Udlandsdansker billeje hos Europcar Billund Lufthavn - gratis upgrade til ‘luksusbil’

Mange har i tidens løb forsøgt at regne ud, hvordan man får en gratis upgrade af sin udlejningsbil til en bedre bilklasse end bestilt.

Find billigste billeje i Billund Lufthavn.

Der er desværre ingen sikker metode for, hvordan man opnår en gratis opgradering af bil.

Nogen kunder har forsøgt at bestille automatgear i så lille en bil, som muligt, ud fra dén betragtning at langt de fleste flådebiler hos Avis eller Hertz med automatgear findes i de større luksus-bilklasser. Metoden er langt fra skudsikker og man risikerer at ende med en meget lille bil (ofte med et elendigt, billigt automatgear) til en relativ høj lejepris.

En variant af ovenstående er at vente til i sidste øjeblik med at bestille en lille bil i håb om at få en større, hvis mindste og billigste lejebil-klasse er ‘udsolgt’.

Opel Insignia Tourer - Europcar Stationcar

En stor slæde til næsten ingen penge - gratis Europcar billeje-upgrade til udlandsdanskere.

Forsøger man sig med en gratis-upgrade booking-taktik, ramler man før eller siden ind i enten en utilsigtet lille bil eller en alt for dyr bil, hvis der bookes for sent.

En mere sikker vej er at have et firma- eller privat fordelskort hos eksempelvis Sixt (Sixt Platinum Card) eller Avis Biludlejning (Avis Preferred Plus) med ret til upgrade, når visse betingelser er til stede.

Typisk vil disse upgrades dog kun give ret til et enkelt level (opgradering til næste bilklasse), kun muligt på standardbiler og kun muligt på lejer op til 28 dage. For at kvalificere sig til fordelskort skal man leje bil jævnligt og generelt betale listepriser - med mindre man har en firma-aftale.

Europcar upgrade fra Ford Focus til luksusbil - udlandsdansker-billeje fordele
Den danske stat har længe ladet et ‘hul’ være åbent i skattelovgivningen for afgiftsfrie biler som eksempelvis tax-free udlandsdansker lejebiler, eller biler, som kører på delvis afgift (flex-leasing).

Som et resultat deraf, kan man opleve at betale stort set ingenting for at leje bil som udlandsdansker i større danske lufthavne.

Vi ramte tilfældigvis ét af de særdeles gode tilbud på billeje i Billund Lufthavn.

Europcar Upgrade

Hvem kan upgrade? - kunder hos Europcar kan upgrade! - i voldsom grad endda inden ny lovgivning.

Under en søgning på www.guide-billig-billeje.dk kom prisen for en Ford Focus med 5 døre op som billigste billeje i Billund Lufthavn for en 4-dages leje.

Prisen var 363 kroner, hvilket allerede var et super-tilbud givet at nærmeste tilbud fra konkurrenterne fra Avis og Hertz var mindre biler i økonomiklassen (Ford Fiesta, VW Polo, Opel Corsa).

Booking blev foretaget få dage før afhentning af bil.

Stor var redaktionens overraskelse, da Europcar i Billund Lufthavn en sen aftentime ved 22.30-tiden stillede med en ny Opel Insignia Sports Tourer Turbo Automatic ‘Dynamic’ med godt 4000 km på klokken - og dertil stort set alt ‘der bimler og bamler’ i udstyr.

Det burde ikke være muligt at betale 363 kroner for 3 lejedage i en bil (i realiteten 4 dage), som hvis købt i Danmark med danske afgifter inklusiv alskens ekstraudstyr, er en bil til omkring 370.000 i nypris.

Kontor Europcar Billund Lufthavn

Europcar Billund Lufthavn - kontor i ankomsthallen ved siden af Avis.

Stor chance for at få en ny Opel Insignia hos Europcar - hvis man er udlandsdansker
Den nye Insignia er en stor bil - med 4,98 meters længde er en Mercedes E-klasse med 4 døre kortere, og samme E-klasse som stationcar slår Insignia Tourer’en (stationcar) med en enkelt centimeter.

Det var med andre ord noget af ‘et skib’ at få sejlet ud af den halvmørke havn, som udgør biludlejningsselskabernes parkerings-område i Billund Lufthavn.

Siden Insignia’en var en ‘Dynamic’ (niveauet under topmodel Innovation) var der ingen standard automatisk/elektrisk bagklap. Bilen var imidlertid forsynet med bakkamera og desuden med automatger, dellæder, navigations-pakke og head-up display af fart samt advarselsfunktioner for fodgængere, bremse-assistent og lane-assist - alt sammen projekteret op i forruden. Det virkede fortræffeligt.

Head-up display Opel Insignia

Head-up display standard i Opel Insignia Innovation.

Vi bemærkede at mange udlandsdanskere og udlændige blev opgraderet i Billund Lufthavn hos Europcar dén aften; og de fleste til netop en Opel Insignia.

Med meget stor sandsynlighed var den store ‘flyder’, vi fik, et resultat af mulighederne for at få flåderabat ved indkøb af mange biler samt skatterabat på videresalg inden reglerne strammes.

Det skal bemærkes at der var kilometer-begrænsning på denne udlandsdansker-billeje. Med 90 km per dag var der dog rigeligt med gratis kilometre til en tur/retur til redaktionsmøde i Vestjylland.

Skade på udlejningsbil - super-service hos Europcar
Da Insignia’en blev afhentet sen aften i Billund Lufthavn, var det praktisk talt umuligt at checke bilen for ridser og småskader ved afhentning. Det var simpelt hen for mørkt.

Da vi næste dag opdagede 2-3 parkerings-skrammer på bilen, og desuden kunne se at der intet var noteret på bilens skade-oversigt (findes I handskerummet), ringede vi til Europcar.

Europcar skade - ridser

Ny bil med 2-3 felter til lakering kan let løbe op i 3000-5000 kroner - her den værste skade på Europcar Insignia’en.

I en sådan situation, finder man telefonnummer til Europcar i bilens papirer og beder om at blive stillet om til, hvor man har hentet bilen - i vores tilfælde i Billund Lufthavn.

Stor ros til Europcar for deres håndtering af situationen. Der blev overhovedet ikke stillet spørgsmålstegn ved vores forklaring om at det er totalt umuligt at checke ridser i mørke (afhentning om aftenen på udendørs parkeringsplads i Billund Lufthavn). Europcar bad ikke engang om en liste over ridser/småskader, men gav besked om at “det var noteret” på lejen - meget professionelt og kundevenligt.

Anbefaling / VIGTIGT: Der skal i en sådan situation ringes, så snart, man opdager at der er noget, som ikke er, som forventet, på bilen. Det gælder også stenslag i forrude og lignende. Ellers risikerer man en regning på mange tusinde kroner fratrukket ens depositum.

Søg Europcar biludlejning til udlandsdanskere i Danmark


Udlandsdansker billeje hos Europcar Billund Lufthavn - gratis upgrade til ‘luksusbil’
Artikel: Udlandsdansker billeje hos Europcar Billund Lufthavn - gratis upgrade til ‘luksusbil’

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar