Spanien billeje og hastighedsgrænser - igen 120 km/t på motorvej

Spanien indførte i foråret 2011 ekstraordinære nedsættelser af fartgrænser på motorveje.

Anledningen var at man ville spare på importen af olie og benzin, da den spanske økonomi med over 20% arbejdsløshed i 2011 er presset.

Selv om en forlængelse af den midlertidige nedsættelse af fartgrænser i Spanien var ventet, har regeringen valgt at lade fartgrænserne i Spanien på motorvej gå tilbage til 120 km/t de fleste steder.

Spanien fartgrænser med superlim
Man kom desværre til at bruge 'klistermærker' med superlim, da man sænkede fartgrænserne i foråret 2011 til 110 km/t.

Derfor vil man endnu engang være nødt til at anvende ’permanente klistermærker' oven på de uddaterede spanske farttavler, da man simpelt hen ikke kan få de midlertidige fartgrænse-angivelser i Spanien af igen.

Den lille øvelse med ændrede motorvejs-fartgrænser i Spanien har ikke givet de store problemer ud over en udgift til spanske skatteydere på €230.000 per ændring.

Man anslår fra myndighedernes side at Spanien har sparet €450 millioner på olie- og benzinimporten i den 4-måneders fartbegrænsnings-øvelse - minus 2 gange €230.000 forstås.

Desuden har der været et jobskabende element i at 6150 skilte på Spaniens motorveje to gange er blevet taget ned, påsat klistermærke og sat op igen.

Spanien billeje - fakta om kørsel og fartgrænser
Ved Spanien billeje er det værd at bemærke at man på ingen måde ræser afsted som i 'de gode gamle dage' i Spanien. Dertil er politiets kontrol for effektiv og fartbøderne i Spanien for høje.

Se også: Fartgrænser og billeje i Spanien med link til spanske bødetakster for overskridelser af hastighedsgrænser.

Sammenlign priser på biludlejning i Spanien


Spanien billeje og hastighedsgrænser - igen 120 km/t på motorvej
Artikel: Spanien billeje og hastighedsgrænser - igen 120 km/t på motorvej

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar