Ubeeqo delebusser fra Europcar lanceres i Viborg Kommune

Hvad er Ubeeqo?
Ubeeqo er et fransk firma ejet af Europcar, der markedsføres som Europas førende platform til administration af delebiler og delebusser (carSharing and vanSharing) - også omtalt som et mobilitetssystem, der styres via en app.

Europcar overtog Ubeeqo i 2015, og står bag lanceringen af Ubeeqo-platformen i Danmark - i første omgang til offentlige institutioner og private virksomheder.

Ubeeqo blev stiftet i 2008 og har siden udvidet fra Frankrig til en række europæiske lande - herunder Spanien, Portugal, Storbritannien, Tyskland, Italien, og nu altså også Danmark.

Ubeeqo Europcar Viborg minibus

Ubeeqo delebilsordning fungerer ved hjælp af en app.

International delebilsordning lanceres i tre landsbyer uden for Viborg
Det er ikke hver dag at små landsbyer uden for Viborg udvælges som de første til at prøve en ny international delebilsordning.

Ikke desto mindre har Ubeeqo fra Europcar udvalgt Viborg til at være forsøgsby for deres nye koncept med globalt potentiale. Bliver det en succes, kan ideen nemlig blive udbredt til resten af Europa, lyder det fra Europcar.

De første danske byer, hvor Ubeeqo lanceres, bliver Gammel Hvam, Vridsted og Låstrup - alle beliggende i udkanten af Viborg Kommune.

De tre landsbyer har i det seneste år haft en minibus stående i hver by, som alle borgere med kørekort har kunnet benytte sig af, når de for eksempel skulle på indkøb inde i Viborg.

Forsøget i Viborgs yderområder, er gået rigtigt godt, og derfor forbedres minibus-delingen fra Europcar, der fremover skal minibusserne administreres af delebilsplatformen Ubeeqo. 

Tidligere var processen meget manuel og man skulle ned i et skab og hente en nøgle, men med Ubeeqo bliver systemet fuldt automatisk.

Som en del af forsøget blev der i øvrigt også placeret delebiler i seks landsbyer. Denne del af forsøget blev dog allerede stoppet i januar 2019, da delebilerne ikke blev brugt nok. Ordningen med delebusserne i Vridsted, Gammel Hvam og Låstrup fortsatte dog.

Det er første gang, at Ubeeqo benyttes i Danmark.

Christian Ree, CEO i Europcar Danmark, udtaler i en pressemeddelelse:

- Det bliver stærkt at se Ubeeqo i aktion i Viborg Kommune. Vi håber samtidig, Viborg og andre kommuner ser mulighederne ved systemet. Vi kan eksempelvis overtage styringen af hjemmeplejens bilflåde, og med fokus på delebilstanken sikrer vi mere effektiv brug af bilerne, så ejeren ofte kan reducere størrelsen af flåden og den samlede omkostning til mobilitet. Samtidig bliver al administration - de kolde hænder - overflødiggjort, fordi systemet er 100 procent automatiseret.

Relaterede artikler og links

Europcar biludlejning til udlandsdanskere i Danmark

Billig billeje i Viborg by - Lej en minivan hos Sixt Viborg

One2Move Viborg


Ubeeqo delebusser fra Europcar lanceres i Viborg Kommune
Artikel: Ubeeqo delebusser fra Europcar lanceres i Viborg Kommune

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar