Hertz billeje aktien Hertz Global Holdings, Inc. (HTZ) i stort fald som følge af regnskabsfejl

Det amerikanske billejeselskab Hertz er uventet kommet i søgelyset som følge af regnskabsfejl, skriver amerikanske medier.

I juni 2014 viste det sig at fejl, som blev begået i 2011 regnskabet ikke var blevet korrigeret, og det fik kursen på Hertz aktien (HTZ) på den amerikanske fondsbørs til at falde brat.

Meddelelsen indløb fredag den 6. juni 2014 og per torsdag den 12. juni havde The Hertz Corporation mistet over 12% af markedsværdien.

Dermed var hele Hertz Global Holding stigning i aktiekurs i løbet af de første 5 måneder af 2014 forsvundet.

Fiat 500 fra Hertz

Fiat 500 fra Hertz Billeje © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Fej med virkning for 2011, 2012 og 2013 Hertz regnskab
Det forhold at et stort børsnoteret selskab ændrer tal i sit regnskab flere år bagud er uhørt og bidrager til stor usikkerhed om selskabets aflæggelse af regnskaber generelt og bringer dermed værdisætningen af selskabet i tvivl.

Fejlen i Hertz regnskab stammer blandt andet fra opgørelsen af Hertz tilgodehavender hos kunder, hvor kunder efter en skade selv har skullet dække en større reparation. En del tilgodehavender, som ikke kan inddrives, er ifølge Hertz ikke blevet bogført som tab. Desuden havde Hertz forsømt at medtage omkostninger til istandsættelse af leaset/lejet ejendom.

For at gøre sagen endnu mere speget har Hertz i 2014 konstateret uregelmæssigheder hos Hertz i Brasilien i første kvartal 2014 omkring opgørelser af aktiver (non-fleet).

Hertz Equipment Rental
Hertz meddeler ifølge amerikanske medier at man separerer udlejning af materiel (Hertz Equipment Rental) fra Hertz billeje fra og med regnskabet 2015.

Lavpris billeje via Firefly ikke så god en forretning
Firefly billeje-brandet er discount billeje-brand under Hertz, men markedsføres separat.

Som følge af manglende udnyttelse af Firefly flåden har Hertz billeje-forretning i 2014 haft daglige indtægter omkring 1,3% lavere end sidste år.

Firefly blev stiftet i Europa for at kunne konkurrere mod billeje-discount udbydere som Goldcar (aktiv i Italien, Spanien, Portugal og Malta) og Avis lavprisbilleje-mærket Budget samt Europcars lavprismærke Interrent.

Firefly blev introduceret på udvalgte USA billeje-destinationer i efteråret 2013.

Se også: Firefly billeje i USA


Hertz billeje aktien Hertz Global Holdings, Inc. (HTZ) i stort fald som følge af regnskabsfejl
Artikel: Hertz billeje aktien Hertz Global Holdings, Inc. (HTZ) i stort fald som følge af regnskabsfejl

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar