Billeje Pico Lufthavn - hvordan booker man bil på Azorerne?

Pico er den næststørste ø i den portugisiske atlanterhavsøgruppe Azorerne. Størst er Sao Miguel.

Sammenlign Pico Lufthavn billeje-tilbud online med Cartrawler

Øen Pico, der ofte også kaldes ’Den Sorte Ø’ på grund af den sorte vulkanjord, er en unik oplevelse i bil. De smukke landskaber, som domineres af vulkanen Pico, og de udstrakte vinmarker danner den helt rette baggrund for en oplevelsesrig køretur.

Pico kort

Kort over Pico på Azorerne.

Det allerførste stop for de fleste er øens lufthavn. Beliggenheden taget i betragtning, udvalget af biludlejningsselskaber og det praktiske i at kunne returnere ved egen hjælp ud til Pico Lufthavn (PIX), gør at lufthavnen også er det bedste sted at leje bil på øen.

VW UP er en af de billigste lejebiler i miniklassen i Pico Lufthavn.

Pico Lufthavn ligger på øens nordlige kyst, i kommunen Bandeiras, 8 km fra byen Madalena. Øens vigtigste hovedvej hedder EN1 og når hele vejen rundt om øen, mens EN2 vejen skærer igennem Pico og forbinder sydkysten med nordkysten.

Den berømte vej 'A Longitudial' går for at være én af Portugals flotteste - med udsigt til vulkanen Pico, som sidst var i udbrud i år 1718. Vejen kaldes også for EN3 og løber fra Sao Roque (eller Lajes) til Madalena.

Portugals flotteste køretur - husk at booke billeje Pico lufthavn!

Se detaljeret kort over Pico med hovedveje angivet.

Øen Pico strækker sig over 447km2 og er dermed på størrelse med Lolland i Danmark og kun lidt mindre end øen Ibiza i Spanien.

Renault Captur

Crossover/Compact SUV - bedste billeje Pico lufthavn deal er ofte en Renault Captur.

Bilerne hos udlejningsselskaberne på Azorerne er generelt blevet betydeligt bedre og nyere i de sidste par år. Førhen var der ikke så stor fokus på bilernes alder. Der er dog stadig langt til det store udbud af luksus- og SUV-biler, som man kan finde til gode priser i fastlands-Portugal; eksempelvis i Lissabon Lufthavn

Bedste lille SUV-tilbud er som regel en Renault Captur fra Ilha Verde eller Avis. 

Billeje Pico Lufthavn anbefaling - book online og altid i god tid
Ligesom på andre store øer i Atlanten, kan priserne på Azorerne billeje på Pico være overraskende høje, især sammenlignet med prisniveauet for samme service på Portugals fastland.

Anbefaling: Book altid online og i rigtig god tid, hvis muligt. Der er ofte mange penge at spare, hvis man kan undgå at booke ugen før afrejse. 

Pico højsæson er fra april til oktober, hvor det regner mindre end i perioden fra november til marts. De varmeste måneder er juni, juli, august, september og oktober. Der er dog altid minimum 15 grader på øen, så koldt bliver det aldrig. April, maj og juni er populære måneder, da man her har chancen for at se blåhvaler på træk forbi denne del af Azorerne øgruppen.

Ford Focus

Bedste billeje Pico Lufthavn deal i mellemklassen - Ford Focus med 5 døre.

De særprægede konkurrencevilkår, hvor ingen turister kommer sejlende med færge med hele familien i egen medbragt bil (alle ankommer med fly) gør at priserne på billeje Pico lufthavn skrues i vejret. Læg dertil at Pico har relativt få udbydere af lejebiler.

Resultatet er at en mellemklasse stationcar bil, som Ford Focus Stationcar eller Opel Astra Stationcar, der begge har rigtig god plads, ofte er voldsomt dyrere at leje end en normal Ford Focus/VW Golf/Opel Astra med 5 døre (hatchback-udgave). Sådan er det bare på Azorerne. Ser man et godt tilbud på en større bil, er det med at slå til. 

Generelt er en lejepris op til omkring 2000 kroner/ 270 euro per uges billeje Pico lufthavn ganske fornuftigt i pris for en lille mellemklasse Ford Focus eller lignende med 5 døre. For en stationcar er det lidt af et kup.  

Fordele ved Pico billeje:

 • ingen kilometer-gebyr (100% frie kilometre)
 • meget lille kriminalitet, så man skal ikke være bange for indbrud
 • lav-intensitet trafik - det er let og ubesværet at køre bil på Azorerne
 • ikke nødvendigt med kraftig/hurtig bil - vejene rundt på øen har typisk 30 km, 40 km eller 50 km hastighedsgrænse alligevel
 • masser af gode steder at holde ind og nyde udsigten 

Vær opmærksom på at man stadig skal se sig for, når man krydser vejen. De lokale har ikke altid så god tid, som turisterne har, og færdselsregler er lidt mere 'afslappede' i denne del af Portugal. Parkering midt på vejen kan også forekomme.

Hvordan booker man bil på Azorerne?
For at finde de bedste billeje tilbud på Pico, anbefaler vi kraftigt, at man først sammenligner tilbud fra flere biludlejningsfirmaer før den endelige booking. 

Med hjælp fra en internet søgemaskine, som for eksempel Cartrawler, er det let at overskue alle tilbud på billeje Pico Lufthavn. Pas på med blot at acceptere et eventuelt rejseselskabs pris på Azorerne billeje. Det er som regel langt billigere at booke selv.

Se aktuelle priser her: Pico Lufthavn rent-a-car - sammenlign priser og book online

Der er basalt set to steder på øen, hvor man kan leje bil: i lufthavnen og i byen Madalena. Se aktuelle priser på lejebil i Madalena by. Madalena er hovedstad på Pico øen uden at være særlig stor. Se mere om Madalena (portugisisk).

Ford Fiesta

Ford Fiesta er en udmærket økonomiklasse udlejningsbil på Azorene - typisk forrige model, men den er også fin.

TIP til Pico billeje: Har man kun brug for en lille bil/mindste og billigste billeje, kan man være heldig at finde de bedste tilbud på småbiler i Madalena - eksempelvis kan prisen for at leje en VW Up, en lille Suzuki, en lille Citroen eller en Ford Fiesta være billigst i Madalena by. Det kræver naturligvis at man tager en taxi til/fra lufthavnen. For de lidt større biler er prisforskellen som regel ubetydelig mellem billeje Pico lufthavn og billeje i Madalena by.

Pico biludlejningsfirmaer - liste over udbydere og anbefaling
Blandt Pico biludlejningsfirmaerne, der er partnere med Cartrawler, finder man internationale brands som Avis, Europcar og Hertz, samt lokale billeje-udbydere, som for eksempel Ilha Verde, der også optræder som agent for andre udlejningsselskaber.

Liste over Pico biludlejningsfirmaer:

 • Avis Rent-A-Car
 • Europcar
 • Hertz
 • Ilha Verde
 • Rent-A-Car Oasis
 • Rent-A-Car Azores Travel

Øen Pico på Azorerne er noget helt for sig selv - se video guide.

Minibus leje - 9 personers people carriers
Med Cartrawlers hjælp kan man finde de bedste tilbud på et stort udvalg af lejebiler. Lige fra de mindste (og billigste) city biler, de meget populære køretøjer i økonomi og compact klasserne til persontransportkøretøjer – MPV’er (7-seaters) og minibusser (med plads til 9 personer).

Renault Traffic - minibus til leje i Pico Lufthavn hos Ilha Verde Rent A Car.

Flyruter til Pico
SATA og datterselskabet Azores Airlines er det eneste flyselskab i Pico Lufthavn. Flyruter til Pico er enten fra Lissabon (ofte via Sao Miguel øen) eller fra Sao Miguel (lufthavn Ponta Delgada) eller Terceira.

Pico Lufthavn er også alternativ lufthavn for naboøen Horta. I tilfælde af ugunstige vejrforhold på Horta eller eventuelt Sao Miguel, bliver SATA’s og TAP’s flyvninger af og til omdirigeret til Pico.


Billeje Pico Lufthavn - hvordan booker man bil på Azorerne?
Artikel: Billeje Pico Lufthavn - hvordan booker man bil på Azorerne?

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar