Goldcar billeje - problemer og klager, men billige udlejningsbiler - kan Goldcar anbefales?

Sammenlign aktuelle tilbud fra Goldcar Rental via Cartrawler

Billejeselskabet Goldcar har hovedkontor i Spanien, men findes også i Portugal, på Madeira (portugisisk område), på Malta, på Gibraltar og i Italien.

Senest har Goldcar åbnet kontorer i Frankrig, Grækenland, Marokko, Kroatien, Cypern og i lilleputstaten Andorra på grænsen mellem Spanien og Frankrig. Der findes også en mindre Goldcar-tilstedeværelse i Holland, Rumænien og Mexico

Goldcar blev grundlagt helt tilbage i 1985 med ganske få biler til leje tæt på Alicante Lufthavn.

Goldcar Rental Alicante Airport

Goldcar kontor i Alicante Lufthavn © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Det var de to spanske brødre Juan and Pedro Alcaraz, som besluttede at få fod under egen udlejningsskranke i en mindre by ved navn San Juan de Alicante tæt på Alicante by ikke særligt langt fra Benidorm i det sydøstlige Spanien.

Se også: Hvilket biludlejningsselskab får flest klager?

Siden er virksomheden ekspanderet til alle større Spanien turistdestinationer inklusive de mest betydende spanske ferieøer. Goldcar har således billeje på Tenerife, billeje på Mallorca, billeje på Gran Canaria og tilbyder også lejebiler på en lang række andre spanske ferieøer.

Se oversigt over Goldcar billeje-kontorer nedenfor.

Hvem er Goldcar? - Spanien billeje-branchens Ryanair
Goldcar er et typisk leisure-car-rental selskab med fokus på turister, som søger en lav pris - og ofte billigste pris - på billeje i Spanien, i Portugal, i Grækenland, i Frankrig eller i Italien.

Goldcar koncentrer sig af samme årsag næsten udelukkende om de største turistlufthavne og markedsfører i øvrigt i høj grad sine lejebiler via søgemaskiner og billeje-prissammenlignings-websider. Her er det for sommer-turisters vedkommende som regel den laveste pris, som tæller mest, og det ved Goldcar.

Mange Goldcar kunder vender ikke tilbage til feriedestinationen. Måske det er tilfældigt, men på baggrund af relativt mange indløbne klager over Goldcar, i forhold til antal klager over billeje fra andre selskaber, har redaktionen på Guide-Billig-Billeje.dk det klare indtryk at man ikke altid tager den enkelte kundes oplevelse af billeje hos Goldcar så højtideligt - ikke ulig lavpris luftfartsselskabet Ryanair.

Der findes dog naturligvis også mange - måske er der endda tale om flertallet - tilfredse kunder hos Goldcar, men statistisk set har Goldcar service i efterhånden 6-7 år (per 2017) på en lang række større ferie-destinationer ladet en del tilbage at ønske, og specielt den udbredte brug af mere eller mindre skjulte gebyrer har været en kilde til megen utilfredshed og relativt mange velfunderede klager fra kunder over Goldcar-billeje.

En del klager bunder dog i at kunden ikke har læst lejebetingelserne på det billige Goldcar billeje-tilbud (typisk Spanien billeje) igennem inden booking, men ganske ofte får kunder efter vores erfaring ret i klager over Goldcar. Det har på visse tidspunkter kunnet virke som om at Goldcar måske har spekuleret i at kunder undlader at forfølge sagerne, da klager over billeje i udlandet kan være omstændeligt - med mindre man får backup og assistance fra folk, som kender branchen.

Kan man klage over billeje? - hvad anbefaler Guide-Billig-Billeje redaktionen
Hvis bilen er bestilt via os, hjælper vi på www.guide-billig-billeje.dk med at udforme klager over billeje-selskaber, såfremt de ikke lever op til kontrakten på billejen - og ofte bliver kunder med billeje-klager kompenseret.

Heldigvis er klagesager sjældne, men netop Goldcar Car Rental har i mange tilfælde og alt for ofte optrådt som genstand fra danske kunders klager over billeje i Spanien; herunder på Tenerife og på Mallorca (her er det faktisk ret ofte). Også på Gran Canaria (Las Palmas Lufthavn især), i Alicante Lufthavn, i Malaga Lufthavn, i Nice Lufthavn og andre steder er Goldcar berygtede for at kunder ender med at føle sig dårligt behandlede.

Det skal bemærkes at problemet ikke synes så stort hos Goldcar i Portugal, men det betyder ikke at Goldcar Portugal opfører sig eksemplarisk. I Italien, i Frankrig, i Grækenland og i Kroatien er Goldcar billeje stadig en forholdsvis lille spiller på markedet for biludlejning.

Se også klager over billeje i Malaga i programmet Kontant fra maj 2013.

Anbefaling Goldcar? - nej, vi kan ikke anbefale Goldcar
Om man kan anbefale Goldcar lejebiler eller ej, er i høj grad et spørgsmål, om hvor meget man går op i at få den absolut billigste pris på billeje stillet til rådighed.

Man skal hos Goldcar være klar til at betale en del gebyrer, som man ikke nødvendigvis møder i samme strøm og i samme betragtelige størrelse hos andre Spanien billeje-selskaber.

Hvem ved? - måske det er ved at ændre sig. I alt fald laver Goldcar løbende en del om i sine udlejningsbetingelser. Vi kan se forbedringer - samt at gebyrer fra tid til anden forsøges 'skjult' på en ny måde - mere om dette nedenfor.

På diverse sider for billeje-anmeldelser sider får Goldcar med jævne mellemrum 'smæk', men man kan indvende at alle de tilfredse kunder, som man må formode, der også er, sjældent skriver noget.

Specielt for danske kunder med VISA-Dankort kan en Goldcar-billeje udvikle sig til en dyr fornøjelse - se artiklen "Sådan bliver man snydt af Goldcar"  fra januar 2017.

Goldcar Spanien - kontor i alle større lufthavne
De fleste danskere, som har stiftet bekendtskab med Goldcar billeje, har booket en billig lejebil i Spanien.

Goldcar Spanien billeje-selskabet er til stede i alle betydende lufthavne i det spanske; herunder:

Lufthavne med Goldcar kontor i fastlands-Spanien

 • Alicante Lufthavn (ALC) - Goldcar billeje-kontor i ankomsthallen
 • Madrid Lufthavn (MAD) - shuttle-bus til Hotel Auditorium hver 30. minut
 • Barcelona El Prat Lufthavn (BCN) - meget kort tur i shuttle bus til Goldcar kontor
 • Malaga Lufthavn (AGP) - kontor i lufthavnsbygningen
 • Valencia Lufthavn (VLC) - shuttle bus - meget kort tur
 • Jerez Lufthavn (XRY) billeje Goldcar-kontor i lufthavnsbygningen
 • Seville Lufthavn (SVQ) - shuttle bus service (kort afstand)
 • Castellon Lufthavn (CDT) ved Valencia
 • Girona Lufthavn (Barcelona-Girona - GRO) - Goldcar kontor i lufthavnsterminalen i Girona
 • Murcia Lufthavn (MJV) - billeje-kontor i ankomsthallen
 • Reus Lufthavn (REU) syd for Barcelona
 • Almeria Lufthavn (LEI) - Goldcar kontor i ankomst-terminalen
 • Bilbao Lufthavn (BIO) - shuttle bus til Goldcar kontor tæt på lufthavnen
 • Asturias Lufthavn (OVD) - shuttle bus til Goldcar kontor langt uden for lufthavnsområdet
 • Santander Lufthavn (SDR) i Baskerlandet
 • Santiago Lufthavn (SCQ) - ved Santiago de Compostela i Galicien, Spanien
 • Granada Lufthavn (GRX)

Lufthavne med Goldcar kontor på Spanien-ferieøer

 • Palma de Mallorca Lufthavn (PMI) - på De Baleariske Øer - Goldcar kontor i ankomsthallen
 • Menorca Lufthavn - på De Baleariske Øer - Goldcar kontor nås med shuttlebus
 • Minorca Lufthavn (MAH)
 • Ibiza Lufthavn - på De Baleariske Øer - tæt på lufthavnen (shuttle bus)
 • Gran Canaria Lufthavn (LPA) - på De Kanariske Øer - Goldcar billeje i ankomsthallen
 • Tenerife Syd Lufthavn (TFS) - på De Kanariske Øer - Goldcar kontor i ankomsthal
 • Lanzarote Lufthavn - på De Kanariske Øer - kontor i ankomsthallen
 • Fuerteventura - på De Kanariske Øer- Goldcar kontor tæt på lufthavnsområdet (shuttle bus)
 • Tenerife Nord Lufthavn - De Kanariske Øer - Goldcar kontor nås med shuttle bus

Goldcar Portugal - lave basis-priser, høje gebyrer
Goldcar har i mange år haft  kontor i Lissabon Lufthavn og Porto Lufthavn i Portugal og de første Goldcar lejebiler i Portugal blev faktisk mulige at booke i Faro Lufthavn på Algarvekysten allerede i år 2011.

Senere oprettede Goldcar udlejningskontor på Madeira i Funchal Lufthavn.

De portugisiske Goldcar lejebiler er populært sagt en blanding af alt, hvad der billigt i indkøb, men det er ikke nødvendigvis dårligt nyt for kunderne.

Man finder hos Goldcar Portugal blandt andet et stort antal af den funky Nissan Juke, den lille Fiat 500 (fin bil til prisen) Fiat 500 tvillingen Lancia Ypsilon (minibil med 5 døre - også fin), Ford Focus Stationcar (masser af plads) til de mange golfspillere, som gæster Portugal, og der er også mange Goldcar Fiat Punto (sløv benzinbil, men ok så-da), Fiat Panda (billig sjov citybil med 5 døre) og Skoda Octavia Stationcar (fantastisk arbejdshest med dieselmotor) i Goldcar Portugal flåden.

Skoda Octavia Stationcar

Goldcar bil fra Portugal - Skoda Octavia stationcar © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Problemer med Goldcar - mange klager over Goldcar 'skjulte' tillæg og gebyrer
Den største anke mod Goldcar er gebyrer, som pålægges og som ofte vil være mere eller mindre skjulte for lejer af bilen. Det sker dog også at Goldcar er åbne om sine gebyrer. Graver man sig frem til Terms & Conditions på Goldcar hjemmesiden kan man finde det hele - men det tager tid at klikke rundt. Goldcar har ikke gjort det nemt for kunden.

Eksempel på Goldcar gebyr - brændstof og service

Goldcar opererede per 2017 med et såkaldt Vehicle Return System. I modsætning til de fleste andre biludlejningsselskaber, hvor det at modtage udlejningsbilen tilbage efter endt lejeperiode er en del af selve udlejningsaftalens service, betaler man hos Goldcar et gebyr for at levere bilen tilbage - uanset at det er en del af lejeaftalen at bilen skal leveres tilbage. Man kan sammenligne med, hvis Ryanair fandt på at der skulle være gebyr for at gå ned at trappen fra flyet til ankomstlufthavnen (lad endelig være at give denne idé videre - man ved aldrig).

Hos Goldcar kalder man gebyret for 'service cost' og størrelsen på dette Goldcar gebyr varierer med bilklasse, land og på om bilen er en benzinbil eller en dieselbil, hvilket giver en helt enorm mængde forskellige beløbsstørrelser for dette gebyr. Denne Goldcar ekstrabetaling for service kan ikke undgås og var per 2017 på minimum €15 (billigste billeje-klasse) og helt op til €60 for de dyreste biler (ca. 450 danske kroner) per billeje. Angivelserne er for Spanien og De Baleariske Øer (eksempelvis Mallorca). 

Hertil kommer betaling for brændstof, som også udregnes på baggrund af land, bilklasse og om bilen er en benzin eller dieselbil. Brændstof-betingelserne hos Goldcar er et helt kapitel for sig og kan variere. Regn med at Goldcar beregner benzin-priser voldsomt til egen farvør - helt uden blusel. En tankfuld kan afhængig af biltype koste fra €38 til €116. Som oftest er de billigste biler med 'fuld-tom' betingelser, således at kunden får en regning på benzin/diesel udover lejeprisen - og så kan Goldcar beholde, hvad der er tilbage helt gratis.

Man kan dog også booke (dyrere) Goldcar biler med fuld-fuld betingelser (dvs. man selv fylder op på den langt billigere normale tankstation). Men ovennævnte charge for 'service' hos Goldcar - også kaldet SDR eller VRS (for Vehicle Return System), slipper man ikke for. 

Der på Kanarieøerne lidt lavere Goldcar gebyrer for aflevering af bil og brændstof end i resten af Spanien.

Et andet eksempel på Goldcar gebyr
Goldcar har som ét af de eneste selskaber inden for biludlejningsbranchen fundet på at lejer man en dieselbil koster det €2 ekstra per dag - også selv om man har bestilt en benzinbil.

Et tredje eksempel på Goldcar gebyr
Hvis man ikke køber ekstra selvrisikoforsikring hos Goldcar - og eventuelt kører fuldt lovligt uden (det kan man nemlig altid) eller har købt en anden selvrisikoforsikring (eventuelt billigere end hos Goldcar eller via ens kreditkort-fordele eller lignende), så tager Goldcar et gebyr på €50 i håndteringsomkostninger i tilfælde af en skade.

Vær især opmærksom på Goldcars håndtering af danske VISA-Dankort (se link ovenfor) - det kan blive rigtigt dyrt.

Et fjerde eksempel på Goldcar gebyr
Bliver man blitzet under ferien, vil Goldcar udover bøden også opkræve et administrationsgebyr på €40.

Eksempler på Goldcar meget høje priser på tilvalg
En barnestol koster €7,95 at leje per dag - max €98 per leje. Ung chauffør koster €7,95 per dag - max €98 per leje (per ekstra chauffør).

Begge satser er voldsomt høje - ikke mindst maximal-charge.

Gode oplevelser med Goldcar
Vi forsøger at gennemføre en så neutral vurdering, som muligt af billeje-selskaber, og vi udtaler os kun om generelle trends uden at forsøge at nedgøre det ene eller andet biludlejningsselskab på enkeltsager eller det modsatte.

Der er ingen tvivl om at Goldcar er en succesfuld virksomhed med en hurtigt voksende flåde af biler til leje i specielt Spanien og Portugal. Uanset at vi og andre billeje-rådgivere har konstateret mange Goldcar klager i Spanien, må selskabet gøre meget rigtigt - måske ikke ulig Ryanair.

Per 2017 synes det dog som om at problemerne accelererer.

Hvordan undgår man Goldcar? (eller andre billeje-firmaer)
Ved booking af udlejningsbil på www.guide-billig-billeje.dk kan man se, hvilket selskab, man booker ved inden afgivelse af ordre.

Hvis man ikke ønsker at leje bil ved Goldcar, Firefly, Interrent eller andre af de deciderede billig-billeje selskaber i branchen, er det let at undgå disse.

Man kan også se i søgeresultatet for billeje på en given destination på www.guide-billig-billeje.dk om selskabet (supplier) har kontor i ankomsthallen eller om der er shuttlebus-service.

Netop Goldcar forsøger faktisk at have kontor i selve lufthavns-ankomsthallen på langt de fleste destinationer (se liste over Goldcar-billeje kontorer ovenfor), og det må ubetinget betragtes som positivt, idet billig-billeje-selskaber ofte vælger en løsning med kontor uden for lufthavnsområdet (shuttle-service) eller 'meet-and-greet' service i lufthavnen - da det er langt billigere i husleje.

Goldcar Billeje

Ovenstående gebyr-satser hos Goldcar opdateres løbende, men de er 'All Over The Place', så det kan være svært at følge med. Guide-Billig-Billeje.dk tager derfor forbehold for eventuele fejl og ændringer.


Goldcar billeje - problemer og klager, men billige udlejningsbiler - kan Goldcar anbefales?
Artikel: Goldcar billeje - problemer og klager, men billige udlejningsbiler - kan Goldcar anbefales?

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar