Internationalt kørekort i Florida - billeje USA sommer 2013

Der har i starten af 2013 været divergerende meldinger om, hvorvidt internationalt kørekort er obligatorisk ved billeje i Florida, USA.

Hvad er internationalt kørekort?
- altid vigtigt ved USA billeje / billeje uden for Europa
Internationalt kørekort er et formaliseret dokument, som gælder 1 år af gangen.

Med et internationalt kørekort kan man som dansk statsborger leje bil i lande, som ikke accepterer det danske nationale kørekort eller andre EU kørekort.

Det internationale kørekort er på engelsk og opfylder krav fra en lang række lande; herunder USA, New Zealand, Australien, Canada m.fl. om kørekort ved leje af bil.

Det internationale kørekort udstedes af politiet eller borger-service.
Se mere på Borger.dk.

For at få udstedt et internationalt kørekort hos borger-service, skal man medbringe følgende:

  • sit normale gyldige kørekort
  • gyldigt pas eller dåbsattest med en form billedlegitimation
  • et pasfoto lavet efter gældende regler

Florida-regler for internationalt kørekort - USA billeje-info per sommer 2013
Florida indførte lettere uventet en bestemmelse, der per januar 2013 gjorde det ulovligt som udlænding at leje bil i staten uden internationalt kørekort. Bestemmelsen var planlagt at skulle træde i kraft (eller måske rettere håndhæves) fra februar 2013.

Det blev imidlertid senere i foråret 2013 besluttet at Florida suspenderer ikrafttrædelsen, således at udenlandske USA-billeje-kunder i Florida alligevel ikke skal fremvise internationalt kørekort (kaldes også International Driving Permit - IDP).

De forskellige signaler fra The State of Florida; mere præcist fra Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles har skabt stor forvirring blandt turister, rejseselskaber, ambassader, konsulater og ikke mindst biludlejningsselskaber.

Det anbefales derfor at siden nogle udlejningsfirmaer i Florida stadig kan tro at reglen om internationalt kørekort for udlændinge er i kraft, bør man for en sikkerheds skyld altid medbringe internationalt kørekort ved billeje i Florida (eller billeje i andre stater i USA).

Florida billeje med internationalt kørekort
- medbring altid IDP - internationalt kørekort ved leje af bil i USA

Florida billeje-selskaber og biludlejningsselskaber i andre stater i USA kan også ske at implementere egne regler om tvungent internationalt kørekort for billeje-kunder fra udlandet for at være sikre på ikke at komme på den forkerte side af en eventuel fremtidig lovgivning.

Der er også stor sandsynlighed for at forsikringsselskaber, som forsikrer udlejningsbiler i USA vil indføre regler om obligatorisk internationalt kørekort for udenlandske USA billeje-kunder for at være på forkant med en eventuel lovgivning.

Det er derfor stærkt anbefalelsesværdigt at medbringe internationalt kørekort, hvis man påtænker at leje bil i USA og i særdeleshed i Florida.

Årsagen til at staten Florida har trukket i land er officielt Geneva Convention on Road Traffic fra 1949 (IDP 1949), men de fleste iagttagere mener at den nye regel om tvungent internationalt kørekort for udlændinge i Florida var en overraskelse for den magtfulde turistindustri i Florida, som derefter gjorde sin indflydelse gældende.

Find billig billeje i Florida via Cartrawler USA

Se mere om de sjældne tilfælde, hvor internationalt kørekort er nødvendigt i Spanien, Italien mv.: Billeje/biludlejning - er internationalt kørekort nødvendigt?


Internationalt kørekort i Florida - billeje USA sommer 2013
Artikel: Internationalt kørekort i Florida - billeje USA sommer 2013

Emner: , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar