Karsten Ree forlader biludlejningsbranchen - Europcar Danmark (Østergaard Biler) solgt

Maj 2017 blev måneden, hvor Danmarks største spiller inden for billeje og relaterede leasing-services skiftede ejer.

Se også: Karsten Ree køber Europcar.

Dermed nåede Karsten Ree og hans familie at eje Europcar i godt 3,5 år.

Karsten Ree Europcar

Karsten Ree sælger aktiviteter i billeje-branchen.

Europcar Group med hovedsæde i Frankrig står som køber af de danske franchise rettigheder og overtager samtidig flåden, som i 2013, talte omkring 6000 køretøjer i et mix af leasing- og udlejningsbiler. Størrelsen af Europcars flåde er stort set den samme, som da Karsten Ree købte selskabet.

Opkøbet i Danmark er en del af Europcar Group’s strategi bortfra at samarbejde med franchise-tagere i Europa. I december 2016 overtog Europcar Group driften af Europcar i Irland.

Sværere at tjene penge i Danmark
Inden overtagelsen måtte Karsten Ree og hans søn Christian Ree, som er CEO i Europcar Danmark (Østergaard Biler) medgive at det er blevet sværere at tjene penge på det danske marked.

2016 regnskabet viser at med et overskud på 33,7 millioner efter skat, blev 2016 det hidtil dårligste år for Europcar Danmark i Ree-familiens ejerskab. Går man tilbage til før Ree-familien kom til i 2012 var resultatet dog ringere med 27,6 millioner i overskud efter skat.

Omsætningen er derimod steget jævnt til over årene fra 400 millioner i 2012 til 446 millioner i 2016.

I forbindelse med ændringen af afgifterne på elbiler, som blev vedtaget af Folketingen sidst i 2015, blev der også afskaffet fradrag, der hidtil havde tilgodeset de såkaldte valuta-biler eller tax free biler, som udenlandsdanskere og andre med bopæl i udlandet har ret til at leje i Danmark. Provenuet af at sælge de let brugte valutabiler (tax free biler) videre til danske forbrugere er dermed blevet mærkbart mindre.

Se også: Fakta om Valutabiler/tax free biler til udlandsdanskere.

Til gengæld er der per maj 2017 stadig et stort hul i leasing-lovgivningen for biler, som tilgodeser flådeejere.

Avis Danmark og Avis Polen solgt til Avis-Budget Group
Det er ikke kun Europcar, som tilbagekøber franchise-rettigheder. Hovedkonkurrenten Avis Biludlejning i Danmark (også Budget billeje i Danmark) blev i 2014 solgt til AVIS-Budget Group i USA.

Avis i Polen, der indtil 2015 var ejet af Avis i Danmark, blev ligeledes solgt til Avis-Budget Group til en pris på omkring 100 millioner kroner.


Karsten Ree forlader biludlejningsbranchen - Europcar Danmark (Østergaard Biler) solgt
Artikel: Karsten Ree forlader biludlejningsbranchen - Europcar Danmark (Østergaard Biler) solgt

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar