Alkotester regler i Frankrig ændret - kørsel uden alkometer kan ikke længere udløse bøde

Det franske indenrigsministerium har besluttet (midlertidigt) at ophæve straffen for alle bilister inklusiv turister på biltur gennem Frankrig for ikke at med bringe alkometer (breathalyzer).

Sagen tager udgangspunkt i en lov fra 2012, hvor det per 1. juli blev obligatorisk at medbringe mindst to uåbnede engangs-alkometre (alkotester).

Se artikel på Guide-Billig-Billeje.dk om obligatoriske regler ved kørsel Frankrig.

Imidlertid har den franske indenrigsminister Manuel Valls erklæret at der ikke er nogen påviselig virkning af reglen, og at straffen for at overtræde påbuddet derfor annulleres.

Det er dog stadig formelt set ulovligt at køre bil uden at være i besiddelse af alkometer i Frankrig, men bøde vil der per sommer 2013 ikke blive udskrevet for forseelsen.

Hvor længe undtagelsen fra bøde for manglende alkohol-tester ved kørsel i Frankrig er i kraft, vides ikke per juli 2013, men det forlyder fra fransk side at bøde ved manglende alkometer i bilen er suspenderet på ubestemt tid.

Mange medier har oversat den nye praksis med at loven om tvungen alkometer ved kørsel i Frankrig er afskaffet, men ifølge pålidelige kilder er det foreløbig per sommer 2013 blot muligheden for at få bøde for forseelsen, som er bortfaldet.

Regler for kørsel i Frankrig - bilferie info om alkoholprocent / alkoholpromille
I rødvinslandet Frankrig gælder følgende grænser for alkohol ved kørsel i bil:

  • Max 0,5 promille for førere af personbiler (inklusiv lejede minibusser til max 9 personer, når minibussen er lejet til privat brug)
  • Max 0,2 promille for førere af busser til kørsel i erhvervsmæssigt øjemed

Det anbefales fra myndighedernes side at private ikke kører med en promille i Frankrig på over 0,25 (alkoholprocent 0,025).

Bøderne for alkohol-forseelser for privat-bilister i Frankrig (inklusiv turister i egen bil eller udlejningsbil) er per sommer 2013 følgende:

  • Mellem 0,5 og 0,8 promille alkohol udløser bøde på mellem €90 og €750, 6 klip i kørekortet og potentielt inddrages kørekort på stedet (ikke mulighed for at køre videre i Frankrig).
  • Over 0,8 promille alkohol udløser bøder op til €4500, ofte frakendelse af ret til at føre bil i Frankrig, mulighed for konfiskation af bil og sågar mulighed for fængselsstraf i 2-4 år. Det skal bemærkes at ved høje promiller behøver fører ikke at være synligt beruset for at stå til en meget hård straf. For spiritusbilister, som involveres i ulykker i Frankrig er bødesatsen ved tab af menneskeliv op til €150.000, og fængselsstraffen kan i særlige tilfælde lyde på helt op til 10 år.

Razzia mod spirituskørsel i Frankrig afholdes relativt ofte af fransk politi.

Se mere om Frankrig regler for kørsel og alkohol og de særdeles høje strafferammer for promillekørsel og spirituskørsel (på fransk).

Relateret artikel: Kørsel i Frankrig i udlejningsbil - fakta om fransk billeje.


Alkotester regler i Frankrig ændret - kørsel uden alkometer kan ikke længere udløse bøde
Artikel: Alkotester regler i Frankrig ændret - kørsel uden alkometer kan ikke længere udløse bøde

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar