Karsten Ree har købt billejeselskabet Europcar Danmark / Østergaard Biler

I slutningen af marts 2014 kunne man læse i danske aviser at den kendte danske milliardær Karsten Ree endnu engang havde overrasket alle med en uventet investering - denne gang i et biludlejningsselskab i Danmark.

Karsten Ree - Europcar ejer fra efteråret 2013
Den excentriske erhvervsmand, som måske er mest berømt for sit succesfulde salg af Den Blå Avis til Ebay for 2,1 milliarder kroner, havde denne gang holdt kortene meget tæt til kroppen.

Faktisk fandt overtagelsen af Østergaard Biler, som har licensen til at drive Europcar billeje i Danmark, allerede sted i 2013. Pris for 100% ejerskab: 179 millioner kroner.

Karsten Ree penge på arbejde
Tidligere knap så succesfulde Karsten Ree investeringer inkluderer en stor aktiepost i Amagerbanken (som krakkede), et redningsforsøg for Cimber Air (som krakkede), et fejlslagent fiskeopdrætsprojekt i Estland, en økonomisk øretæve med et hotel i Vilnius, et golfprojekt, der gik nedenom og hjem og en værdiløs majoritetsandel i det nu hedengangne Zepto - en dansk producent af laptop computere. 

Man skal dog ikke tage fejl af Karsten Ree, som på trods af en mængde økonomiske 'skævere' har en særdeles veludviklet sans for en god handel.

Dette illustreres måske bedst af salget af Den Blå Avis og Bilbasen i 2008, som mastodonten Ebay med slet skjult fornøjelse gik i pressen og beskrev som et røverkøb, da de sidste underskrifter i overtagelsen knap var tørre endnu. I 2014 kom det frem at Ebay som følge af omfattende problemer havde måttet nedskrive værdien af aktiverne med 1,3 milliarder kroner.

I den mere eksotiske klasse af investeringer kan nævnes Ree Park i Ebeltoft (en moderne dyrepark indeholdende blandt andet en flok geparder), sponserships for diverse talentfulde danske racerkørere og den tyske ubåd U-534, som Karsten Ree fik hævet fra havbunden ud for Anholt i 1993.

Karsten Ree Holding ejer desuden ca. 17% af aktierne i kapitalfonden Deltaq A/S.

Europcar Billeje Danmark - ny i Karsten Ree's portefølje
Europcar i Danmark har ca. 6000 biler i flåden, der omfatter såvel udlejningsbiler som leasingbiler - heraf er de 1700 varebiler og lastvogne.

Østergaard Biler i Aarhus (grundlagt i 1954) overtog i 1989 licensen til at drive Europcar i Danmark.

Europcar Danmark har per primo 2014 ca. 40 udlejningsstationer og dominerer sammen med Avis, Hertz og Sixt markedet for biludlejning i Danmark. Hovedkontoret ligger fortsat i Aarhus.

Det er tanken at Karsten Ree's børn på sigt skal overtage Europcar forretningen, og Karsten Ree og hans søn Christian Ree er indtrådt i bestyrelsen.

Pt. fortsætter Poul Erik Tvede som direktør for Europcar Danmark (Østergaard Biler). Poul Erik Tvede har været direktør for Østergaard Biler i 22 år.

Østergaard Biler (Europcar Danmark) har fra 2009 - 2012 haft pæne tocifrede overskud. Regnskabet for 2013 er endnu ikke offentliggjort, men omsætningen var 428 millioner kroner. Østergaard Biler har også en forretningsgren målrettet handicapkørsel.

Det oplyses at der, ovenpå Karsten Rees overtagelse af Østergaard Biler, hverken er planer om udvidelser eller indskrænkninger i Europcar Danmark.

Østergaard Biler vurderer selv, at virksomheden er større end konkurrenterne Avis Danmark, Hertz Danmark og Sixt Danmark tilsammen.

Rygter siger at Karsten Ree Holding konkurrerede med bl.a. Kirkbi (investeringsselskabet bag LEGO) og SMC (selskabet bag VW i Danmark) om overtagelsen af Østergaard Biler.

Europcar Danmark samarbejder med Cartrawler Billeje, der sammenligner priser fra mange biludlejningsselskaber i Danmark.

Relaterede artikler:

 


Karsten Ree har købt billejeselskabet Europcar Danmark / Østergaard Biler
Artikel: Karsten Ree har købt billejeselskabet Europcar Danmark / Østergaard Biler

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar