Hvilken bilmodel kan man leje - hvordan sikrer man sig billeje af eksempelvis en VW Golf eller en Mercedes? - Definition af "eller lignende" ved billeje

I billeje-branchen er der en konstant og løbende udskiftning af biler i udlejningsflåden.

Man beholder som udlejningsselskab sjældent en normal personbil til leje i mere end 3 år, og i nogen lande og hos nogen billeje-firmaer er der ligefrem en politik om at skille sig af med en flådebil inden den er ét år gammel eller måske har et maksimalt kilometerantal på 40.000, 50.000 eller 60.000 km.

Det er således normalen i de fleste europæiske og andre vestlige lande (billeje i USA, Australien, New Zealand, Canada med flere) at få nøglen til en ny eller næsten ny udlejningsbil udleveret ved skranken hos billejeselskabet.

Valg af bilmærke og model som lejebil
- tradition for at give tilbud med klausul ‘eller lignende’

Det har derimod alle dage været svært at få biludlejerne inklusiv de store selskaber såsom Avis, Hertz, Sixt, Europcar, Alamo, Enterprise osv. til at garantere leje af en bestemt bilmodel.

Ligeledes har det været svært med 100% sikkerhed at efterkomme kundernes ønske ved bestilling af bil om en bestemt model eller mærke - udover en udlejningsbil i den kategori (bilklasse), som kunden vælger ifølge prislisten.

Årsagen har typisk været at biludlejerne har så mange forskellige modeller i flåden at en reservation af en bestemt bilmodel ville gøre det svært at få hele ‘kabalen’ til at gå op - hvis eksempelvis den pågældende og typisk eftertragtede model (eksempelvis VW Golf) befinder sig et andet sted i landet.

Leje af VW Golf VII 2013 model

VW Golf VII 2013 model © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Hertil kommer at biludlejningsfirmaerne ikke har kunnet styre for sen tilbagelevering fra kunder, tekniske problemer med biler eller skader med deraf følgende værkstedsbesøg.

Derfor gør billejefirmaer fortsat kraftigt brug af termen "eller lignende" når der afgives tilbud på leje af bil i en bestemt bilklasse. Med andre ord kan en VW Golf lejebil sagtens blive til en Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Peugeot 308, Hyundai i30, Citroen C4 eller lignende.

Book præcis den bilmodel, du gerne vil have
I sommeren 2013 ændrede tingene imidlertid sig omkring garanti for en bestemt bilmodel ved booking af lejebil.

Her blev det muligt på nogle destinationer ved søgning på www.guide-billig-billeje.dk at vælge biler, hvor bilmærke/bilmodel er garanteret ved booking.

Det fremgår ved siden af billedet af bilen ved en søgning på www.guide-billig-billeje.dk, hvilken bilmodel, man garanteres. Såfremt der ikke skriftligt er garanteret en specifik model, gælder den normale 'eller lignende' klausul for billejen.

Ordningen er per august 2013 stadig i sin spæde begyndelse, men forventes at sprede sig til flere destinationer og flere bilklasser.

Lej en sportsvogn - med garanti for bilmærke og model
Ofte er det indledningsvis kun specialbiler, som kan bookes på denne måde, men vi har dog allerede set enkelte VW Golf bookinger med garanti for VW Golf udlejningsbil på et par spanske feriedestinationer.

Desværre kommer og går tilbuddene, men hold øje med teksten ved siden af billedet ved en søgning på Guide-Billlig-Billeje.dk - det sker at der udstedes garanti for en bestemt bilmodel, og det behøver overhovedet ikke at være dyrere af den grund.

Et godt eksempel er, hvis man søger på Heathrow-London Lufthavn - her vil de dyreste biler (Ferrari, Aston Martin o. lign) som regel være en specifik model, der ikke afviges - dvs. det kan garanteres at man for eksempel får en Ferrari California Spider stillet til rådighed.

Lej en Ferrari i England

Leje af Ferrari California via Cartrawler i Heathrow Lufthavn med garanti for bilmodel.

Lej en Mercedes i Tyskland
Hvis man lejer bil fra Flensborg, vil du meget ofte få en Mercedes i de dyrere bilklasser, men Audi og BMW kan også komme på tale.

Relateret side: Lej en billig sportsvogn - sjov feriebil til små penge


Hvilken bilmodel kan man leje - hvordan sikrer man sig billeje af eksempelvis en VW Golf eller en Mercedes? - Definition af "eller lignende" ved billeje
Artikel: Hvilken bilmodel kan man leje - hvordan sikrer man sig billeje af eksempelvis en VW Golf eller en Mercedes? - Definition af "eller lignende" ved billeje

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar