Avis Budget opgiver at overtage det amerikanske biludlejningsselskab Dollar Thrifty

Grundet den nuværende markedssituation har Avis Budget Group opgivet at overtage det amerikanske billejeselskab Dollar Thrifty.

Avis Budget har ellers gennem det seneste år forhandlet med de amerikanske konkurrencemyndigheder om godkendelse af fusionen af biludlejningsselskaberne, hvilket krævede at Avis Budget skulle frasælge øvrige billeje-aktiver. Det var Avis også indstillet på, men nu tilbagetrækkes tilbudet med begrundelsen at billeje-branchen pt. har svære kår.

Avis og Hertz har igennem længere tid overbudt hinanden i kampen om at overtage det amerikanske lavpris-biludlejningsselskab Dollar-Thrifty. Faktisk har en fusion været undervejs siden april 2010, hvor Guide Billig Billeje første gang rapporterede at Hertz ønskede at overtage Dollar Thrifty Biludlejning, som har en stor markedsandel af billeje i USA.

Da Dollar Thrifty første gang afviste Hertz' bud i oktober 2010, meddelte Hertz at buddet ikke ville blive forhøjet yderligere, trods interessen fra Avis Budget, der overbød Hertz i september 2010.

I august 2011 anmodede Dollar Thrifty direktør Scott L. Thompson, i et åbent brev  både Hertz og Avis Budget om at komme med deres allersidste bud på billejeselskabet - med frist i starten af oktober 2011. Samtidigt annoncerede Dollar Thrifty at selskabet forventer endnu et rekord-år i 2011 og fortsat stærk performance for billeje i 2012. Fristen blev således primært sat at hensyn til aktionærer og medarbejdere i Dollar Thrifty Automotive Group (Noteret som DTG på New York Børsen i USA)

Scott L. Thomson har ved flere lejligheder kritisk omtalt bud-processen med Hertz og Avis som "et årelangt drama" og som "et cirkus, hvor man ikke ved hvad fremtiden bringer".

Hertz Biludlejning stadig interesseret i Dollar Thrifty
Hertz Global Holdings Inc er dog fortsat den primære kandidat til at overtage Thrifty-Dollar, og Hertz pointerer at Avis Budgets beslutning ikke får indflydelse på Hertz fortsatte interesse for at overtage Dollar Thrifty. Med nyheden steg Hertz aktiekursen med 10%. 

Flere amerikanske medier spekulerer i om Avis primært har haft interesse i at forsinke fusionen mellem Dollar Thrifty og Hertz - en mistanke der forstærkes af, at Avis USA nyligt offentliggjorde at billejeselskabet ønsker at overtage Avis Europa.

Relaterede artikler:

Både Hertz, Dollar-Thrifty og Avis-Budget samarbejder med
Cartrawler søgemaskinen til billig biludlejning.Avis Budget opgiver at overtage det amerikanske biludlejningsselskab Dollar Thrifty
Artikel: Avis Budget opgiver at overtage det amerikanske biludlejningsselskab Dollar Thrifty

Emner:

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar