Autostol-leje Tyskland - regler for barnestol - Flensborg billeje med børn

Billeje i Tyskland er langt billigere end i Danmark, og ofte kan man ligefrem spare penge i form af mindre slid, mindre afskrivning med færre kilometre i egen bil og mere økonomisk kørsel i en nyere bil ved at leje bil til ferien fra Flensborg.

Sammenlign aktuelle online priser på billeje i Flensborg

Den store familiebil til ferietur
Mange danske familier er gået over til at have flere biler i husstanden.

Siden prisen på nye små biler er faldet markant i Danmark, har flere og flere set det fornuftige i at købe en microbil som job-bil og dertil en lidt større og ofte lidt ældre bil til familiebrug. Nogen familier har sågar to nye små biler og en større ’familie-transporter’.

Til ferieturen sydpå kan risikoen for dyre reparationer på den ældre store familiebil øges betragteligt ved mange timers kørsel i højt tempo på tysk autobahn. Er det samtidig varmt, udsætter man den normalt pålidelige familiebil af lidt ældre dato for påvirkninger, der ikke sjældent resulterer i havari. Mange danskere i lidt ældre biler havner således på et fejeblad efter mødet med Kassel bakker i Tyskland.

Løsningen er at leje en bil i Tyskland - eksempelvis i Flensborg - og køre afsted i en stor (ofte tysk-produceret) bil af nyere årgang (typisk 0-3 år gammel) og med gratis erstatningsbil fra et stort udlejningsselskab, hvis der mod forventning skulle ske noget med bilens mekanik på ferieturen.

Selv dyrere biler er ofte billige at leje. En BMW 3-serie, Mercedes C-klasse eller Audi A4 Avant (alle biler i stationcar udgaver) kan ofte reserveres i Flensborg via Guide-Billig-Billeje.dk fra kun 2500 kroner for en uges Tyskland billeje.

Stor dejlig BMW 3-serie Touring stationcar - perfekt til bilferie

BMW 3-serie Touring stationcar Tyskland

Autostol-leje i Tyskland (Flensborg) - regler for kørsel med barnestol i Tyskland
I forbindelse med Tyskland billeje og kørsel i Tyskland generelt er det værd at have styr på regler for autostol og børn i bilen i Tyskland.

Som udgangspunkt ligner regler for autostol i Tyskland de danske regler. Se mere om regler for brug af autostol.

I Tyskland er der dog regler for barnestole, hvoraf nogen er anderledes end i Danmark:

  • Grænsen for anvendelse af normal sikkerhedssele (højde på barn) er i Tyskland 150 cm mod 135 cm i Danmark. Er et barn 12 år eller mere, kan man dog undlade autostol i Tyskland, såfremt sikkerhedssele kan tilpasses barnet. De tyske myndigheder anbefaler at man fortsætter med anvendelse af enten autostol eller booster seat (siddepude) til barnet når en højde på 150 cm.
  • Børn over 3 år, men under 14 år skal sidde på bagsædet ved kørsel i Tyskland eller alternativt på en siddepude foran på passagersædet. Alle børn skal naturligvis anvende sele.
  • Børn under 3 år skal anvende godkendt autostol, der passer til barnets alder - eventuelt bagudvendt barnestol på forsædet (airbag slået fra). Børn over 3 år kan anvende anden sikkerhedsmæssig forsvarlig måde (autostol, booster seat) at fastspændes på ved hjælp af sikkerhedssele. Alle autostole anvendt i Tyskland skal leve op til ECE 44/03 eller 44/04 normen.

Væsentligste forskel på regler for autostole i Danmark og Tyskland er altså at et barn under 12 år skal sidde i autostol eller med siddepude under kørsel i Tyskland såfremt barnet er under 150 cm højt. Først når barnet er 12 år gammelt og bilens sikkerhedssele på bagsædet kan tilpasses barnets højde, må siddepuden eller autostolen undlades. De tyske myndigheder ser i øvrigt helst at man under alle omstændigheder anvender siddepude eller autostol uanset barnets alder indtil barnet når 150 cm højde.

Reglerne for autostol i Tyskland ligner reglerne i Østrig, med dén forskel at i Østrig skal barnet være 14 år før man kan undlade autostol/siddepude og kun såfremt barnets højde er 150 cm eller mere.

I Schweiz er regler for autostol anvendelse og barnets alder/barnets højde de samme, som i Tyskland.

De 15 centimeters forskel kan være nok så afgørende. Bliver man stoppet af tysk politi i et rutine-check (det sker jævnligt på tyske motorveje), vil man formodentligt få kørselsforbud indtil man finder en korrekt autostol (Tyskland regler) eller siddepudde. Det er i denne forbindelse underordnet om man kører i egen bil eller tysk udlejningsbil fra Flensborg.

Pris på leje af Autostol - Tyskland (eksempel: billeje fra Flensborg)
Lejer man bil fra Tyskland, er pris for leje af autostol typisk omkring 400 kroner per uge.

Ofte er der et maksimalt beløb for autostol-leje i Tyskland på netop omkring de 400 kroner, således at prisen for 14 dage eller 3 uger er den samme.

Dagsprisen for autostol-leje er typisk €7-10 per dag dvs. 52-75 kroner per dag.

I Tyskland vil man de fleste steder kunne vælge mellem autostol til større barn (fra ca. 4 år), autostol til mindre barn (ca. 1-4 år) og babystol. Man skal langt de fleste steder selv medbringe booster seat/siddepude.

Alle tilvalg af autostole betales lokalt ved skranken, men det er bedste at booke barnestol/autostole sammen med bilen for at være sikker på at de er til rådighed.


Autostol-leje Tyskland - regler for barnestol - Flensborg billeje med børn
Artikel: Autostol-leje Tyskland - regler for barnestol - Flensborg billeje med børn

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar