Biludlejning i Stansted - Ryanair billeje ikke altid billigst

Rejsen til England indebærer for mange danske turister og forretningsrejsende et besøg i Stansted lufthavn.

Sammenlign priser på billeje i Stansted lufthavn (London)

Stansted lufthavnen er den fjerde største i England målt på trafik efter Heathrow Lufthavn, Gatwick og Manchester. Stansted Lufthavn ligger omkring 40 km nordøst for Londons centrum. I England kaldes lufthavnen også for London-Stansted Airport - STN.

Overnatning i Bishop's Stortford
Lufthavnen i Stansted er travl fra tidligt om morgenen, og skal man med et af dagens første fly, kan man vælge at overnatte på hotel i den nærliggende hyggelige lille by Bishop's Stortford. Billigste hotelværelser koster typisk 50-70 pund per nat.

Det koster typisk 10-12 pund at hyre en taxi fra Bishop's Stortford til lufthavnen (små 4 km - turen tager 10 min). Spørg på hotellet - her kan man arrangere kørsel også tidlig morgen.

Rental car Stansted Airport - VW Golf

Rentalcars Stansted Airport - lej en VW Golf til særdeles rimelig pris

Ryanair fly til alle europas hjørner
En meget stor del af flytrafikken i Stansted lufthavn består af Ryanair fly, som anvender Stansted som hub med ruter til hele Europa. Ryanair samarbejder med billeje-selskabet Hertz.

Lavprisselskabet Easyjet har omkring 25 ruter fra Stansted lufthavn og samarbejder på billeje-området med Europcar.

Fra Danmark er der Ryanair ruter fra Aarhus og Billund til Stansted Lufthavn. Easyjet ruten fra København til Stansted er også særdeles populær.

Minibus-leje i Stansted Lufthavn
Med meget nem adgang til både A1 og M1 motorvejene i nordgående retning, er det ofte forbundet med store besparelser at flyve større grupper til England via Stansted (billige flybilletter) og køre samlet videre til bestemmelsesstedet.

Minibus billeje er som regel muligt at booke for rimelige priser. En uge i en 9-personers Ford Tourneo Custom (den nye Ford Transit minibus), Mercedes Vito eller VW Caravelle koster i billigste tilfælde fra kun 3500 kroner per uge.

Stansted minibus leje anbefaling: Der er meget vigtigt at booke minibus i god tid i forvejen for at få den laveste pris. I højsæsonen kan prisen fordobles, når der er færre minibusser i Stansted Lufthavn til rådighed.

Mercedes 9 personer minibus Stansted Lufthavn

 Lej en Mercedes minibus med plads til 9 personer - ofte meget billigt fra Standsted med eksempelgvis Green Motion

Billigste billeje i Stansted - prissammenligning udlejningsbiler
Ofte annoncerer Ryanair med at have de billigste priser på billeje i Stansted-London lufthavnen, men det behøver ikke nødvendigvis at være tilfældet.

Billeje med Ryanair (Hertz) kan faktisk være dyrere end mange andre biludlejningsselskaber, men da Hertz-Ryanair eksempelvis ofte bruger ordet ’prisgaranti’ eller lignende i sin markedsføring, vælger mange at leje ved Ryanair gennem Hertz uden at sammenligne priser.

Se vores holdning til prisgaranti på billeje.

Ryanair-billeje kan dog også ske faktisk at være den billigste mulighed i Stansted Lufthavn, men det er spørgsmålet, om man vil forlade sig på ’prisgaranti’, hos et selskab som (per 2015) dog er begyndt at modtage emails - og ikke kun fax, som var tilfældet i 2009.

Bemærk ved Ryanair billeje: Lejer man bil hos Hertz-Ryanair, er det vigtigt at booke gennem Ryanair hjemmesiden, da Hertz hjemmesidens udlejningspriser ofte er højere for de samme biler i Stansted Lufthavn.

Billig Stansted billeje - priseksempel juni 2015
Den 30. juni 2015 kunne man via Ryanairs hjemmeside finde en uges billeje (billigste udlejningsbil) i Stansted Lufthavn til 1455 kroner i perioden 18-25 juli 2015.

Det er billigt set i forhold til priser på billeje i Danmark og Norge. Bilen var angivet som en Kia Picanto eller lignende uden air condition. Ryanair prisen svarede til omkring 1340 danske kroner for en uges billeje i London.

Cartrawler billeje-søgemaskinen kunne man samme juni-dag finde en udlejningsbil i Stansted Lufthavn fra kun 592 kroner (Toyota Aygo, Hyundai i10 el. lign) for en uges billeje i september og denne gang med air condition. En lidt større bil med air condition i Ford Fiesta klassen kunne lejes via www.guide-billig-billeje.dk i Stansted fra kun 716 kroner mod Ryanair-Hertz tilsvarende bilstørrelse i denne lejeperiode fra 1504 kroner.

Ryanair-Hertz var også dyrest på biler i Golf-klassen med priser fra 1624 kroner mod kun 898 kroner her på siden.

Eksemplet tjener til at illustrere at Ryanairs såkaldte prisgaranti, der af og til er del af en kampagne, langt fra altid indikerer lave priser. Faktisk klan man under 'prisgaranti-kampagner' hos Ryanair på billeje meget ofte finde bedre tilbud andetsteds. Ryanair regner med at kunder ikke gider lede, når bilen er booket, og tager sig sammen med Hertz dermed meget ofte en ekstra fortjeneste. 

Forsikring på Ryanair udlejningsbiler - vær opmærksom på selvrisiko
Selvrisiko på Ryanair udlejningsbiler (Hertz-Ryanair) blev i juni 2015 angivet som værende fra 900 til 1400 GBP (britiske pund) afhængig af bilklasse. Billigste bil havde laveste selvrisiko.

I priseksemplet fra Cartrawler søgemaskinen havde billigste udlejningsbil i London-Stansted 1200 GBP i selvrisiko. Denne bil var til rådighed fra Interrent, men hvem der har billigste udlejningsbil kan svinge en del med lejeperioden og derfor kan bilens selvrisiko på forsikring også svinge. 

Vi skal retfærdigvis bemærke at vi af og til stadig (men mindre og mindre) ved visse lejligheder ser Ryanair biler (Hertz lejebiler) på destinationer i Sydeuropa i højsæsonen være billigst. Disse lejebiler eksempelvis i Malaga Lufthavn eller i Barcelona Lufthavn er typisk billigst, når konkurrenterne mangler biler.

Ryanair er desuden kendt for ofte at ændre priser, så det betaler sig at sammenligne inden booking. Kasko-forsikring på engelsk svarer til Collission Damage Waiver (CDW) og Theft Protection (TP).

Ryanair gebyrer ved billeje - også for tidlig aflevering

Vil man undgå selvrisiko på sin udlejningsbil i Stansted lufthavn ved London, tilbyder Ryanair-Hertz såkaldt Super-cover til 28,21 euro per dag svarende til omkring 210 kroner per dag (pris set per 1. juli 2015). Dette er ekstremt dyrt. 

Hertil kommer mulighed for at tilkøbe personlig 'property insurance' for ejendele i bilen for den nette sum af 11,28 euro per dag med Ryanair-Hertz.

Advarsel Ryanair billeje: Man kan sågar komme ud for at skulle betale ekstra for at levere bilen tilbage for tidligt til Hertz, hvis den er booket via Ryanair. Det virker som en dårlig joke, men Ryanair-Hertz forbeholder sig ret til at opkræve 61 danske kroner ved for tidlig aflevering af bil i forhold til planlagt.

Tilbage til forsikrings-betingelser. Ryanair Super-cover giver en selvrisiko på 0 (nul), men bemærk uden dækning på tab/skade på nøgle, mistet navigationssystem eller hvis man som kunde kommer til at hælde diesel i en benzin-bil eller omvendt (det første især kan blive dyrt).

Cartrawler - Guide-Billig-Billeje selvrisiko-forsikring med AXA
På Cartrawler udlejningsbilen (ovenstående eksempel) booket på www.guide-billig-billeje.dk vil en tillægsforsikring for at eliminere selvrisikoen til 0 (nul) koste omkring 60 kroner per dag. Se mere i forsikrings-policen.

Denne forsikring vil også dække nøgletab med op til 1125 kroner, og skader som følge af forkert brændstof op til 2250 kroner. Der er sågar en dækning for personlige ejendele i udlejningsbilen inkluderet. Se police for Axa Selvrisikoforsikring for kunder med dansk bopæl.

Denne opdaterede artikel bygger på oplysninger fra henholdsvis Cartrawler søgemaskinen og Ryanairs hjemmeside indhentet den 30 juni 2015. Vi tager forbehold for fejl og ændringer i betingelser og priser på de refererede billeje-tilbud.

Se aktuelle priser på billeje i Stansted lufthavn via Cartrawler


Biludlejning i Stansted - Ryanair billeje ikke altid billigst
Artikel: Biludlejning i Stansted - Ryanair billeje ikke altid billigst

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar