Leje af autostol på ferie - forskel mellem babystol og barnestol ved leje af bil

Ved leje af bil til ferien kan man på langt de fleste destinationer bestille autostol i forbindelse med billeje. Det er værd at bemærke at mens man i de senere år har kunnet leje billigere og billigere biler, er prisen for leje af autostol/babystol steget markant.

Barnestol - typer af autostole til børn
Generelt differentieres der mellem 3 forskellige typer barnestole og desuden siddepude.

  • Babystol - for babyer op til ca. 10 kilo eller 12-13 måneder.
  • Barnestol (autostol) til små børn mellem 9 og 18 kilo - med en alder på ca. 1-4 år.
  • Børnestol (autostol) til større børn op til ca. 12 år eller 36 kg.
  • Siddepude/booster seat (bedst at medbringe selv - kan sjældent lejes) - kan anvendes fra barnet vejer ca. 15 kg, men er bedst til lidt større børn op til 135 cm højde.

Britax autostol billede - lej bil med autostol

Britax autostol - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Hvilke autostole/barnestole kan man leje?
Nogen billeje-selskaber har alle typer barnestole til rådighed. Hos nogen få selskaber og kun i nogle lande kan man leje booster seat (siddepude).

De fleste biludlejere vil dog som regel kun have babystol og barnestol at vælge imellem. I så tilfælde vil barnestolen til børn kunne indstilles til at passe til børn fra ca. 1 år til 12 år.

Er det et større barn over 135 cm højt, bør barnet sidde med normal sikkerhedssele, som justeres til barnet således at selen ikke sidder for tæt på barnets hals. Husk at justere selen for alle børn, så den passer i højden - det tager lidt tid, men er super-vigtigt.

Generelt kan man sige at autostol til større børn er et alternativ til siddepudde. Siddepudde/booster seat kan anvendes fra 4-6 års-alderen afhængig af barnets vægt/højde. En autostol til større børn er det mere sikre alternativ.

Babystol - babylift - billeje og autostole
Bemærk at helt små babyer ikke har godt af at sidde længe i babystol. Man anvender istedet babylift.

Det skal også bemærkes at danske myndigheder anviser babystol (bagud vendt) til de mindste børn (babyer) op til ca. 15 måneder og/eller 13 kilo. Her er det yderst afgørende at man slår air-bag'en fra, hvis babystol anvendes på passager-forsædet. En ulykke med udløst airbag (og der skal ikke så meget til) kan skade et barn i babystol på et forsæde.

De færreste babystole til udlejning på turistdestinationer er af den bagudvendte type.

Leje af barnestol - betaling på destinationen
Hos langt de fleste biludlejningsselskaber er leje af barnestol eller babystol en rutine-sag.

Man bestiller simpelthen stolen til barnet samtidig med booking af bil. På Cartrawler billeje-søgemaskinen foretages bestilling af barnestol eller babystol lige før indtastning af kreditkort-oplysninger.

Find billig billeje med autostol via Cartrawler søgemaskinen

Betaling af leje for barnestol sker som udgangspunkt ved skranken på destinationen.

Hvad koster det at leje en barnestol, når man lejer bil?
Prisen per stol svinger, men regn med typisk 40-70 euro per stol (babystol eller barnesol) for 10-14 dage. Der er typisk en lejepris for barnestole per dag op til et maksimal-beløb, således at man ved eksempelvis 14 dage betaler for måske maksimalt 10 dages leje af barnestol.

Generelt er det dyrere i Nordeuropa end i Sydeuropa at leje autostol.

Leje af babystol - lej autostol til de mindste
På engelsk kaldes en babystol for babychair, og betegnelsen infant chair anvendes også af nogen billeje-selskaber.

Autostol til de mindste børn (babystol) anvendes primært til børn i alderen 3 til 12 måneder. Afhængig af barnets udvikling, kan man vedblive at anvende babystol op til 13-15 måneders alderen. Grænsen for anvendelse af babystol er ifølge mange producenter af barne- og babystole en vægt på ca. 10 kilo.

Man bør være opmærksom på at helt små børn (Babyer i de første 2-3 måneder) ikke kan tåle at sidde oprejst i en babystol særligt længe - på dan danske hjemmeside Netdoktor anbefales højst 30-45 minutter.

Barnestol leje - hvilken børnestol vælger man?
Ofte er der ikke så meget at vælge imellem, men husk at booke en stol på forhånd. Autostol kan bestilles ved booking af lejebil på www.guide-billig-billeje.dk.

Er man i tvivl, kan man booke den autostol, man mener er rigtig, og ofte kan den udskiftes til en mindre/større eller justeres på ferie-destinationen ved udlevering af bil.

Der er som hovedregel ikke mulighed for at reservere bestemte mærker af austostole/barnestole.

Plads til barnestol i udlejningsbil - hvad gør man med 3 barnesæder?
Der kræves 3 separate sæder til 3 barnestole/autostole, og pladsen kan stadig blive meget trang ved montering på samme sæderække, så dette bør undgås. Til nød kan et booster-seat passe i midten sammen med to autostole i store biler.

Det er bedst at leje en større bil til 6 eller 7 personer, hvis man har brug for at montere 3 autostole i udlejningsbilen.

Se mere om den 'lille' MPV billeje-klasse - eksempel: VW Touran

Se mere om den store 'full size' MPV billeje-klasse - eksempel: VW Sharan

Sammenlign priser på leje af MPV, Minivan og Minibus

Leje af barnestol til privat-biler
I nogen lufthavne, eksempelvis i Lissabon Lufthavn i Portugal, vil man kunne leje babystol, navigationsudsyr og andet autoudstyr, cykler m.m. uden om billeje-selskaberne. Se hjemmesiden www.rent-a-stuff.com , som har bagudvendt autostol (babystol op til 13 kg) til leje.

Billeje-selskaber lejer derimod kun autostol ud til billeje-kunder.

Køb af barnestol
Man kan købe barnestole, der også kan indstilles til baby’er fra ca. 9 mdr. alderen, men sådanne barnestole til leje er usædvanlige at finde hos billeje-selskaber, der som regel har to typer autostole: babystol og barnestol.

Når barnet når en alder på 8-9 år dvs. en vægt på ca. 25-30 kilo og ikke mindst (vigtigt) en højde på 135 centimeter, kan barnet anvende en normal korrekt indstillet sikkerhedssele.


Ovenstående tips til leje af autostole er generelle retningslinjer og kan variere fra land til land og fra feriedestination til feriedestination. Der kan forekomme uoverensstemmelser i beskrivelsen af autostol fra billejeselskab til billejeselskab i samme land. Desuden har nogle lande regler eller sædvaner, som er anderledes end i Danmark ved anvendelse af austostole til børn.


Leje af autostol på ferie - forskel mellem babystol og barnestol ved leje af bil
Artikel: Leje af autostol på ferie - forskel mellem babystol og barnestol ved leje af bil

Emner: , , , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar