Wizzair udvider i Wien Lufthavn - Billund Lufthavn forbindelse blandt nyeste tiltag

Det ungarske flyselskab Wizzair er stærke i Polen, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet.

En naturlig ekspansion finder sted i Wien Lufthavn, som ligger tæt på alle ovennænvte lande i hjertet af Europa.

Se også: Billig billeje i Wien Lufthavn

Wizzair har tidligere undladt at gå i alt for direkte konkurrence med Ryanair og Easyjet, men det er tydeligt at Wizzair har ambitioner om at udvidde med ruter i Vesteuropa.

Oplev hovedstaden i Østrig - video inspiration.

Se mere om den fantastiske by Wien.

Billund-Wien - ny rute fra 15. november 2018
Der er ny rute fra Billund Lufthavn til november, hvorfra Wizzair vil flyve 4 gange ugentligt. Samtidig med Billund-ruten åbner Wizzair rute mellem Wien og Bergen i Norge.

Der flyves mandag-onsdag-fredag-søndag.

Billund Lufthavn har mærket Wizzair ekspansionen kraftigt. Udover den nye Wien-rute, flyver Wizzair også fra Billund Lufthavn til Vilnius i Litauen, Gdansk og Warszawa i Polen, Cluj, Iasi og Bukarest i Rumænien og Tuzla i Bosnien.

Som altid er Wizzair flyet et Airbus - på den nye rute af typen A321 eller A320.

Nye Wizzair ruter fra marts - herunder Malmø-Wien
Nyeste Wizzair tiltag er tre yderligere ruter til Wien fra Stockholm lavpris-lufthavnen Skavsta, til Keflavik Lufthavn på Island og den for københavnerne interessante rute fra Malmø-Sturup Lufthavn i Sverige.

Malmø-ruten flyver første gang d. 27. marts 2018 og derefter 4 gange ugentligt.

Fakta om Wizzair - lavprisfly til mindre og større lufthavne
På mange måder er Wizzair meget lig Ryanair, og så alligevel ikke.

Man sidder tæt på flyet og der er betaling for al mad og drikke (som hos Ryanair). Typisk er der tale om relativt korte ruter på 1-3 timers flyvetur. Der findes dog også lidt længere ruter - eksempelvis Warszawa-Lissabon med Wizzair.

Som hos Ryanair, skal man naturligvis også betale for bagage, men priserne er absolut konkurrencedygtige, og ofte er der fly til ’bedre’ og mere centrale destinationer, end Ryanair ofte driver det til. Wizzair fordel: Man forsøger ikke at ’sælge’ lodsælger på flyet, som hos Ryanair, og Wizzair forekommer på andre måder også mere professionelt - selv om flyveturen stadig er discount. ’Ryanair-Gul’ er udskiftet med en lilla farve. Største fordel ved Wizzair er anv endelse af bedre lufthavne.

Eksempel: Wizzair anvender Warszawa Lufthavn meget tæt på centrum i den polske hovedstad, mens Ryanair anvender Warszawa-Modlin, som er et pænt ’hike’ på 50 km i en lufthavnsbus. Ingen andre flyselskaber gider faktisk anvende den relativt nye Modlin Lufthavn - udover Ryanair.

Wien Lufthavn - VIE er ligeledes central i forhold til Østrigs hovedstad (og Bratislava). Her finder man efterhånden små 30 Wizzair ruter, men ikke en eneste Ryanair-rute.

Relateret artikel: Leje af bil i Østrig - anbefalinger og tipsWizzair udvider i Wien Lufthavn - Billund Lufthavn forbindelse blandt nyeste tiltag
Artikel: Wizzair udvider i Wien Lufthavn - Billund Lufthavn forbindelse blandt nyeste tiltag

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar