SATA / Azores Airlines skal måske sælges - mulig køber er Icelandair med base i Keflavik Lufthavn på Island


SATA er kendt som et mindre selvstændigt flyselskab med base i Ponta Delgada Lufthavn på Azorerne.

For tre år siden blev SATA re-branded i udlandet som Azores Airlines, men moderselskabet hedder stadig SATA.

Økonomien halter imidlertid fortsat. Azores Airlines slås med en gæld på omkring €200 millioner svarende til omkring 1,5 milliarder danske kroner. SATA overvejer derfor kraftigt at afhænde en betydelig aktiepost i Azores Airlines, og her kommer de købestærke islændinge i Icelandair ind i billedet.

De første officielle meldinger går på at SATA vil sælge 49% af Azores Airlines og at Icelandair er interesseret køber.

Azores Airlines

SATA Airlines / Azores Airlines
SATA er kontrolleret af det lokale selvstyre på Azorerne.

Det er vigtigt for øerne i Atlanten at bevare de gode forbindelser mellem øerne og til Lissabon/Porto/Funchal på Madeira. Det er også et krav at forbindelsen til Frankfurt, Boston, Oakland og Toronto fra Azorerne-Ponta Delgada opretholdes.

Mellem de enkelte øer på Azorerne er det stadig SATA, som med selskabet SATA Air Açores står for ruterne. Det er således udenrigsdelen Azores Airlines (inklusiv ruterne mellem af Azorerne og resten af Portugal), som Azorernes regering gerne ser en ny investor i.

Indtil videre er Icelandair eneste interesserede køber.

Icelandair med base i Reykjavik-Keflavik Lufthavn på Island
Icelandair er et privat flyselskab

Holdingselskabet bag Icelandair rider på en bølge af øget turisme til Island og har så mange penge på kistebunden at selskabet i starten af 2018 annoncerede i løbet af året at ville købe 1% af aktierne i Icelandair tilbage; dog inden for en maksimalkurs.

På mange måder ligner Azorerne og Island hinanden med geografisk placering ’lidt for sig selv’ i Atlanten mellem USA/Canada og Europa. Icelandair er største flyselskab i Keflavik Lufthavn - KEF på Island, hvor selskab også har hovedkontor.

Icelandair

Icelandair ejes af icelandair Group (Islands største selskab), som udover drift af flyselskaber på Island også har aktiviteter inden for turisme i Island generelt; eksempelvis Icelandair Hotels og Iceland Travel.

Icelandair Group er via selskabet Loftleidir Icelandic allerede involveret i restrukturering af flyselskabet TACV Cabo Verde Airlines, som er ejet af myndighederne på den tidligere portugisiske koloni Kap Verde.

Se også: Billeje fra Keflavik LufthavnSATA / Azores Airlines skal måske sælges - mulig køber er Icelandair med base i Keflavik Lufthavn på Island
Artikel: SATA / Azores Airlines skal måske sælges - mulig køber er Icelandair med base i Keflavik Lufthavn på Island

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar