Billig billeje fra low cost lufthavnen Warszawa-Modlin

Sammenlign priser på billeje i Modlin Lufthavn Warszawa

Warszawa-Modlin Lufthavn er en ny (2012) low cost lufthavn i den polske hovedstad Warszawa. I Polen er Modlin Airport - WMI også kendt som Mazowiecki Port Lotniczy Warszawa-Modlin eller Modlin-Mazovia.

Oprindeligt skulle den tidligere militær-lufthavn blot have været en aflastnings-løsning for Warsaw-Chopin International Airport i forbindelse med eksempelvis EM 2012 europamesterskabet i fodbold, der blev afholdt i Polen og Ukraine i sommeren 2012.

Det blev imidlertid besluttet at Warsaw-Modlin Lufthavn skal udvikle sig i takt med at Warszawa og hele hovedstadregionen i Polen forventes at vokse. Dermed bliver Warszawa Modlin lufthavn en permanent dediket low cost lufthavn for lavprisprisselskaber startende med Ryanair og Wizz Air. Senere forventes også low cost selskaber som Norwegian, Easyjet, Jet2, Vueling, Germanwings og Transavia at kunne anvende Modlin-Warszawa Lufthavn.

Den oprindelige Warszawa lufthavn Warsaw-Chopin – WAW ligger lidt tættere på centrum. Se mere om Polen billeje Warszawa-Chopin lufthavn.

Modlin Airport – lej bil i Polen
Modlin Lufthavn ligger ca. 40 km nord for Warszawa i Modlin-distriktet tæt på byen Nowy Dwór Mazowiecki. Den eksisterende infrastruktur gør det let at nå Modlin Airport fra det vestlige Polen (oplandet nord for området mellem Poznan og Warszawa af hovedvej 62) og fra det nordøstlige Polen af hovedvej 61 Warsaw-Augustow. Desuden går express-ruten E77 mellem Gdansk og Warszawa via Modlin.

En ny jernbane forbindelse mellem Modlin og Warsaw er planlagt. Den vil forbinde de to Warszawa-lufthavne Modlin-Warsaw og Chopin-Warsaw direkte.

Strækningen Modlin til Gdansk i den nordlige del af Polen tager omkring 4,5 timer at tilbagelægge i en udlejnningsbil i dagtimerne. Kører man senere på aftenen eller om natten tager de 310 km ofte væsentlig kortere tid.

Se også: Billig Polen billeje i Gdansk

Rent-a-car tilbud i Modlin-Warsaw Airport
En udlejningsbil fra Modlin Lufthavn er ofte den nemmeste transportløsning, når man ankommer til lavpris-lufthavnen nord for Warszawa.

Alle de store udlejningsselskaber forventes at åbne kontorer i Modlin-Warsaw Airport. Herunder Avis Rent-A-Car, Hertz Car Hire, Budget Poland, Sixt, Dollar Thrifty, Alamo Car Hire og naturligvis Europcar, der ligesom Avis, Hertz og Dollar (Eurodollar) var blandt de første til at åbne billeje i Polen efter kommunismens fald.

Nogen af de store billeje-selskaber bringer biler ud til kunder med bookinger i Modlin Lufthavn og mødes med kunden i ankomsthallen med papirer og nøgler til udlejningsbilen. Så snart lavpris flyruterne til Modlin-Warsaw tager til, vil alle de store udlejere af biler have permanent kontor i Modlin.

De billigste billeje-priser i Modlin-Warsaw Airport er på linje med Polen billeje tilbud i Warszawa-Chopin. Det betaler sig at sammenligne tilbud på nettet og booke i god tid i forvejen; specielt til store events i Polen såsom EM i fodbold.

Når Warszawa lavpris-lufthavnen har vokset sig større, vil de billigste Polen udlejningsbiler fra Modlin-Warszawa sandsynligvis ofte være billigere at leje end tilsvarende leje-biler i Warsaw-Chopin Airport eller i Warszawa bymidte.

En super-mini (kompakt-klasse lejebil) med 5 døre og plads til 4-5 passagerer (Ford Fiesta, Peugeot 207/208, Opel Corsa eller lignende) er normalt muligt at leje i Modlin-Warsaw fra omkring 1500-1800 kroner per uges Polen billeje.

Low cost fly til Modlin Airport
Med moderniseringen af den eksisterende lufthavnsbygning og udvidelse med en 3-etagers moderne terminal til øget trafik, er Modlin-Warszawa lufthavn igang med at positionere sig til at blive den førende lavpris lufthavn i Polen.

På sigt anslår de polske myndigheder at Modlin-Warsaw Airport vil betjene fly til 40 destinationer og få besøg af 700.000 passagerer årligt.

Indtil videre har to lavpris-selskaber bemærket Modlin Airports potentiale som low cost airport tæt på Warszawa.

Wizz Air low cost ruter til Warsaw-Modlin
WizzAir var det første lavpris-selskab til at udtrykke interesse for den nye lufthavn.

Wizz Air rutenettet fra Modlin-Warsaw er allerede særdeles omfattende med følgende internationale forbindelser: Barcelona-El-Prat, Brussel-Charleroi, Budapest, Burgas, Bologna-Forli, Cork, Doncaster-Sheffield, Glasgow-Prestwick, Gøteborg, Eindhoven, London-Luton, Liverpool, Madrid-Barajas, Milan-Bergamo, Malmø, Oslo-Sandefjord Torp, Paris-Beauvais, Rom-Fiumicino og Stockholm-Skavsta. 

Ryanair low cost fligts til Warsaw-Modlin
Ryanair´s ruter til Modlin Airport i Polen inkluderer (per sommer 2012): Barcelona-El-Prat, Paris-Beauvais, Bologna, Bristol, Brussel-Charleroi, Budapest, Dublin, East Midlands, Eindhoven, Frankfurt-Hahn, Glasgow-Prestwick, Liverpool, London-Stansted, Manchester, Milan-Bergamo, Oslo-Rygge, Rom-Ciampino, Stockholm-Skavsta og Düsseldort-Weeze.

Hovedparten af ovennævnte ruter er planlagt til at starte i løbet af 2012.

Vær opmærksom på at fra sommeren 2012 vil de fleste WizzAir og Ryanair fly; også fly, der tidligere var booket til at lande i Warsaw-Chopin, blive flyttet fra Chopin Airport til den nye Polen lavpris-lufthavn Modlin Airport.

Find billig biludlejning i Modlin, Polen


Billig billeje fra low cost lufthavnen Warszawa-Modlin
Artikel: Billig billeje fra low cost lufthavnen Warszawa-Modlin

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar