Billeje Norge - gode råd om kilometerbetaling i Norge

Norge er en særdeles populære skiferie-destination.

Se også: Skiferie-billeje fra Sverige med kørsel til Norge.

VW T-Roc Crossover

VW T-Roc crossover - produceret i Portugal og perfekt til norske fjelde.

Norge billeje med kilometerbetaling - kan det undgås?
Set fra en billeje-kundens synspunkt kan Norge være et dyrt land at leje bil i.

Biludlejning i Norge koster stort set det samme som i Danmark, men regningen for leje af bil kan ske at ende med at blive højere end forventet i broderlandet.

Årsagen er at der på mange af de gængse Norge billeje-tilbud i modsætning til de fleste andre europæiske lande findes kilometerbetaling (ligesom i Danmark). Denne kan ses under 'prisdetaljer' på det givne billeje-tilbud ved en søgning på Cartrawler. Click på 'Vigtigt' på tilbuddet.

Se også: Sammenlign priser på billeje i Norge

Ofte er der 200 km eller 250 km inkluderet i lejen per dag ved billeje i Norge, men antallet af frie kilometre kan være så lavt som 100 km per dag (som det sædvanligvis er i Danmark). 200 eller 250 frie kilometre per dag er dog mere normalt ved Norge billeje.

Taksten for såkaldt 'ekstra' kilometre udover de frie 'gratis' kilometre er i Norge tit på mellem 1,50 og 5 norske kroner. Siden den norske 'olie-krone' ikke er helt så stærk, som den har været, giver det i 2018 en vekselkurs på omkring kurs 80 i forhold til danske kroner.

I Norge er afstandene store. Ved længere ture i udlejningsbil, gælder det derfor for alt i verden om at undgå kilometer-betaling, da taksten for biludlejning i Norge for ekstra kilometre sammenlagt på en længere køretur kan være ganske voldsom.

Se også: Oplev Norges fjelde i udlejningsbil - forslag til Road Trip.

Undgå kilometerbetaling ved billeje i Norge
Med lidt planlægning kan kilometer-betaling i Norge dog ofte helt undgås.

Konkurrencesituationen blandt norske billejefirma'er (på norsk: bilutleiefirma) er nemlig forstærket, og Ind imellem vil man kunne finde udlejningsbiler (på norsk: leiebil) i Norge uden kilometerbetaling. De billigste Norge lejebiler er dog stadig som regel med kilometerbetaling, så husk at checke lejebetingelser inden booking.

Per ultimo april 2018 var stort set alle biler til leje i Oslo-Gardermoen Lufthavn med fri kilometer inkluderet. Dette er ikke normalt, men man kan ved at checke priserne med mellemrum, ske at ramme en periode med gode tilbud. Udlejningsperioden er som regel ikke afgørende. Det er derimod bookingtidspunktet (med eller uden 'rabat' i form af de frie kilometre), der som regel er afgørende ved billeje i Norge. Thrifty havde billigste tilbud pp Norge billeje fra Oslo-Gardermoen, og her var der kilometerbetaling efter 200 gratis km per dag. Alle dage lægges sammen, så 7 dage gav eksempelvis 1400 km uden betaling hos Thrifty.

Spar penge på Norge billeje
Såfremt man har en leje hos Cartrawler, har man altid lov at ændre denne til en anden bilklasse, et andet billeje-tilbud eller simpelthen få det bedste dagstilbud. Derfor kan man ved at holde øje med priserne - og ikke mindst 'prisdetaljer' på Norge billeje, hvor de frie (eller betalte) kilometre fremgår, være dygtig/heldig at kunne ramme et dagstilbud med frie kilometre ved bestilling af billeje i Norge.

Det er dog normalt ikke muligt at ændre sin bestilling mindre end 24 timer før billejens begyndelse. Aflyser man mindre end 24 før lejens begyndelse er depositumet tabt; dog normalt op til max. hvad der svarer til 3 daqes leje. På nogen lejer kan der optræde andre regler for aflysning, men 24-timers reglen omfatter alle tilbud med mindre andet specifikt er angivet.

Med ovenstående begrænsninger er der som regel stadig åbent for at ændre i sin leje af bil i Norge uden omkostninger (udover en eventuel prisforskel på selve billejen - kan være dyrere/billigere) i indtil 24 timer før lejens begyndelse, hvilket for den opmærksomme kunde kan spare udgifterne til eventuel kilometerbetaling i Norge. Vær dog opmærksom på at der kan gå lidt tid med at få en ny booking bekræftet, så book helst minimum 2-3 dage før afhentning, hvis muligt. 

Ændring af billeje-bestilling skal ske per telefon til Cartrawler
(se Cartrawler kontaktdetaljer).

Populære destinationer i Norge
Oversigt over populære billeje-destinationer i Norge (søg på pris og se under prisdetaljer):


Billeje Norge - gode råd om kilometerbetaling i Norge
Artikel: Billeje Norge - gode råd om kilometerbetaling i Norge

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar