Fartbøder til udlændinge i udlejningsbil i Frankrig

I Frankrig har politiet fået beføjelser til at udstede fartbøder, som ligger væsentligt over niveauet i mange andre europæiske lande. Derfor bør man sikre sig, at man overholder de gældende franske fartgrænser, når man tager på bilferie i Frankrig - hvad enten bilferien foregår i egen bil eller i en udlejningsbil lejet i Frankrig.

De franske bilister har for længst opdaget at fartbøderne er steget, og der køres derfor langt pænere i Frankrig i 2010 end for bare 10 år siden.

En stor del af fartkontrollen i Frankrig foregår ved hjælp af automatiske fartmålere i vejkanten. Udover de faste fartkamera’er afholder fransk politi relativt ofte fartkontrol.

Se også artiklen Kørsel i Frankrig.

Der gås meget systematisk til værks under en fransk fartrazzia. Opbuddet af betjente kan være ganske imponerende.

Specielt ved store events, som eksempelvis det kendte Le Mans 24 timers løb i det nordvestlige Frankrig ved byen Le Mans, kan de mange udenlandske turister i hurtige biler forvente at der bliver holdt tæt øje med hastighedsoverskridelser.

Dyrt at køre for stærkt i udlejningsbil Frankrig
I Frankrig betales en fartbøde til udlændinge på stedet.

Politiet anvender gerne motorcykler eller civile vogne, og bliver man stoppet for at køre over 50 km/t for stærkt vanker der ikke blot en seriøs stor bøde i omegnen af 750 euro, som skal betales omgående. Man får også forbud mod at køre i Frankrig i 3 til 6 måneder med omgående virkning. Ens kørekort bliver desuden inddraget og sendt tilbage med posten ved en senere lejlighed.

I grove tilfælde kan ens udlejningsbil eller privatbil tillige blive inddraget på stedet.

Det er også værd at bemærke at de såkaldte radar-detektorer er meget ulovlige i Frankrig. Finder politiet en bil med sådant udstyr er bøden 1500-2000 euro, forbud mod at køre i Frankrig, konfiskation af detektor og risiko for at få bilen inddraget. Radar-dimsen må heller ikke findes i bagagen.

Bødesatser i Frankrig er (per sommer 2010):

  • Over 50 km/t for stærkt: 750-1500 euro.
  • 40-50 km/t for stærkt: op til 750 euro.
  • 30 km/t for stærkt: op til 135 euro.
  • Mindre hastighedsforseelser: typisk 45 til 100 euro.

Er man involveret i et alvorligt uheld i Frankrig med personskade er bøderammen helt op til 15.000 euro. Man risikerer desuden fængsel i mange år ved grove forseelser.

Bemærk at der er ekstra lav fartgrænse på 50 km/t på ALLE veje i Frankrig ved heftigt regnvejr eller tåge (ved sigtbarhed under 50 meter).

Lej bil til bilferie i Frankrig


Fartbøder til udlændinge i udlejningsbil i Frankrig
Artikel: Fartbøder til udlændinge i udlejningsbil i Frankrig

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar