Oslo-Sandefjord findes Norges eneste operative veteran-passagerfly. Klubben Dakota Norway vedligeholder og flyver jævnligt i deres Douglas DC 3 ’Dakota’ maskine.

Se mere på Dakota Norway

Om sommeren arrangeres der ture for turister og besøgende.

Sammenlign billeje priser i Sandefjord-Torp Lufthavn i Norge 


Billeje i Sandefjord Lufthavn ved Torp - Oslo fly fra CPH med Widerøe
Artikel: Billeje i Sandefjord Lufthavn ved Torp - Oslo fly fra CPH med Widerøe

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar