Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Sicilien billeje fra Palermo Lufthavn

Sammenlign priser på billeje i Palermo lufthavn

Blandt lufthavnene på Sicilien (Sicily Airports) er Palermo International Airport - PMO én af de nyeste.

Hoved-lufthavnen på Sicilien kaldes også for Falcone-Borsellino Airport og omtales desuden i Italien som Punta Raisi Airport.

Palermos næststørste lufthavn (efter Catania Lufthavn på Sicilien) er en vigtig indenrigslufthavn i Italien og desuden den vigtigste udenrigslufthavn på Sicilien med ruter til en række europæsiske hovedstæder.

Palermo Lufthavn er inde i en kraftig vækst og er efterhånden den 10. største lufthavn i Italien.

Opel Corsa billeje
Opel Corsa i næst-billigste Italien billeje-klasse i Palermo Lufthavn 

Man finder Palermo Lufthavn (Palermo Internationale Lufthavn) omkring 35 km nordvest for Palermo i området Punta Raisi. Hovedvej A29 på Sicilien fører til Palermo International Airport.

Se også kort over området omkring Palermo Lufthavn - PMO

Bemærk at der er yderligere en mindre Sicilien lufthavn ved navn Palermo Boccadifalco Airport. Denne Palermo lufthavn uden internationale ruter kaldes også for Palermo Emanuele Notarbartolo Airport.

Trapani Lufthavn tæt på Palermo
Mange turister på Sicilien ankommer med Ryanair lavprisfly til Trapani lufthavnen.

Det kan ske at man bliver omdirrigeret til Palermo Lufthavn, såfremt vulkanen Mount Etna ved Trapani lufthavn rører på sig.

Tit får man dog blot lov at vente lidt i flyet i Palermo, før der fortsættes mod Trapani Lufthavn omkring 60 km væk (afstand mellem Trapani Airport og Palermo Airport er godt 80 km i bil)..

Se også: Sicilien billeje i Trapani Lufthavn.

Palermo lufthavn i mafia-område
Palermo Lufthavn har en dramatisk historie bag sig. I 1992 blev to italienske undersøgelses-dommere med få måneders mellemrum likvideret på Sicilien.

Giovanni Falcone, der ligesom sin ven og kollega Boccadifalco var født i Palermo, blev dræbt sammen med sin kone og livvagter af en særdeles kraftig bombe placeret ved motorvejen (hoved A29 på Sicilien) tæt på byen Capaci mellem Palermo og Palermo lufthavn.

Den karismatiske leder af kampen mod mafien var på vej fra Palermo lufthavn ind til Palermo centrum, da attentatet fandt sted.

Et par måneder efter blev Paulo Borsellino dræbt sammen med 5 politifolk; ligeledes ved en bombesprængning - denne gang i Palermo by.

I udlandet er Giovanni Falcone den mest kendte af de to, men lufthavnen bærer begge de omkomne mafia-fjenders navne. I Falcone-Borsellino Lufthavn i Palermo er opført en statue til ære for de modige undersøgelsesdommere fra Sicilien.

Sicilien billeje i Palermo Lufthavn - få billige udlejningsbiler
Billeje på Sicilien er stort set altid til ’fast enhedspris’ ved booking online - dvs. man har ringe mulighed for at finde specielt gode tilbud - måske undtaget tilbud i kategorien dyrere eller væsentlig dyrere udlejningsbiler.

Konkurrencen på billeje synes med andre ord ofte at være sat ud af kraft i Italien, men det betaler sig at booke bil online før ferien - også ved Sicilien billeje i Italien.

Sjældent vil man dog kunne finde en lille familiebil til leje i Palermo for under 1500 danske kroner (Ford Fiesta, Fiat Punto, Renault Clio eller lignende).

I Palermo lufthavn, Catania Lufthavn såvel som i lavpris-lufthavnen Trapani kan man dog ske at være heldig at absolut billigste bil i Smart, Fiat 500 eller Peugeot 107 størrelse kniber sig under de ’magiske’ 1500 kroner for en uges Sicilien billeje uden for højsæsonen.

Se også: Billeje i Catania Airport.

Billigste Sicilien billeje ved at booke tidligt
Er man sent ude, når man booker bil til ferien på Sicilien, koster det ofte ekstra. Mindste bil til leje på Sicilien kan sagtens ryge over 2500 kroner for en uges Italien billeje i august ved booking i juli måned.

Når priserne i juli og august ryger i vejret, er italienerne dog ikke helt så konsistente i deres prissætning. En udlejningsbil, der måske koster 2500 kroner for en uges billeje på Sicilien i den ene lufthavn kan af og til findes online til afhentning i en anden lufthavn eller eventuelt i Palermo’s centrum fra 1700-1800 kroner.

Leje af minibus på Sicilien
De kraftige prisstigninger på Sicilien billeje i højsæsonen slår også igennem på MPV (op til 7 personer) og minibus billeje (9 personer inclusive fører).

Priser mellem 6000 og 8500 kroner for en uges Sicilien leje af minibus eller 7-personers MPV er ikke usædvanlige.

Fiat Scudo minibus leje Italien
Populær minibus i Italien - Fiat Scudo som udlejningsbil med 9 sæder

Sørg derfor altid for at booke de større familiebiler på Sicilien i rigtig god tid før ferien. På den måde kan der ofte spares op til flere tusinde kroner.

Billeje-selskaber i Palermo Airport
I lufthavnen i Palermo er der et meget stort udvalg af biludlejningsselskaber.

 Ikke alle selskaber har kontor i lufthavnen, men leverer i stedet bilen til kunden personligt ved ankomst. Det er en helt normal procedure i mange lande i Sydeuropa.

Blandt de større Palermo-billeje selskaber finder man Avis Rent-A-Car, Keddy By Europcar, Easy Car, Europcar, Italy Car Rent, Holiday Rentals, Hertz Rent-A-Car, Maggiore (store inden for Italien billeje - nu ejet af Avis), Auto Europa/Sicily by Car, Holiday Car rental Sicily, Locauto, Alfa Car Rental, Sixt Car Rental, Budget, Targarent med flere.

Billigste Italien billeje på Sicilien er ofte med Thrifty. 

Flere af ovennævnte selskaber markedsfører sig som lavpris-selskaber (autonoleggio low cost), men ofte er priserne fra selskab til selskab mere eller mindre ens. Det er dog særdeles anbefalelsesværdigt at have bestilt bil (og dermed kende prisen) i forvejen inden ankomst til Palermo. Alting bliver ofte meget dyrere på Sicilien, hvis man ikke har aftalt pris på forhånd.

De rene lavprisselskaber som Goldcar/Rhodium og Interrent finder man per sommer 2015 endnu ikke i Palermo, men mon ikke de snart rykker ind. Eneste erklærede lavpris-billeje selskab er Firefly i Palermo Lufthavn, og prissætningen synes ikke at være helt så aggressiv, som i andre større italienske lufthavne.

Når man har udfyldt papirer hos billeje-selskabet og fået sine nøgler, kører en shuttle-bus ud til biludlejnings-området. Se kort over Palermo Lufthavn og shuttle-bus’ens rute.

Fly til Palermo fra Danmark
Per sommer 2015 flyver SAS fra Danmark til Palermo Lufthavn på Sicilien (kun sommerrute).

Lavprisselskabet Easyjet flyver til Palermo fra London-Gatwick, og Ryanair har en Palermo-rute fra London-Stansted.

Søg biludlejning i Palermo lufthavn


Sicilien billeje fra Palermo Lufthavn
Artikel: Sicilien billeje fra Palermo Lufthavn

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar