Nye destinationer og ruter fra Københavns Lufthavn

En lang række flyselskaber har nye ruter på programmet i 2019. For en dels vedkommende er der tillige tale om nye destinationer, som det ikke tidligere var muligt at flyve til fra Københavns Lufthavn.

 

SAS fly København

Mange nye 2019-ruter med SAS fra Københavns Lufthavn.

Nye SAS ruter fra Københavns Lufthavn
Alle de nye 2019 ruter fra CPH er sæsonruter bortset fra Stettin-ruten til Polen, som flyves hele året.

Det drejer sig om følgende ruter:

  • Szczecin/Stettin i Polen på grænsen til Tyskland – start 1. april.
  • Catania på Sicilien – start 30. juni.
  • Firenze i Italien – start 11. april.
  • Marseille i Frankrig – start 29. juni.
  • Newquay i Cornwall, Sydengland – start 28. juni.

Desuden har SAS indgået aftaler om i 2019 at flyve charter til Dalaman, Heraklion, Kos, Palma de Mallorca, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos og Zakynthos.

Billet-typerne hos SAS hedder fortsat SAS Business, SAS Plus og SAS Go. Der indføres allerede per 13. november nye underkategorier ved navn Smart og Pro.

Der kan kombineres til 7 kategorier af billetter: SAS Business Smart, SAS Business Pro – begge tilbydes udelukkende på flyvninger til destinationer uden for Europa. De øvrige 5 billettyper er: SAS Plus Smart, SAS Plus Pro, SAS Go Light, SAS Go Smart og SAS Go Pro. Se pressemeddelelse.

Bemærk at der kun er tale om navneskift/præcisering af billettype. Der ændres ikke i betingelser og prisstruktur.

Der er i øvrigt også to nye SAS sommer-ruter fra Aarhus Lufthavn: Rom-Fiumicino og Faro Lufthavn i Portugal (begge med start 6. april).

Nye Ryanair ruter fra Københavns Lufthavn – Liverpool, London-Southend og Bordeaux
Det irske lavprisselskab med de højrystede udmeldinger og voldsomme gebyrer har annonceret igen at ville starte flyrute til Liverpool - John Lennon Airport i Nordengland.

Sidste gang, Liverpool blev annonceret, nåede man aldrig at flyve, før ruten var nedlagt. Denne gang starter Liverpool-ruten fra CPH d. 1. april (!!).

Se også: Ryanair skruer op for bagage-gebyrer.

Den anden nye CPH Ryanair-rute er London-Southend med start 2. april. Hertil kommer en ny sæsonrute til Bordeaux i Sydfrankrig; ligeledes med start 2. april.

Se mere om ny Bordeaux-rute med Ryanair.

Nye wizz Air ruter fra CPH
Det i Danmark knap så kendte Wizz Air er stille og roligt ved at forøge antallet af ruter fra København. Nye Wizz Air ruter i 2019 er foreløbig:

  • Chișinău I Moldavien – start allerede 15 december
  • Lviv i det vestlige Ukraine – start 3. marts

Air Baltic rute til Tallinn
Air Baltic, der ejes af den lettiske stat, begynder d. 2. juni flyvninger fra CPH til Tallinn; hovedstaden i Estland. AirBaltic har efter nogen hårde år fået bedre styr på økonomien, men er stadig et meget lille lavpris-flyselskab.

LaudaMotion rute til Stuttgart
Pensioneret racerkører Niki Lauda’s flyselskab LaudaMotion påbegynder d. 31. marts flyvninger til Stuttgart i Tyskland. Der eksisterer allerede en LaudaMotion rute til Wien i Østrig.

Sichuan Airlines rute til Chengdu
En direkte rute til Kina starter allerede i 2018. Destinationen er Chengdu; hovedstaden i Sichuan–provinsen i det vestlige centrale Kina.

Video New Century Global Center - verdens største bygning målt på gulvareal ligger i Chengdu.

Sichuan Airlines ejes af det kinesiske regime, som gerne vil promovere Chengdu; et efter kinesiske forhold mellemstort ’tier-2’ byområde med 14 millioner indbyggere. Mange vestlige virksomheder inden for IT, elektronik og finans har allerede afdelinger i Chengdu. Ruten til Chengdu åbner allerede 10. december.Nye destinationer og ruter fra Københavns Lufthavn
Artikel: Nye destinationer og ruter fra Københavns Lufthavn

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar