Er selvrisikoforsikring nødvendigt? - Man kan altid sige 'nej tak'!

Leje af udlejningsbiler bliver billigere og billigere.

Særligt udenfor højsæsonen kan tilbuddene for udlejningsbiler være ekstremt fordelagtige for kunder, som rejser på ferie til sydeuropæiske destinationer (for eksempel Faro Lufthavn, Malaga Airport, Nice Lufthavn og Lissabon Lufthavn).

Book altid din udlejningsbil online på forhånd, da kunder, som bestiller ved car-rental diskene i lufthavnen, i 9 ud af 10 tilfælde kommer til at betale mere.

Lille bil selvrisikoforsikring

En lille bil kan somme tider lejes for utrolig små penge, når der bookes online.

I 2015 blev konkurrencen skærpet, da billejefirmaer som Interrent, Firefly, Goldcar og andre lavprisselskaber kom på banen med hidtil usete tilbud. Disse selskaber udbyder biler til ekstremt gode priser - faktisk af og til helt ned til 3 euro pr. dag for leje af den billigste bil.

Det er ikke muligt for nogen firmaer at få overskud med så lave priser. Så derfor har disse selskaber desværre tendens til at presse kunden til at tilkøbe flere ting (tilvalg) for at kompensere for manglende indtægter på selve lejeaftalen.

Selvrisikoforsikring? - du kan altid sige nej tak!
Én af de mest populære ekstra tilkøb er selvrisikoforsikring, som du også finder under navnet ’glass & tyre insurance’, ‘peace of mind insurance’ eller lignende.

Når du bliver tilbudt en selvrisikoforsikring, er du altid i din gode ret til at takke nej. En valgfri selvrisikoforsikring er - som navnet indikerer - op til dig selv, om du ønsker at tegne.

Såfremt selvrisikoen lyder på €500, vil det blot være dette beløb, som kunden kan miste i tilfælde af en skade. Beløbet vil blive trukket fra sikkerhedsdepositummet, hvis der sker en skade. Såfremt det kun er en mindre skade, vil det blive trukket fra selvrisikoen. 

Når du lejer en bil, vil udlejningspersonalet bag disken desværre nogen gange fortælle, at nogle ting er udeladt fra dækningen (det er korrekt) - og at disse skal dækkes af en selvrisikoforsikring. Dette sidste er ikke korrekt! - Man er berettiget til på lovlig vis at køre i sin udlejningsbil uden ekstra glas-forsikring, uden ekstra dæk-forsikring og uden andre tilvalgs-forsikringer. Selvrisikoen er det maksimale beløb man kan ende med at betale for en skade, hvilket fremgår af ontrakten.

Særligt firmaet Goldcar forsøger relativt ofte at presse kunderne til at købe en selvrisikoforsikring. Du kan bare sige ’nej tak’, hvis du ikke ønsker den. Ofte er selvrisikoforsikringen sat til overpris og udlejningspersonalet er tit på kommission for at sælge den.

Det er naturligvis altid en god ide at læse billeje-kontrakten grundigt igennem for at undgå unødige ekstra-regninger og overraskelser. Alle biler til leje er imidlertid fuldt lovligt forsikrede uden at kunden tegner ekstra selvrisiko-forsikring.  

Når du booker på guide-billig-billeje.dk vil du i de fleste tilfælde få tilbudt en selvrisikoforsikring - og ofte til en lavere pris end ved disken på destinationen. Du er stadig velkommen til at sige nej tak og bare booke en udlejningsbil uden selvrisikoforsikring.

Ved langt de fleste udlejninger er der ingen skader, og det er værd at huske, at det kan være virkelig dyrt at forsikre sig 100 procent mod alt. Måske er det bedre at risikere et mindre tab (selvrisikoen) og løbe en risiko.

Jo dyrere bilen er, jo dyrere er skaden ofte. Det er typisk en god idé at tegne en selvrisikoforsikring ved leje af BMW eller Mercedes. Det kan også anbefales at tegne selvrisikoforsikring, hvis man skal køre langt, hvis man skal parkere på gaden i et ukendt områåde eller hvis man synes, man er en mindre rutineret chauffør.

Endelig er det naturligvis en behagelighed at føle at man er rigtig godt forsikret.


Er selvrisikoforsikring nødvendigt? - Man kan altid sige 'nej tak'!
Artikel: Er selvrisikoforsikring nødvendigt? - Man kan altid sige 'nej tak'!

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar